NIEUWS

 

Vanaf Nu is ons nieuws ook te volgen op Twitter

https://twitter.com/Goedkoopvliege1

 

16-08

Nog drie maanden airberlin, en wat daarna? Achtergrond

Met het faillissement van airberlin verliest Duitsland naar omvang zijn tweede grootste luchtvaartmaatschappij. De belangrijkste geldschieter Etihad Airways stopt ermee. Acute gevolgen voor de 8.400 werknemers en tienduizenden reizigers onderweg zijn er voorlopig niet, omdat de Duitse ministers van Economische Zaken en Transport een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro hebben toegezegd, goed om de AB-vliegtuigen nog drie maanden in de lucht te houden. Dat krediet moet ook een gedeeltelijke doorstart door concurrent Lufthansa mogelijk maken.

Maar kan dat wel? Volgens Ryanair zeker niet. De Ierse luchtvaartmaatschappij ziet in een overname een zware inbreuk op de mededingingsregels en dient een klacht in tegen het kartel. Ryanair is van oordeel dat de 150 miljoen overbruggingskrediet een vorm van staatssteun is. “Het insolventie-verzoek was “goed voorbereid en duidelijk geregeld met als enig doel dat Lufthansa een schuldenvrije Air Berlin kan overnemen”, aldus Robin Kiely, woordvoerder van Ryanair. “Dit is in strijd met de Duitse en EU-mededingingsregels.” Ryanair dringt er bij de Bundeskartellamt en bij de EU Commissie op aan dat ze onmiddellijk actie ondernemen. Als airberlin uit de markt verdwijnt, kan Ryanair verdere start- en landingsrechten op de Duitse luchthavens verwerven.

Lees verder op: www.travel-magazine.be/nl-be/PageItem/TargetModuleID/1586/NewsDetailItemID/39156


Wizz Air laat reiziger ticketprijs tijdelijk vastzetten

Wizz-Air, één van de grootste prijsvechters van Europa, heeft een nieuwe dienst gelanceerd. Het zogeheten Fare Lock geeft passagiers de mogelijkheid het tarief van een vlucht tijdens het boeken gedurende 48 uur vast te zetten tegen een bedrag van drie euro. 

Fare Lock is beschikbaar voor passagiers die een minimaal een week voor vertrek een vlucht boeken. De optie kan worden gebruikt voor zowel een enkele reis als een retourvlucht. Voorwaarde is wel dat de gekozen vluchten, de naam en het aantal passagiers niet meer kunnen worden gewijzigd na de betaling van de Fare Lock-optie.

bron: www.zakenreisnieuws.nl


15-08

Air Berlin vraagt faillissement aan, Lufthansa wil overnemen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft bij de handelsrechtbank het faillissement aangevraagd. Meteen heeft de grote concurrent Lufthansa laten weten dat het de activiteiten van Air Berlin wil overnemen. Air Berlin is de zesde luchtvaartmaatschappij van Europa.

Volgens de directie van Air Berlin was er geen andere optie nadat hoofdaandeelhouder Etihad Airways uit de Verenigde Arabische Emiraten geweigerd had om nog geld in de maatschappij te stoppen.
 
Daarom heeft Air Berlin nu bij de handelsrechter het faillissement aangevraagd. Wel kan de maatschappij nu tijdelijk gewoon voort blijven vliegen, want de Duitse regering is bereid om een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro toe te staan. Een stopzetting van de activiteiten zou in volle vakantie duizenden reizigers hebben geblokkeerd.

Tegelijk heeft de directie van Air Berlin gezegd dat er onderhandelingen lopen over de overname van de activiteiten of een deel daarvan door die andere Duitse maatschappij Lufthansa. Die verklaarde zich meteen bereid om de activiteiten van Air Berlin over te nemen. In juni had Lufthansa nochtans laten weten geen zin te hebben in een overname van zijn belangrijkste rivaal in Duitsland.

Lees verder op: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.3047755#


11-08

Wizz Air: Nieuw route naar Roemeens Lasi. Exit Brno (UPDATE)

Wizz Air breidt vanaf 29 april zijn basis op  Iasi uit van 1 naar 2 vliegtuigen en start 6 nieuwe routes op  vanaf Iasi.

Naast Eindhoven, met 2 vluchten per week, op woensdag en zondag starten er ook routes naar Dortmund (3x p.w) Thessaloniki, Billund, Malmo en Parijs.

Met ingang van de winterdienstregeling stopt Wizz Air met haar route tussen Eindhoven en Brno. Het lijkt er op dat deze route niet wordt hervat met de zomerdienstregeling 2018.

07-08

EU stemt in met Nederlandse steun voor Maastricht airport

De Europese Commissie in Brussel stemt in met een Nederlands steunprogramma voor Maastricht Aachen Airport.  Het besluit werd maandag in Brussel bekend gemaakt, naar aanleiding van de aanmelding in maart voor overheidssteun. Dat meldt het FD.

De luchthaven kan wel een financieel steuntje in de rug gebruiken. De afgelopen jaren daalde het aantal passagiers en in 2013 belandde Maastricht Aachen Airport in financiële problemen. Toen schoot de provincie Limburg al te hulp. Nu kan de luchthaven in Beek rekenen op maximaal 10 miljoen euro vanuit het steunprogramma.

Volgens gedeputeerde Twan Beurskens kan vliegveld Maastricht Aachen Airport zich eindelijk goed profileren als aantrekkelijke luchthaven. Het geld kunnen ze onder andere besteden aan luchtvaartmaatschappijen die nieuwe routes openen. Zij kunnen namelijk rekenen op een opstartsubsidie. Ook zijn er volgens gedeputeerde Beurskens concrete plannen om de ontvangst- en vertrekhal op te knappen.

Er is volgens de Europese Unie bij de plannen geen sprake van concurrentieverstoring, omdat de subsidies niet zijn bedoeld voor vliegbestemmingen waar omliggende luchthavens ook op vliegen.

bron: www.1limburg.nl

 

06-08

Meer beenruimte bij Ryanair

Ryanair begint steeds meer op een normale luchtvaartmaatschappij te lijken, maar dan met tickets die minstens de helft goedkoper zijn. De vliegtuigen van de Ierse budgetmaatschappij krijgen zelfs meer beenruimte.

Vanaf 2019 komen er nieuwe toestellen met een ander type stoel. “Het gaat om de ‘slimline zodiac-stoelen'”, klinkt het. “Die komen in de Boeing 737 MAX ‘gamechanger’-vliegtuigen die in de lente van 2019 geleverd worden. Die toestellen hebben meer ruimte en dus ook meer beenruimte. Een extraatje: ook de overhead lockers worden een maatje groter.”

Het achterste keukentje waar koffie en thee wordt gemaakt verdwijnt. Daardoor ontstaat plaats voor acht extra stoelen. De beenruimte wordt 78,74 centimeter. Dat is ruim twee centimeter meer dan nu. “En dat is een stuk meer beenruimte dan de economy-stoelen bij British Airways en Lufthansa,” schrijft Ryanair. Dat klopt. Het is een misvatting dat andere luchtvaartmaatschappijen zoveel meer ruimte bieden. KLM heeft bijvoorbeeld bij vluchten binnen Europa slechts 76 centimeter beenruimte, net zoveel als Ryanair nu dus.

Bron: www.welingelichtekringen.nl


31-07

Stiptheidsacties op Rotterdam en Eindhoven airport

De marechaussee gaat vanaf 4 augustus op de vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam beginnen met stiptheidsacties. De vakbonden van defensiepersoneel hebben ze hiertoe opgeroepen. De marechaussees zullen de wet- en regelgeving voor bijvoorbeeld paspoortcontrole zo strikt naleven, dat het lange wachtrijen kan opleveren. 

Schiphol blijft vooralsnog buiten de actie, maar daar worden wel flyers uitgedeeld aan passagiers door defensiemedewerkers. Deze flyers worden ook uitgedeeld in Eindhoven en Rotterdam. 

Lees verder op: www.ad.nl/binnenland/stiptheidsacties-op-vliegvelden-rotterdam-en-eindhoven~a7e4f3f6


30-07

Verzamelbak routenieuws juli 2017

Air Berlin: Airberlin vliegt vanaf 1 mei 2018 vier keer per week vanaf Düsseldorf Airport naar Toronto en vanaf 2 mei 2018 wordt er vijf keer per week eveneens vanaf Düsseldorf  naar Chicago gevlogen

Norwegian: Vanaf 25 maart 2018 start Norwegian twee nieuwe routes op van Londen Gatwick.
Chicago krijgt vier vluchten per week, het Texaanse Austin drie.

Norwegian opent vanaf Parijs vluchten naar Oakland bij San Francisco. Vanaf 10 april zijn er vier vluchten per week. Vanaf 2 mei gevolgd door vluchten naar Boston met ook vier vluchten per week.

Tuifly Nederland: Vanaf komende winter stopt TUI met het aanbieden van vluchten naar Puerto Plata.

Cobalt: Het lijkt er op dat ingang van de winterdienstregeling het Cypriotische Cobalt stopt met haar vluchten tussen Brussel en Larnaca.

Flybe: Flybe stopt met ingang van de winterdienstregeling met haar route tussen Londen Southend en Keulen.

Eurowings: Eurowings start de eerder aangekondigd route tussen Düsseldorf en Sarajevo toch niet op. Deze route zou starten met ingang van de winterdienstregeling.


29-07

Eurowings vanaf oktober van Brussel naar Berlijn Tegel

Vanaf 29 oktober zal Eurowings twee keer per dag gaan vliegen tussen Brussel en Berlijn Tegel. De maatschappij neemt daarbij de ochtend- en avondvlucht over van Brussels Airlines. De vluchten zullen net zoals bij Brussels Airlines door een A319 worden uitgevoerd.

Met de start van het winterseizoen hevelt Brussels Airlines twee van haar vier (op zondag) tot vijf dagelijkse vluchten naar Berlijn op weekdagen en op zondag over naar Eurowings. De maatschappij neemt de ochtend- en avondvlucht van Brussels Airlines over naar Berlijn Tegel, een plan dat al lang op tafel lag. Daardoor moet Brussels Airlines geen nightstop meer houden in Berlijn met haar toestel en bemanning. Daardoor kan Brussels Airlines naast kosten besparen ook extra capaciteit op andere bestemmingen inzetten.

bron: www.flightlevel.be

26-07

Eurowings met overstap tarieven vanaf Weeze

In totaal 17 bestemmingen vanaf Düsseldorf-Weeze te boeken. Het aantal bestemmingen van Eurowings vanaf Weeze wordt dus flink uitgebreid. Natuurlijk zijn ze wel met een overstap op München. Er zitten een aantal bestemmingen bij die je beter en goedkoper rechtstreeks kunt doen bij Ryanair, maar een aantal zijn uniek en nieuw voor Weeze.

De nieuwe bestemmingen zijn: Amsterdam, Barcelona, ​​Chania, Dubrovnik, Edinburgh, Ibiza, Londen Stansted, Napels, Mykonos, Palermo, Palma, Parijs, Pula, Rome, Kavala en Lamezia Terme.

De vluchten zijn te boeken vanaf €69.99 per enkele reis en zijn inclusief 250 miles in het Eurowings/Lufthansa spaarprogramma.

Bron: www.exbir.de


25-07

Ryanair en co ontketenen prijzenoorlog

Nu de olieprijs historische laagtes bereikt, grijpen luchtvaartmaatschappijen hun kans. Lowcostmaatschappijen als Ryanair en Easyjet staan op voet van een prijzenoorlog.

Ryanair-baas Michael O'Leary kondigde al aan dat hij vliegtickets tot 9 procent goedkoper zal maken. Hij pakt wel vaker uit met dergelijke krasse uitspraken, maar omdat de olieprijs zo laag blijft staan, krijgen we wellicht echt de grootste prijzenoorlog in jaren.

De Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren verschillende nieuwe oliebronnen aangeboord. Samen met de schaliegasrevolutie zorgen die voor een overaanbod, waardoor de olieprijs historisch laag staat. Omdat vliegprijzen vooral beïnvloed worden door de olieprijs, kunnen lowcostmaatschappijen hun prijzen drukken, tot in het extreme

Lees verder op: www.hln.be/hln/nl/2/Reizen/article/detail/3216260/2017/07/25/Vluchten-worden-nog-goedkoper-Ryanair-en-co-ontketenen-prijzenoorlog.dhtml


Cabin crew gezocht door easyJet

easyJet, heeft vandaag aangekondigd dat het meer dan 1.200 mensen gaat werven als cabinepersoneel, zowel op tijdelijke als permanente basis. Dit komt door de verdere groei van de luchtvaartmaatschappij.

 easyJet, dat met meer dan 270 vliegtuigen op zo’n 880 routes vliegt in 31 landen, werft mensen voor de positie van cabinepersoneel op alle 28 Europese bases, waaronder Schiphol.  De nieuwe medewerkers gaan werken op de vloot van moderne Airbus-vliegtuigen, waaronder de nieuwste A320neo’s. De medewerkers komen in een enerverende tijd bij easyJet en ze krijgen toegang tot diverse beloningen, goede trainingen en kansen om hun carrière verder te ontwikkelen.
 
Het nieuws volgt easyJet’s aankondiging eerder dit jaar over zowel de werving van 450 nieuwe piloten als nieuwe mogelijkheden voor First Officers om door te groeien tot de positie van Captain.
 
easyJet heeft momenteel meer dan 6.900 leden van het cabinepersoneel in dienst die ‘het eerste gezicht’ zijn van de operatie, er voor zorgen dat easyJet voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden en jaarlijks aan meer dan 70 miljoen passagiers hun vriendelijke service verlenen. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich aanmelden via careers.easyjet.com.
 

24-07

Drie keer low cost long haul nieuws (UPDATE)

Joon/Boost: Joon wordt de nieuwe ‘lower cost’ maatschappij van Air France-KLM, zo werd donderdag bekendgemaakt. De maatschappij was tot dusver bekend onder de noemer Boost. Deze herfst al staan de eerste vluchten gepland vanuit Charles de Gaulle in Parijs. Het betreft medium-haul vluchten. De langeafstandsvluchten staan gepland vanaf de zomer van 2018.

Norwegian: De uitbreiding van Norwegian op vluchten tussen Europa en de VS gaat ongebreideld door. De prijsvechter voegt volgend jaar niet alleen Boston en Oakland toe aan het netwerk vanaf Parijs Charles de Gaulle, maar kondigt nu ook Denver aan als non-stop bestemming. Denver krijgt vanaf april 2018 twee vluchten per week met de Boeing 787 Dreamliner.

Primera Air (UPDATE)
Primera Air is helemaal nieuw. Primera wil vanaf 18 april 2018 gaan vliegen vanaf Londen Stansted, Parijs CDG en Birmingham. Vanaf deze luchthavens wil Primera Air routes starten naar Newark en Boston. Nog meer routes worden aan het eind van deze zomer aangekondigd.
Primera wil gaan vliegen met de Airbus A321neo. Primera Air is een onderdeel van het Scandinavische Primera Travel Group. Kijk voor de exacte startdata vanaf de diverse luchthavens op www.routesonline.com/news/38/airlineroute/273897/primera-air-to-start-us-scheduled-service-in-s18


23/07

Nieuwe airportshuttle tussen  Antwerpen en Charleroi airport
 
Op zoek naar een handige en betaalbare manier om van Antwerpen naar Charleroi Luchthaven te reizen en vice versa? 

MySuperShuttle introduceert een nieuwe directe shuttle tussen Antwerpen en Brussels South Charleroi Airport! MySuperShuttle biedt 8 dagelijkse reizen met mini busjes aan in beide richtingen van 2 handige locaties in Antwerpen. De kosten zijn  € 25 per persoon per enkele reis.

Voor meer informatie, planning en reserveringen: www.MySuperShuttle.be


22-07

Eindhoven Airport meldt 32% groei in eerste helft 2017

Eindhoven Airport heeft 32% meer passagiers gevlogen in de eerste zes maanden van dit jaar, vergeleken bij vorig jaar. Ruim 2,5 miljoen mensen maakten het afgelopen half jaar gebruik van de luchthaven. Dat zijn er 649.000 meer dan in de eerste 6 maanden van 2016.
 
De luchthaven wijt de grote toename aan de renovatie van de start- en landingsbaan die in dezelfde periode vorig jaar heeft plaatsgevonden waardoor 17 dagen niet gevlogen kon worden. Bij een berekening waarbij deze 17 dagen buiten beschouwing worden gelaten. is de groei 18%.
 
Dat er steeds meer passagiers inchecken in Eindhoven komt omdat er vaker gevlogen worden en er meer passagiers per vlucht mee kunnen. In 2016 zaten er gemiddeld 140 mensen in een toestel, nu zijn dat er gemiddeld 151.
 
Over geheel 2017 verwacht Eindhoven Airport een groei van 19% te gaan realiseren. Dat zijn 5,7 miljoen passagiers
 

19-07

Wizz Air introduceert nieuw handbagage beleid

Wizz Air kondigt vandaag aan dat passagiers niet langer een extra vergoeding moeten betalen voor een groot stuk handbagage op alle Wizz Air-vluchten vanaf 29 oktober 2017 .

Passagiers hebben het recht om één stuk handbagage aan boord te brengen die voldoet aan de afmetingen van 55x40x23cm. Deze tas zit in de ticketprijs. Dit betekent een toename van 50% in volume grote. De regeling dat alleen een kleine tas gratis mee mag in de cabine vervalt dus.

Klanten die op of na 29 oktober 2017 reizen en al handbagage hebben gekocht via Wizz Air-kanalen, worden terugbetaald met 120% van de betaalde prijs, gecrediteerd op hun WIZZ-account.

 

18-07

Baas Easyjet stapt over naar omroep ITV

De baas van luchtvaartmaatschappij EasyJet, Carolyn McCall, stapt over naar de Britse commerciële omroep ITV. Beide bedrijven maakten maandagmorgen bekend dat McCall begin januari aantreedt in haar nieuwe functie. Naar een opvolger als ceo bij EasyJet wordt gezocht.

McCall kwam in 2010 naar EasyJet nadat ze aan het roer had gestaan van de Guardian Media Group. Samen met rivaal Ryanair zorgde ze voor een snelle groei van goedkope vliegreizen en een transformatie van de bedrijfstak in Europa.

bron: www.fd.nl


17-07

Piloten Air France zijn akkoord met oprichting Boost

Een ruime meerderheid van de leden van de Franse pilotenvakbond SNPL bij Air France heeft ingestemd met de oprichting van een nieuw dochterbedrijf dat goedkoper moet gaan werken.
Volgens Air France is daarmee de weg vrij voor uitvoering van het plan met de codenaam Boost.

Van de piloten stemde 78 procent in met het plan en daarmee kan dit najaar de nieuwe dochter worden opgezet. Dit bedrijf moet met lagere kosten marktaandeel gaan terugwinnen op routes waar de concurrentie en prijsdruk het zwaarst zijn.

Met name door nieuw cabinepersoneel met soberdere arbeidsvoorwaarden te werven, denkt het zusterbedrijf van KLM goedkoper te kunnen werken. Zo zou het bedrijf beter de concurrentie aan kunnen gaan met rivalen uit vooral het Midden-Oosten.

Lees verder op: www.nu.nl/economie/4845642/piloten-air-france-akkoord-met-oprichting-nieuw-dochterbedrijf.html

 

15-07

Easyjet richt zustermaatschappij op in Oostenrijk

De Britse budgetmaatschappij Easyjet richt een zustermaatschappij op in Oostenrijk. Het bedrijf opent een hoofdkantoor in Wenen en hevelt een deel van de vloot over. Op die manier wil de maatschappij de nadelige gevolgen van de brexit omzeilen.

Het hoofdkantoor van Easyjet is gevestigd in Luton bij Londen. Een Brits vertrek uit de Europese Unie zou grote gevolgen kunnen hebben voor het vrije vliegverkeer tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland.

Een van de scenario's is dat Groot-Brittannië met iedere Europese lidstaat opnieuw onderhandelt over landingsrechten, exploitatievergunningen en eigendomsregels. Daarnaast zou Easyjet zonder een Europese vergunning mogelijk niet meer kunnen vliegen tussen Europese landen.

"We willen de uitkomst van de brexit-gesprekken niet afwachten", zegt een woordvoerder van Easyjet.

Lees verder op: http://nos.nl/artikel/2183124-easyjet-richt-zustermaatschappij-op-in-oostenrijk-vanwege-brexit.html


10-07

Ryanair annuleert de uitbreiding naar Oekraïne

In Londen heeft de Ryanair-holding maandag beslist om de geplande uitbreidingen naar Oekraïne stop te zetten. Dit komt omdat Kiev niet voldoet aan de groeiovereenkomsten die het ministerie van Infrastructuur vooropstelde.

De lagekostenmaatschappij zei dat de luchthaven van Kiev “helaas” gekozen heeft om de (duurdere) high-fare luchtvaartmaatschappijen te beschermen. Als gevolg daarvan zal Ryanair vier nieuwe Kiev-routes en zeven nieuwe Lviv-routes annuleren. De Ieren zouden onder andere vanuit Eindhoven naar Kiev en Lviv vliegen.

Het bedrijf zei dat de beslissing zal leiden tot een verlies van meer dan 500.000 passagiers per jaar en bijna 400 banen. De groep meldde dat diegenen die reeds een Ryanair vlucht boekten, hun geld terugkrijgen. De vrijgekomen capaciteit zal gebruikt worden voor uitbreidingen in Duitsland en Polen.

bron: www.flightlevel.be


09-07

Eelde profiteert van de massale drukte op Schiphol -achtergrondartikel

Eindeloze wachtrijen en gemiste vluchten op Schiphol. Groningen Aiport Eelde ziet de drukte in Amsterdam glimlachend aan. Het Drentse vliegveld zet de aanval in. Een zondagmiddag in Eelde.

Vliegveld Eelde, zondagmiddag half drie. Karen en Cor Kolenberg stappen de vertrekhal in, elk met een flinke koffer. „We hebben onze auto net op P3 neergezet”, zegt Cor. „Dat is de goedkoopste parkeerplaats. Net iets verder weg dan P1 en P2.”

Zijn vrouw schiet in de lach. „Nou, het was inderdaad heeeeel ver lopen”, schatert ze. „Wel vier hele minuten!” Het echtpaar komt komt uit Grootebroek, vlakbij Enkhuizen, en vliegt voor het eerst vanaf Eelde. Dat is geen bewuste keus. Karen: „We boekten een last minute naar Kreta en vertrekken toevallig vanaf hier.”

Blij zijn ze wel. „Pas hebben we op Schiphol een uur voor de douane gestaan”, zegt Cor. „Dat zal hier niet gebeuren.” Het enige voordeel aan Schiphol is dat het dichter bij huis is, aldus Cor. De vele voorzieningen daar gebruiken ze niet. „We drinken koffie van te voren, meer niet. En dat lukt hier vast ook wel ergens.”

Lees verder op: www.dvhn.nl/economie/Vliegveld-Eelde-profiteert-van-de-massale-drukte-op-Schiphol-22347870.html


07-07

Eurowings ook long-haul vanaf München

De Duitse low-cost carrier Eurowings breidt vanaf 2018 de basis in München uit. De maatschappij gaat ook intercontinentaal vliegen en stationeert drie widebody’s op de luchthaven in Beieren. Dit maakte Eurowings vrijdag bekend.

Op de basis in München worden drie A330’s gestationeerd. De toestellen worden onder andere ingezet op vluchten naar Bangkok, Las Vegas, Mauritius, Windhoek, Fort Myers, Varadero, Montego Bay en Punta Cana.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/07/07/eurowings-ook-long-haul-vanaf-munchen

Lees meer op www.eurowings.com/de/4u/unternehmen/presse/archiv/eurowings-bringt-low-cost-langstrecke-nach-muenchen2.html


06-07

Ryanair heeft buik bol van Nederland en schrapt routes

Prijsvechter Ryanair heeft de buik vol van alle restricties op Nederlandse luchthavens. “Op Schiphol en Eindhoven kunnen we niet groeien en Lelystad is geen optie. Daarom schrappen we routes”, zegt topman Michael O’Leary. Hij wil ook een klacht indienen bij de Nederlandse mededingingsautoriteiten. "We worden oneerlijk tegengewerkt."

Zoals gebruikelijk haalt de goedgebekte CEO hard uit naar Schiphol, LVNL en KLM. “Voor KLM kan alles, maar voor Ryanair is niets mogelijk”, klaagt hij.

Voor het winterseizoen worden zes routes op Eindhoven geschrapt die opgestart hadden moeten worden. Aarhus, Milaan Malpensa en Trapani gaan niet door, Tanger, Oradea en Rabat worden verplaatst naar Weeze. Daardoor houdt Ryanair nog steeds 38 routes vanaf Eindhoven over. “We krijgen simpelweg geen slots.”

Lees verder op: www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/ryanair-heeft-buik-vol-van-nederland-en-schrapt-routes

Reactie van Ryanair: http://corporate.ryanair.com/nieuws/ryanair-gedwongen-om-eindhoven-routes-en-verkeer-te-verminderen-door-gebrek-aan-slots/?market=nl

Reactie van Eindhoven Airport op persconferentie Ryanair
http://verkeersbureaus.info/nieuws/2017/07/06/98624-reactie-eindhoven-airport-op-persconferentie-ryanair-6-juli-2017/

 

29-06

Verzamelbak routenieuws Duitsland en Long Haul

Eurowings: Eurowings start met ingang van 6 augustus met een wekelijkse zomerroute tussen Keulen en het Turkse Ordu / Girusun. Op 5 november wordt de laatste vlucht uitgevoerd.

Eurowings start met ingang van 3 december met een wintersport-route tussen Düsseldorf en Innsbruck. Tot het einde van de winterdienstregeling wordt er twee keer per week op donderdag en zondag gevlogen. Ski uitrusting tot 30 kg mag zonder bijbetaling mee.

Eurowings start met ingang van de winterdienstregeling met vluchten van Düsseldorf  naar Fez en Sarajevo. Sarajevo krijgt twee vluchten per week en Fez eentje.

Germania: Eentje die ik had verwacht. Germania is gestopt met haar vluchten tussen Düsseldorf en het Tsjechische Karlovy Vary. Twintig passagiers is niet genoeg om een vlucht rendabel uit te voeren.

Condor: Vanaf 10 november start Conder met een wekelijkse vlucht op vrijdag tussen Düsseldorf en Marrakech. Condor start begin mei 2018 met vluchten van Düsseldorf naar Kalamata en Samos.

Air Berlin: Air Berlin herziet haar eerdere voornemen om te stoppen met vluchten naar Curaçao. Een intensieve lobby van de overheid en de toerismesector heeft ervoor gezorgd dat het eiland tot april 2018 met Düsseldorf verbonden blijft.

Norwegian: Vanaf november start Norwegian Long Haul vluchten vanaf Rome. De bestemmingen zijn: Los Angeles, Newark en San Francisco / Oakland

 

28-06

TUI deze winter vanuit Antwerpen naar Innsbruck

TUI fly België blijft inzetten op regionale luchthavens. De luchtvaartmaatschappij voegt ook komende winter een nieuwe bestemming toe aan haar netwerk vanuit de luchthaven Antwerpen Deurne: Innsbruck.

De Oostenrijkse stad is traditiegetrouw een populaire wintersport-bestemming. Daarom zet TUI vanaf 22 december elke maandag- en vrijdagochtend een Embraer 190 in op de route Antwerpen-Innsbruck. Daarmee komt het aantal aangeboden bestemmingen vanuit Antwerpen op negen. Vluchten beginnen aan 49,99 euro enkele reis, te boeken op tuifly.be.

Bron: www.flightlevel.be

 

26-06

Komt sterkst groeiende low cost carrier weldra naar Europa?

OPINIE POBEDA: De markt van de lage kostenmaatschappijen is zeer interessant. In Europa is het concept een groot succes. Denk maar aan business modellen als EasyJet, RyanAir en WizzAir.

In de Verenigde Staten raakt die markt echter niet van de grond. Vele lage kostenmaatschappijen worden in de boezem van grote maatschappijen opgericht, maar moeten na enkele boekjaren alweer de boeken sluiten.

De redenen zijn divers: de VS heeft relatief weinig regionale luchthavens en luchtvaart is er sterk ingeburgerd. In Europa liggen de kaarten anders: daar zijn er enorm veel kleine luchthavens die afhankelijk van zijn van twee à drie maatschappijen, en is de prijselasticiteit veel groter. Veel meer Europeanen durven al eens met het vliegtuig op vakantie gaan naar Frankrijk, Spanje of Italië.

Maar er is een kaper op de kust: de Russische lage kostenmaatschappij Pobeda (“overwinning”) is de sterkst groeiende lage kostenmaatschappij ter wereld.

Lees verder op: http://beurs.com/2017/06/25/komt-sterkst-groeiende-lage-kostenmaatschappij-weldra-naar-europa/190405

 

22-06

Norwegian start route tussen Londen en Buenos Aires

Norwegian gaat voor het eerst van start met lijnvluchten tussen Groot-Brittannië en Argentinië. Vanaf 14 februari 2018 wordt vier keer per week gevlogen tussen Londen Gatwick en Buenos Aires.

Norwegian wil naar eigen zeggen het monopolie van gevestigde maatschappijen als British Airways verbreken door tegen bodemprijzen verre vluchten te verkopen.

Buenos Aires wordt de elfde verre bestemming vanaf Londen.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

Bergamo: tweede overstaphub Ryanair

Passagiers met Ryanair kunnen vanaf 3 juli ook op Milaan Bergamo overstappen op aansluitende vluchten van de prijsvechter. Na Rome Fiumicino is dit de tweede overstaphub van Ryanair

Ryanair zegt dat de service onderdeel uitmaakt van het programma ‘Always getting better’. Tot voor kort vloog Ryanair alleen point to point en bood het geen mogelijkheid tot ‘connecting flights’. Nu dus wel en het zal, zo zegt de carrier, niet blijven bij de twee airports in Italië. Ryanair ontwikkelt zich hiermee meer in de richting van een netwerkcarrier.

Chief Commercial Officer David O’Brien zegt in een verklaring: “We beginnen met 25 nieuwe routes en dit kan oplopen tot 300. Onze klanten kunnen straks overstappen op hun volgende vlucht zonder dat ze opnieuw hoeven in te checken,. Hun bagage wordt automatisch doorgestuurd naar de eindbestemming.”

bron: www.zakenreis.nl

 

21-06

Skytrax: werelds beste low cost airliners 2017

Qatar airlines is de overal winnaar, Wij beperken ons hier tot de lijstjes voor low cost airlines.

Best Low-Cost Airlines in Europe
1 Norwegian
2 easyJet
3 Eurowings
4 Ryanair
5 Vueling Airlines
6 Jet2.com
7 WOW Air
8 NIKI
9 Monarch Airlines
10 Wizz Air

World's Best Low-Cost Airlines
1 AirAsia
2 Norwegian

Lees verder op:
http://goedkoop-vliegen-low-cost-carriers.clubs.nl/blog/detail/106886_skytrax-world-best-low-cost-airliners-2017

 

20-06

Air Asia X toch niet naar Europa

Air Asia wil heeft de plannen geschrapt om Intercontinentale vluchten te gaan aanbieden tussen Europa en Azië. Dit heeft de CEO Tony Fernandez bevestigd via sociale media. Air Asia wil zich blijven concentreren op de Aziatische markt. De vlucht naar Honolulu die deze maand start is de uitzondering op de regel en niet de norm.

Air Asia heeft besloten dat ultra-long haul naar Europa nu niet relevant is gezien de prijsoorlog die nu al gaande is op de routes tussen Europa en Azië.

Het oorspronkelijke plan was om nog dit jaar met vluchten tussen Londen en Kuala Lumpur te starten. Deze plannen zijn nu dus in de ijskast gezet.

Bron: www.ch-aviation.com

 

19-06

Lelystad Airport gaat versneld groeien naar 25.000 vluchten

Lelystad Airport kan versneld doorgroeien na de opening in april 2019. Dat schrijft De Telegraaf. De polderluchthaven moet de zevende baan van Schiphol worden, zodat veel vakantievluchten ’gedwongen’ worden vanuit de Flevopolder te vertrekken. Tegenstanders zijn ‘not amused’.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bevestigt tegenover de krant dat er al over vier tot vijf jaar 25.000 vluchten zouden kunnen plaatsvinden. Dat komt neer op dagelijks 68 starts en landingen in plaats van de aanvankelijk beoogde zestien vluchten. Tegenstanders reageren geschokt. Ze vrezen het lawaai van de aanvliegroutes.
Lelystad Airport moet Schiphol, dat tegen haar maximale capaciteit aanloopt, zo snel mogelijk ontlasten. Vooral omdat het andere ’overloopvliegveld’ Eindhoven ook vol begint te raken. Schiphol wil vakantieverkeer uit de Haarlemmermeer bannen om ruimte te maken voor zakenreizigers.

De versnelde groei is nog wel afhankelijk van beperkingen van het luchtruim. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de luchtmacht zijn druk bezig om extra ruimte in de lucht te vinden voor het Lelystad-verkeer. Dat mag Schiphol en de militairen niet in de weg zitten en moet veilig zijn. Uiteindelijk moet de polderluchthaven in de plannen 45.000 vluchten per jaar accommoderen ofwel 124 per dag.

bron: www.airport-lelystad.com

 

16-06

Twee nieuwe Tui fly bestemmingen voor Charleroi

Tui fly België start met ingang van de winterdienstregeling 2018 met twee nieuwe routes vanaf Charleroi Airport.

Vanaf 27 oktober wordt er gestart met vluchten naar het Spaanse Murcia. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en vrijdag.
Een dag later start een wekelijkse vlucht naar de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh. Deze vlucht vind plaats op zaterdag.

bron: www.sudinfo.be

 

13-06

Gezamenlijk media-statement Air Berlin en Etihad

Air Berlin kondigde in december 2016 aan een overeenkomst te hebben gesloten met Etihad Investment Company LLC voor wat betreft de verkoop van de aandelen die het indirect had in NIKI Luftfahrt GmbH.

Vandaag hebben Air Berlin en Etihad bevestigd dat deze verkoop plaatsvindt op een in overleg te bepalen moment en overeenkomstig de regelgeving van de Europese Unie. Etihad en Air Berlin zullen op termijn meer informatie verstrekken. Totdat deze verkoop afgerond is, blijft NIKI opereren als afzonderlijke businessunit binnen de Air Berlin Group met een focus op vrijetijdsbestemmingen op korte en middellange afstand.

Het NIKI-vluchtschema voor de winter van 2017 is inmiddels gepubliceerd en alle boekingen blijven geldig. Thomas Winkelmann, chief executive officer van Air Berlin: “Binnen de groep zullen er twee duidelijk afzonderlijke divisies zijn: vluchten naar langeafstandsbestemmingen en naar zakelijke bestemmingen in Duitsland en de rest van Europa worden uitgevoerd door Air Berlin vanuit Düsseldorf en Berlijn.

“Als losstaande businessunit biedt NIKI vluchten naar populaire vrijetijdsbestemmingen voor vakantiegangers. Hiermee zijn zowel het nieuwe Air Berlin als de vrijetijdsbusiness die wordt verzorgd door NIKI voorzien van de juiste organisatie en middelen, totdat de overname van NIKI is afgerond.”

bron: www.travel-magazine.be

 

12-06

Ryanair passagiers bewust gescheiden in het vliegtuig?

Plaatst Ryanair passagiers die niet willen betalen voor gereserveerde zitjes maar toch samen willen zitten bewust uit elkaar, ook al zijn er nog veel vrije plaatsen in het vliegtuig? Die klacht duikt de laatste weken steeds vaker op sociale media op, maar Ryanair ontkent dat zijn beleid veranderd is.
 
Wie de laatste weken met Ryanair heeft gevlogen, heeft het misschien ook gemerkt: koppels, vriendengroepen of gezinnen die van elkaar gescheiden zijn en aan andere passagiers vragen om van stoel te wisselen om toch maar naast elkaar te kunnen zitten. Het is een klacht die de laatste weken opvallend vaak opduikt op sociale media: passagiers die op voorhand geen stoelen hebben gereserveerd, lijken vaker dan vroeger uit elkaar te worden gezet bij het online inchecken. En dat terwijl er nog voldoende vrije plaatsen naast elkaar beschikbaar zijn, en het vliegtuig uiteindelijk zelfs niet eens vol blijkt te zitten.

"Sluwe Ryanair zette ons met twee tickets tweeëntwintig rijen uit elkaar en wilde ons dan doen betalen om naast elkaar te zitten, terwijl we allebei nog lege stoelen naast ons hadden", is maar een van de vele klachten op Twitter. "Met z'n vieren kregen we vier middenstoelen kilometers van elkaar, aan beide kanten van de gang. Een kans van 1 op 6.651", zo drukt een andere boze passagier zijn ongenoegen uit. En wie alleen reist, blijkt vaak een stoel in het midden te krijgen, terwijl die aan het gangpad of het raam niet ingenomen worden.

Lees verder op www.demorgen.be/economie/worden-ryanair-passagiers-bewust-gescheiden-in-het-vliegtuig-dit-is-pure-geldklopperij-b666171b

 

 

09-06

Norwegian wil veel routes starten vanuit Argentinië

Norwegian Argentina wil aan het eind van dit jaar beginnen en ze hebben ambitieuze plannen Ze wil twee bases openen, in Buenos Aires en Cordoba.

Aan de Argentijnse luchtvaartautoriteiten hebben zij toestemming gevraagd om te gaan vliegen vanuit Buenos Aires op: Londen Gatwick, Parijs, Rome, Barcelona, ​​Madrid, Malaga, New York-JFK, Los Angeles, Fort Lauderdale, Tel Aviv, Cape Town, San Jose (Costa Rica), Montevideo (Uruguay) Santiago (Chili) en Papeete (Tahiti) evenals een aantal bestemmingen in Brazilië

Norwegian heeft ook toestemming gevraagd om te gaan vliegen vanuit drie Argentijnse regionale luchthavens naar Fort Lauderdale, Santiago, Sao Paulo, Guadeloupe, Martinique en Havana.

Daarnaast heeft het bedrijf om toestemming gevraagd om te vliegen op een breed scala van binnenlandse routes naar 12 Argentijnse luchthavens.

Bron: www.check-in.dk/norwegian-flyve-argentina-danmark

 

 

08-06

Geen samenwerkingsverband Etihad en TUI

Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways heeft de gesprekken met de Duitse reisorganisatie TUI over een joint venture afgebroken. Dat werd donderdag bekendgemaakt door de partijen.

Etihad was van plan om samen met TUI een nieuwe vakantievlieger op te zetten. Etihad wilde op deze wijze het verlieslijdende dochterbedrijf Air Berlin nieuw leven inblazen. Eind vorig jaar werd hierover een voorlopige overeenkomst gesloten, maar daar ziet Etihad nu dus van af.

TUI gaf aan het besluit van Etihad te betreuren.

Bron: www.iex.nl


07-06

Definitief Schiedams 'nee' tegen uitbreiding luchthaven

De Schiedamse raad zegt definitief 'nee' tegen uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dat bleek gisteravond tijdens de behandeling van het gezamenlijk advies van de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam Airport (BRR) in de raad.

De Schiedamse gemeenteraad schaart zich achter het conceptadvies van de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR), waar Schiedam samen met Rotterdam, Lansingerland en de provincie Zuid-Holland zitting in heeft. Dat betekent dat de luchthaven de komende drie tot vijf jaar pas op de plaats moet maken en niet mag uitbreiden.

In de tussentijd moet een onderzoek plaatsvinden naar de uitplaatsing van de helikopterhaven. Nu nog vliegen de politie- en traumahelikopter vanaf 'Zestienhoven'. Overigens wordt deze overlast als minder vervelend ervaren dan die veroorzaakt door de commerciële vluchten, die recht over Schiedam vliegen. Maar als de helikopterhaven op termijn verhuist naar een andere plek, mag de ontstane geluidsruimte pertinent niet worden opgevuld met 'vakantievluchten', zo benadrukten veel fracties gisteravond nog maar eens.
 
Lees verder op: www.ad.nl/rotterdam/definitief-schiedams-nee-tegen-uitbreiding-luchthaven~a41cd0c1/


 

01-06

Nederland en België duurste landen ter wereld met vliegtickets

Vliegtickets zijn in België het duurste land ter wereld, gerekend naar gevlogen kilometers, meteen gevolgd door Nederland. Dit zegt online travel agency Kiwi na eigen onderzoek.

Kiwi vergeleek, in haar jaarlijkse survey Flight Price Index, tachtig landen met elkaar en berekende de prijs per honderd afgelegde kilometers. In Nederland kost een vliegticket in 2017 gemiddeld 50,10 euro per 100 km, blijkt uit de berekening. Alleen in België is het nog duurder: 50,21 euro. De twee lage landen staan hiermee op de laatste twee plaatsen, 79 en 80.

Het voordeligst zijn tickets in Maleisië waar 100 kilometer in een vliegtuig gemiddeld 3,84 euro kost. Bulgarije, India en Turkije zijn eveneens goedkoop qua tickets. Dichterbij huis zijn ook Zweden (6,39 euro per 100 km) en Spanje (6,51 euro) niet duur .

Kiwi analyseerde een miljoen vluchten op prijs, zowel van netwerk-carriers als prijsvechters, voor alle afstanden. Op de lijst van vorig jaar stond Nederland nog op de 72ste plaats.

Bron: www.zakenreis.nl

Kiwi Flight Price Index 2017 www.kiwi.com/stories/flight-price-index-2017/eur

 

29-05

Liefde tussen Etihad en Airberlin lijkt over

Etihad zit in de maag met Airberlin. De maatschappij lijdt verlies en zwarte cijfers lijken nog ver weg. Mogelijk doet Etihad afstand van het aandeel Airberlin, zo meldt Bloomberg op basis van gesprekken.

Mogelijk neemt Lufthansa op den duur het aandeel in Airberlin over. Lufthansa-topman Casten Spohr liet al doorschemeren dat de maatschappij interessant is voor low-cost activiteiten binnen Lufthansa. Maar de schuldenpost maken van een overname een grote stap.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/05/29/liefde-tussen-etihad-en-airberlin-lijkt

Lees het originele artikel in het Engels: www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-26/etihad-said-close-to-hiring-bank-to-weigh-air-berlin-stake-sale

 

Verzamelbak Duits routenieuws

Eurowings
Eurowings start drie nieuwe routes vanaf Düsseldorf vanaf de winterdienstregeling. Agadir, Funchal en Tenerife. Agadir krijgt twee vluchten per week, op zaterdag en zondag. Funchal eentje op zondag en Tenerife zuid krijgt er zelfs drie per week.

Eurowings start met ingang van 23 december met een wintersport-route tussen Bremen en Salzburg.
Er is één vlucht per week op zaterdag t/m eind maart.

Sun Express
Sun Express start met ingang van 25 juni met een wekelijkse vlucht op zondag van Munster naar Adana.

Sun Express stopt op 11 juni met haar vluchten van Antalya naar Bremen. Naast Bremen staakt Sun Express met 5 andere Duitse Antalya routes.

Pegasus
Pegasus start een aantal hoog-zomerroutes vanaf Keulen naar Turkije
Van Keulen naar Gaziantep en naar Ordu/ Giresun: 1 x per week van 29 juni t/m 7 september. Met in een paar weken zelfs twee vluchten in de aanbieding.
Daarnaast een aantal losse vluchten vanaf Keulen naar Edremit (1 keer), Elazig (2 keer), Hatay (1 keer)

Ryanair
Ryanair start met ingang van de winterdienstregeling met vluchten tussen Bremen en het Marokkaanse Fez. Er staan twee vluchten per week in de planning op dinsdag en zaterdag.

 

23-05

Dit worden de verre bestemmingen vanuit Eindhoven

Ryanair heeft vanmiddag aangekondigd intercontinentale vluchten aan te bieden in samenwerking met Air Europa. Daardoor kunnen reizigers vanaf Eindhoven Airport voor het eerst op verre vakantie.

Met de samenwerking maakt Ryanair het mogelijk dat passagiers op één ticket van Eindhoven naar de Amerika’s kunnen vliegen met een overstap in Madrid (zonder daar opnieuw te hoeven inchecken).

De vluchten naar de Spaanse hoofdstad vinden plaats in een Boeing 737 van Ryanair, en de intercontinentale vluchten worden uitgevoerd door Air Europa.  Een precieze datum is nog niet bekend, maar Ryanair verwacht de intercontinentale vluchten vanaf eind dit jaar te kunnen aanbieden.

Dit worden de bestemmingen:

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/05/23/dit-worden-de-verre-bestemmingen-uit-eindhoven

Lees ook: www.upinthesky.nl/2017/05/23/ryanair-biedt-voor-het-eerst-longhaul-vluchten-aan

 

19-05

Ryanair eerder vanaf Eindhoven naar Edinburgh en Valencia

Ryanair start op 1 september met nieuwe routes van Eindhoven naar en van Edinburgh en Valencia.

Deze route start twee maanden eerder dan gepland door de recordvraag van Nederlandse consumenten en bezoekers.


17-05

Ryanair start vanaf vandaag met connectievluchten

Vandaag is Ryanair op de luchthaven van Rome Fiumicino gestart met het uitvoeren van connectievluchten. Daardoor kunnen passagiers voor het eerst vliegen tussen twee Ryanair-bestemmingen en overstappen op één van hun basissen. Ryanair rolt de nieuwe mogelijkheid voorzichtig uit en biedt om te beginnen maar tien routes aan via Rome.

Vanaf vandaag kunnen passagiers vanuit Alicante, Barcelona, Bari, Brussel, Catania, Comiso, Malta en Palermo via de luchthaven van Rome Fiumicino doorvliegen naar een andere Ryanair-bestemming. Passagiers hoeven net zoals bij de klassieke netwerkmaatschappijen niet meer in te checken voor hun tweede vlucht en ook hun bagage wordt automatisch getransfereerd naar hun volgende vlucht.

Met deze nieuwe dienst zet Ryanair een grote stap. De maatschappij biedt al decennialang enkel point-to-point-vluchten aan en heeft de manier waarop de traditionele luchtvaartmaatschappijen werken altijd links laten liggen. Maatschappijen zoals British Airways, Lufthansa of KLM zijn typische netwerkcarriers die voor een groot deel van hun operaties afhankelijk zijn van hun hub-model, waarbij passagiers op hun thuisluchthaven transferen op een andere aansluitende vlucht.

Lees verder op: https://flightlevel.be/54360/ryanair-start-vanaf-vandaag-connectievluchten

 

Drie gemeenten en provincie frustreren groei Rotterdam Airport

VNO-NCW West is verontwaardigd over het standpunt van de bestuurlijke regiegroep Rotterdam-The Hague Airport (gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Schiedam, provincie Zuid-Holland) over de ontwikkeling van Rotterdam-The Hague Airport. Dit advies laat de luchthaven onzeker over haar toekomst. Het biedt geen enkele duidelijkheid over het teruggeven van geluidwinst, waardoor de noodzakelijke groei met nieuwe zakelijke bestemmingen op losse schroeven komt te staan.

Het standpunt van de provincie en slechts 3 gemeenten frustreert volgens de ondernemersorganisatie de ontwikkeling van Rotterdam-The Hague Airport en is slecht voor het economisch vestigingsklimaat van Zuid-Holland. "Het besef dat bij een regio die internationaal wil meetellen, een internationale luchthaven de ruimte moet krijgen, is kennelijk achter de horizon verdwenen", aldus Bert Mooren, directeur van VNO-NCW West.

Het standpunt staat haaks op het advies van onafhankelijk 'verkenner' Joost Schrijnen, dat op verzoek van de overheden en na een zorgvuldige dialoog met de maatschappelijke omgeving is uitgebracht. Kernpunt van het advies van Schrijnen is dat de luchthaven zicht krijgt op groei binnen de huidige geluidruimte als het helikopterverkeer naar een andere locatie wordt verplaatst. De vier overheden houden daarentegen rekening met het terugdringen van het commercieel vliegverkeer als het verkeer van politie- en traumahelikopters op luchthaven Rotterdam-The Hague Airport blijft groeien.

Lees verder op: www.telstar-online.nl/nieuws/regio/84619/drie-gemeenten-en-provincie-frustreren-groei-rotterdam-the-hague-airport


Eindhoven-Amerika straks mogelijk

Eindhoven Airport wil op korte termijn vluchten gaan aanbieden naar Amerika. Dat zegt luchthavendirecteur Joost Meijs op BNR. Nu is intercontinentaal vliegen vanaf de luchthaven nog niet mogelijk.

Maatschappijen als Ryanair, Norwegian Air en Aer Lingus zijn nadrukkelijk in gesprek om alternatieve hubs te creëren. Meijs noemt Londen Gatwick als voorbeeld. 'Daar kun je als passagier overstappen om met één ticket en doorgelabelde bagage op een vlucht van Norwegian naar Boston of New York te stappen. Dat soort alternatieve hubs zal de komende jaren ontstaan en wij hopen natuurlijk als Eindhoven Airport op dat nieuwe netwerk aan te haken

Het biedt eindelijk de mogelijkheid om ook vanuit Eindhoven naar, bijvoorbeeld, New York te vliegen. Een aanlokkelijk perspectief, al kan Meijs nog niet zeggen op welke termijn deze mogelijkheid werkelijkheid wordt. 'Uiteindelijk moeten die luchtvaartmaatschappijen elkaar vinden. Wat ik begrijp is dat ze vrij ver zijn met die gesprekken en dat het een kwestie van tijd is voordat dat kan.'

Lees verder op: www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10322529/op-korte-termijn-intercontinentaal-vliegen-vanaf-eindhoven


16-05

EasyJet: A321neo met flink meer stoelen

EasyJet heeft vandaag aangekondigd dat het overeenstemming heeft bereikt met Airbus om de bestelling van 30 A320neo vliegtuigen om te zetten naar A321neo toestellen met een capaciteit van 235 stoelen. De eerste levering wordt verwacht in de zomer van 2018. Dat betekent dat de airline 30 tot 50 procent meer stoelen zal kunnen aanbieden.

Door de A321neo kan easyJet groei blijven realiseren op luchthavens die slotbeperkingen kennen door het aantal stoelen per vlucht te verhogen met circa 30% in vergelijking met een A320 en 50% wanneer hij een A319 vervangt.

De A321neos zorgen daarnaast voor substantiële kostenbesparingen die naar schatting rond de 8% a 9% beter zijn dan een A320neo en rond 21% beter dan een A319. Dit komt voornamelijk door verminderd brandstofgebruik per vlucht waardoor er ook een verbetering in de CO2 uitstoot per passagierskilometer wordt gerealiseerd – 16% als een A320 wordt vervangen door een A321neo en 21% als een A319 wordt vervangen door een A321neo.

Bron: www.businesstraveller.nl


 

13-05

Pegasus van Charleroi naar Ankara

Vanaf 28 juni start Pegasus Airlines met een rechtstreekse route van Charleroi Airport naar de Turkse hoofdstad Ankara. Het wordt een wekelijkse vlucht uitgevoerd op woensdag.

Pegasus vliegt al vanaf Charleroi op Istanbul Sabiha Gökçen airport.

bron: www.luchtzak.beTui fly België na drie jaar weer naar Luxor

TUI fly neemt komende winter de Egyptische stad Luxor opnieuw in zijn aanbod op na meer dan drie jaar afwezigheid. "Met Luxor is het aanbod van TUI op Egypte weer helemaal zoals vóór de geopolitieke problemen de kop opstaken".

TUI fly zal vanaf 2 november elke donderdag vliegen tussen Brussel en Luxor. De laatste keer dat Luxor in het aanbod zat, was in de zomer van 2014.

bron: www.demorgen.be


10-05

Ryanair vanaf Eilat naar Weeze en Bremen

Ryanair breidt haar netwerk vanaf Ovda/Eilat airport uit met twee Duitse bestemmingen.
Met ingang van de winterdienstregeling wordt de Israëlische badplaats aan de Rode Zee, aangevlogen vanaf Weeze en Bremen. De vluchtfrequentie voor beide routes is twee keer per week. Ryanair vliegt al vanaf Charleroi op Eilat.

 

TUI fly Nederland vernieuwd serviceconcept

TUI voert een aanpassing van haar service concept door aan boord van de TUI fly vluchten. De aanpassing geldt voor de verre bestemmingen en de verder weg gelegen medium haul bestemmingen. De aanpassing is een uitbreiding van de service van TUI aan haar reizigers.

Reizigers die vanaf 24 mei met TUI fly naar een Long Medium Haul bestemming (Kaapverdië, Senegal, Dubai, Gambia of Zanzibar) reizen, kunnen daardoor tijdens de vlucht gebruik maken van het vernieuwde serviceconcept van TUI fly.

Nu is eten en drinken aan boord van de Long Medium Haul vluchten nog tegen betaling verkrijgbaar. Op de Long Haul vluchten wordt op het moment één gratis maaltijd met water geserveerd. Vanaf eind mei breidt de airline de service aan boord uit. Op de Long Medium Haul bestemmingen onder andere met een gratis maaltijd en op Long Haul vluchten wordt er bij de maaltijd naast water ook sap aangeboden.

Vanaf 12 oktober wordt het concept verder uitgebreid met gratis softdrinks, een gratis snack en op alle vluchten gratis toegang tot het Inflight Entertainment Systeem (via mainscreen of personal).

bron: www.travelpro.nl

 

06-05

Level mogelijk naar Rome en Parijs

Willie Walsh, CEO van IAG, zei vrijdag dat de nieuwe long-haul low-cost airline Level mogelijk naar Rome en Parijs gaat. Dat meldt de Franse website Airinfo.org.

Level komt in de nabije toekomst met een uitbreidingsplan dat kan leiden tot nieuwe bases in Rome en Parijs. De twee steden zijn de favorieten om een basis te openen, dat zei Walsh tijdens een telefonische conferentie na de presentatie van de kwartaalcijfers van IAG.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/05/06/level-mogelijk-naar-twee-europese-hoofdsteden

Lees meer (in het Frans) op http://airinfo.org/2017/05/06/iag-level-vise-paris-rome-prochaines-bases

 

04-05

Vogel klapt op vliegtuig, vlucht vertraagd. Wie betaalt?

De tiende van augustus 2013 was niet alleen de dag waarop een ontketend PSV NEC overklaste met 5-0. Ook waren Marcela Pešková en Jirí Pešká van plan om de huzarenvlucht van Burgas (Bulgarije) naar Ostrava (Tsjechië) te nemen met luchtvaartmaatschappij Travel Service.

De kist waarin de twee zouden vliegen had daarvoor echter al drie eerdere vluchten op haar naam staan. Bij één daarvan werd een technisch probleem geconstateerd, maar daarmee hield het onheil bepaald niet op, want een vlucht later toucheerde een vogel het vliegtuig. Na elk van deze incidenten liet de maatschappij het toestel controleren, zodat Pešková en Pešká in totaal vijf uur en twintig minuten later voet aan de grond in Ostrava zetten.

Dat was voor het duo reden om bij de Tsjechische rechtbank een compensatie van omgerekend €250 af te dwingen van Travel Service. Hierbij wapperden zij met een eerdere uitspraakvan het Europese Hof van Justitie waarin te lezen valt dat luchtpassagiers recht hebben op een compensatie als hun vlucht kampt met een vertraging van drie uur of langer. Deze verplichting geldt echter niet voor luchtvaartmaatschappijen als sprake is van buitengewone omstandigheden - denk aan terrorisme of noodweer.

Lees verder op: http://daskapital.nl/2017/05/vliegtuig_klapt_op_vogel_vluch.html


03-05

Schiphol zet extra securitymedewerkers in

Royal Schiphol Group verhoogt het aantal extra securitymedewerkers. Schiphol doet dit na een evaluatie van de meivakantie. Schiphol neemt deze maatregel om de wachttijden van reizigers bij de securitychecks te verminderen en passagierspieken beter op te vangen. De maatregel komt bovenop de al bestaande zomermaatregelen en al eerder ingeplande extra securitymedewerkers.

“De collega's van de beveiligingsbedrijven werken hard om alle reizigers een veilige en ontspannen start van hun reis te bieden, maar uit de evaluatie blijkt dat zij op piekdagen nog meer extra collega’s dan gepland nodig hebben om dat te doen,” zegt CEO Jos Nijhuis van Royal Schiphol Group.

Tijdens de meivakantie zijn al extra securitymedewerkers ingezet op Schiphol, maar op bepaalde momenten blijken er nog meer nodig te zijn. Samen met de securitybedrijven bepalen we nu hoeveel extra medewerkers we op andere drukke dagen moeten inzetten. Naast de inzet van extra medewerkers plaatst Schiphol twee extra securitylanes in vertrekhal 2, zodat meer reizigers tegelijkertijd door de controle kunnen.

Lees verder op

www.travelution.nl/nl/nieuws/schiphol-zet-extra-securitymedewerkers-in

 

29-04

Verzamelbak kort (route) nieuws

Ryanair
Het lijkt er op dat Ryanair met ingang van de winterdienstregeling stopt met vliegen op Alghero op Sardinië. Hiermee worden de routes naar Eindhoven en Charleroi opgeheven? (onder voorbehoud, want misschien worden zij bij de zomerdienstregeling 2018 hervat?)
 
Ryanair start met ingang van de winterdienstregeling met een route tussen Keulen en Vitoria-Gasteiz in Spaans Baskenland. Ryanair wil twee keer per week gaan vliegen op deze route.
 
TUI fly Nederland
TUI fly gaat met ingang van 16 oktober a.s. weer vliegen naar Sharm el Sheikh in Egypte. Vanaf Amsterdam zijn er twee vluchten per week.
 
Niki
Niki zet komende winter extra in op wintersportvluchten vanaf Düsseldorf. De Duitse luchthaven wordt verbonden met ski-luchthaven Innsbruck. Tussen 8 december 2017 en 15 april 2018 wordt elke vrijdag en zondag tussen beide luchthavens gevlogen.
 
Eurowings
Eurowings start op 11 november met een wekelijkse vlucht op zaterdag van Keulen naar Funchal op Madeira.
 
Air Arabia Maroc
Air Arabia start op 1 oktober een basis in Agadir en start zeven routes naar de badplaats.
Voor ons van belang is de twee keer per week uitgevoerde route naar Keulen.
 
Wizz Air
Wizz Air start op 25 juni met een route tussen Keulen en de Slowaakse hoofdstad Kosice. Er staan twee vluchten per week in de planning.
 
Wizz Air breidt komende winter behoorlijk uit op Groningen Airport . Op de route naar Gdansk wordt dit najaar de nieuwe Airbus A321 ingezet, die vijftig stoelen meer telt dan de huidige A320.
 
Air Berlin
Air Berlin stopt eind oktober met haar bij Nederlanders populaire route tussen Düsseldorf en Curaçao.
 
Vueling / Level
Je kunt nu met Vueling je vluchten reserveren naar Buenos Aires, San Francisco, Punta Cana en Los Angeles. Met Vueling naar Barcelona, met Level naar de rest van de wereld. Dankzij de verbindingen van Vueling met Barcelona, kun je vanaf juni naar de nieuwe bestemmingen vliegen die Level aanbiedt. Al moet ik zeggen dat de prijzen niet echt low cost zijn.
 
Norwegian
Norwegian start meerdere long haul low cost vluchten vanaf Londen Gatwick.
Vanaf 16 september vinden er vluchten plaats naar Seatle en Denver
Vanaf 1 oktober start Norwegian met Singapore. Naar Seatle en Singapore zijn vier vluchten per week naar Denver twee.
 

28-04

Lenterapport 2017 'Parkeren op het vliegveld'

Parkeertarieven op luchthavens in Nederland, België en Duitsland zijn nauwelijks veranderd in het afgelopen jaar. Alleen de regionale Belgische vliegvelden Oostende Brugge Airport (+31%) en Luik Airport (+50%) voerden significante prijsstijgingen door. Hierdoor steeg de gemiddelde prijs voor een week parkeren op het vliegveld in België naar € 77,70. In Nederland (€ 59,30) en Duitsland (€ 47,30) betalen reizigers aanmerkelijk minder. Voor passagiers die onvoorbereid naar het vliegveld rijden blijft parkeren een dure aangelegenheid. Vliegveldinfo.nl presenteert 5 essentiële tips voor een goede en goedkope parkeerplek op het vliegveld.
 
In het Lenterapport 2017 ‘Parkeren op het vliegveld’ onderzocht Vliegveldinfo.nl de voordeligste parkeertarieven van de zestien vliegvelden die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken als vertrekluchthaven: vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden. De reiswebsite bevat informatie over in totaal 250 vliegvelden, groot en klein, die reizigers kunnen raadplegen om beter voorbereid op pad te gaan.
 
1. Online reserveren is een absolute must
Het is de belangrijkste tip voor reizigers die zo goedkoop mogelijk willen parkeren op het vliegveld: reserveer online een parkeerplaats. Wie dat niet doet betaalt het duurdere inrijtarief en loopt het risico dat de goedkoopste parkeermogelijkheden al vol zijn. Bezoekers van de officiële websites kunnen er ook niet meer omheen, de boekingsmodule voor parkeren heeft tegenwoordig een prominente plek op de websites van Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague. De luchthavens willen dat reizigers in een zo vroeg mogelijk stadium een parkeerplaats boeken.

Lees verder op: www.vliegveldinfo.nl/parkeren/lenterapport-2017

 

24-04

Air Arabia start route van Amsterdam naar Fez

Vanaf 14 juni start Air Arabia met een route van Schiphol naar het Marokkaanse Fez.
Air Arabia start met twee vluchten per week op woensdag en zaterdag.

Air Arabia heeft al eerder een route aangekondigd van Brussel naar Fez. Ryanair vliegt al vanaf Eindhoven  op Fez.


23-04

TUI fly België ook naar Sint Maarten

De Belgische tak van TUI fly, tot voor kort Jetair fly, gaat aankomende winter tussen Brussel en Sint Maarten vliegen. De zuiderburen zetten eveneens hun Dreamliner in naar het Nederlands Antilliaanse eiland. TUI België zal de Boeing 787 inzetten in combinatie met Punta Cana in de Dominicaanse Republiek.

Uiteraard biedt TUI Nederland het eiland al langere tijd aan. Het vluchtschema van de Belgische tak is op dit moment nog onbekend.

Bron: www.travmagazine.nl


22-04

easyJet schrapt twee routes vanaf Brussel

EasyJet stopt met de start van komend winterseizoen met twee routes vanaf Brussel. Het gaat om de bestemmingen Bordeaux en Napels. Ryanair maakt meteen gebruik van het nieuws om “reddingstarieven” naar deze bestemmingen te lanceren.

Nadat easyJet voor dit zomerseizoen al de routes vanaf Brussel naar Berlijn en Milaan schrapte, krimpt de maatschappij volgende winter verder op Brussels Airport. De Britse lowcostmaatschappij houdt het voor bekeken op de routes naar Bordeaux en Napels.

Voor zowel Bordeaux als Napels gaat het om vier wekelijkse vluchten. In juli en augustus reduceert easyJet de frequentie naar Bordeaux al tijdelijk naar drie wekelijkse vluchten. Tussen 25 juni en 5 september vliegt easyJet helemaal niet op de route Brussel-Napels

Door de stopzetting vliegt easyJet komende winter naar nog maar drie bestemmingen vanaf Brussel: Genève, Bazel en Nice. Die routes zijn goed voor 28 wekelijkse vluchten vanaf Brussel.

bron: www.flightlevel.be

 

20-04

Wizz Air: nu ook betalen met iDeal

Nederlanders die online een ticket boeken bij Wizz Air kunnen vanaf nu ook afrekenen met iDeal. De Hongaarse budgetmaatschappij heeft het iDeal-protocol inmiddels geïmplementeerd in het eigen reserveringssysteem.

Wizz Air, dat is met vluchten naar Centraal- en Oost-Europa, komt hiermee naar eigen zeggen tegemoet aan een veelgevraagde wens van reizigers. In Nederland is iDeal de meest gebruikte betalingsmethode.

iDeal wordt voortaan automatisch aangeboden aan de passagiers die in euro’s betalen en die op de Wizz Air-website Nederlands als taal geselecteerd hebben of die een contactadres in Nederland hebben.

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl


19-04

Nieuwe routes Transavia winterdienstregeling voor Eindhoven en Rotterdam

Transavia breidt haar netwerk uit vanaf Eindhoven Airport met drie nieuwe routes naar Marrakech (2x p.w.), Sevilla (3x p.w.) en Tel Aviv (2x p.w.). Deze bestemmingen worden ook vanaf Amsterdam aangeboden. Hiermee komt het aantal bestemmingen vanaf Eindhoven op 21.

Met deze nieuwe routes zoekt Transavia duidelijk de concurrentiestrijd met Ryanair, dat al vliegt op Sevilla en Marrakech.

Vanaf 18 februari start de luchtvaartmaatschappij met Lissabon vanaf Rotterdam The Hague Airport, waarmee het aantal bestemmingen vanaf de Zuid-Hollandse luchthaven op 18 komt deze winter. Op deze route wordt twee keer per week gevlogen.


18-04

Ryanair ruilt op Weeze Londen Luton weer in voor Stansted

Eind maart heeft Ryanair vanaf Weeze haar route van Londen Stansted ingeruild voor Londen Luton. Blijkbaar niet met veel succes, want met ingang van 1 september  komt de oude route naar Londen Stansted weer terug en vervalt de route naar Luton.

Ryanair start voorzichtig met Stansted met drie vluchten per week. Na 26 oktober wordt de vluchtfrequentie verhoogt naar vijf. De vluchten naar Luton blijven tot 26 oktober!

Bron: www.pro-niederrhein.net

 

Eurowings start route van Weeze naar München

Eurowings start op 14 juni met route tussen Weeze en Munchen. Eurowings start met 1 keer per dag van zondag t/m vrijdag. Vanaf19 juni wordt de route op werkdagen tweemaal dagelijks gevlogen.

Eurowings is hiermee de tweede luchtvaartmaatschappij na Ryanair die aktief wordt op Weeze.
In een zeer grijs verleden heeft Vbird op deze route gevlogen.

bron: www.pro-niederrhein.net


13-04

Airexpressbus is gestopt met Weeze en Antwerpen

Airexpressbus had een aantal bussen per dag, die vanaf Amsterdam via Eindhoven airport doorreden naar Weeze airport. Deze bussen naar Weeze zijn helaas niet meer te boeken.

Ook de lijn van Eindhoven Airport naar Turnhout en Antwerpen is gesneuveld. De enige lijn die overblijft is de verbinding tussen Amsterdam en Eindhoven airport.


11-04

Flink meer passagiers voor Eindhoven Airport

Steeds meer gpassagiers beginnen of eindigen hun reis op Eindhoven Airport. In het eerste kwartaal van dit jaar bezochten 1,1 miljoen passagiers de luchthaven. Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar: de grootste groei sinds 2013. 

Het aantal bestemmingen dat vanaf Eindhoven Airport te bereiken is groeide. Ook vlogen luchtvaartmaatschappijen vaker van en naar de luchthaven en steeg de bezettingsgraad: de vliegtuigen zaten gemiddeld voller.

Uit de cijfers die Eindhoven Airport vandaag presenteerde, blijkt dat het aantal starts en landingen in de eerste drie maanden met 14 procent toenam naar 7700. Voor heel 2017 verwacht de luchthaven 36.100 vliegbewegingen. Het groeiplafond van 43.000 vliegbewegingen per jaar in 2020 komt daarmee dichterbij.

Het totale aantal passagiers komt dit jaar naar verwachting uit op 5,3 miljoen. Dat zou een groei van 11 procent betekenen ten opzichte van 2016.

bron: www.nos.nl07-04

TUI fly NL breidt aanbod Kaapverdië verder uit

TUI breidt het reisaanbod naar de Kaapverdische eilanden weer verder uit. Naast de zeer populaire eilanden Sal en Boa Vista, introduceerde TUI afgelopen jaar al São Vicente en Santo Antão. Daar komt nog een vijfde eiland bij: Santiago. Vanaf 1 november vliegt TUI fly elke woensdag naar Santiago, in combinatie met Sal. Ticket only is nu boekbaar en pakketreizen vanaf half april06-04

Norwegian stuurt 10 Boeing 737’s naar Argentinië

Norwegian stuurt aan het eind van dit jaar tien Boeing 737’s naar Argentinië. Dat zei CEO Bjorn Kjos deze week tijdens een interview op het Skift Forum in Londen, zo meldt Bloomberg.

De toestellen worden gebruikt voor de start van een Argentijnse dochtermaatschappij. Norwegian wil daarmee goedkope binnenlandse vluchten aanbieden in het Zuid-Amerikaanse land.

De Boeing 737’s moeten ook helpen bij het feederen van Norwegian’s langeafstandsvluchten. De maatschappij wil met Dreamliners vanuit diverse Europese steden naar Buenos Aires vliegen.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/04/06/norwegian-stuurt-tien-boeing-737s-naar-argentinie


06-04

Ryanair Onthult 2017/18 “Always Getting Better” Plan

Ryanair, Europa's No.1 luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag (6 april) haar 2017/18 klanten ervaring verbeteringsplan onthuld dat Jaar 4 vormt van haar “Always Getting Better” programma (AGB), inclusief servicekosten, digitaal, ondersteunende en inflight ontwikkelingen.

De nieuwe initiatieven die over het komende jaar worden uitgerold zijn onder meer:
• Aansluitende vluchten - op het netwerk van Ryanair, daarna op andere luchtvaartmaatschappijen
• Nog lagere tarieven en meer van hen • Nieuwe bases (Frankfurt am Main, Napels) en een verbeterd schema
• “Mijn Ryanair” Fase 2 - verbeterd profiel, aanbiedingen en incentives • “Plus” producten verbeterd- Regular, Plus, Flexi-Plus en Family Plus
• Ryanair Holidays uitrollen in alle markten - 3,4,5 sterren hotels
• Ryanair kamers - meer partners en meer keuze
• Amazon of Travel - Nieuwe zoekfunctie
• Into the Blue - op maat gemaakte reizen in de app in 5 talen
• Express reservering - vooraf opgeslagen voorkeuren voor een snellere boekingen (3 klikken)
• Auto check-in voor beide vluchten eenmaal zetels voor terugkeer zijn geboekt -

lees verder op: http://corporate.ryanair.com/news/nieuws/170406-ryanair-onthult-2017-18-jaar-4-always-getting-better-plan


04-04

'Extra widebody’s voor Eurowings om te concurreren’

Prijsvechter Eurowings overweegt extra widebody toestellen in haar vloot op te nemen. De maatschappij wil met meer Airbus A330’s de concurrentie versterken op long-haul routes, vertelt Carsten Spohr, ceo van Lufthansa Group aan Bloomberg.

Spohr legt uit dat de extra capaciteit het voor Eurowings mogelijk maakt om de strijd beter aan te gaan met maatschappijen als Norwegian en IAG. De Spaans-Britse luchtvaartgroep komt met haar lagekostendochter LEVEL

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/04/04/extra-widebodys-voor-eurowings-om-te-concurreren


03-04  

Trein Arnhem – Düsseldorf maakt treinreizen naar Dusseldorf Airport voordeliger

Afgelopen Donderdag startte de uurlijkse Abellio treindienst Arnhem – Düsseldorf. Daardoor krijgen treinreizigers niet alleen meer verbindingen naar Duitsland, ook ontstaan er nieuwe voordelige tarieven. Een last-minute kost straks niet meer 40 euro, maar slechts 15 euro.

Voor de regionale trein zijn er namelijk speciale regionale treinkaartjes te koop. Die zijn voordeliger dan het normale tarief dat geldt op de ICE. De trein rijdt via Zevenaar, Emmerich en Oberhausen naar Düsseldorf. Interessant is dat deze trein ook gaat stoppen bij de luchthaven van Düsseldorf. Daarmee krijgt Düsseldorf Airport dus een uurlijkse rechtstreekse treinverbinding met Nederland

Een treinkaartje Arnhem – Düsseldorf met de nieuwe treinverbinding kost straks 15 euro als gebruik wordt gemaakt van het zogenoemde VRR-tarief prijsklasse D. Nu kost een last-minute ruim 40 euro en een treingebonden vroegboekticket minimaal 19 euro. Het VRR-tarief is straks te koop bij de Abellio-kaartautomaat in Arnhem. Dit 15-euro-tarief heeft een geldigheid van 5 uur en moet vooraf worden afgestempeld. Voor kinderen geldt een tarief van 1,60 euro

Lees verder op: www.treinreiziger.nl/trein-arnhem-dusseldorf-maakt-treinreizen-naar-duitsland-voordeliger


TUI schrapt vluchten van Eelde naar Antalya

Alle vluchten van Groningen Airport Eelde naar het Turkse Antalya zijn geschrapt door TUI. Een dalend aantal boekingen door de politieke onrust in Turkije zou de reden zijn.

TUI vloog twee keer per week vanaf de noordelijke luchthaven naar Turkije. De maatregel geldt tot in ieder geval 21 juli. 'We merkten het echt in het aantal boekingen. Daarom hebben we dit besluit genomen', zegt Petra Kok van TUI tegen de Groningse omroep. Het schrappen van vluchten kan ook na 21 juli gelden. 'Dat hangt van het aantal boekingen af

Reizigers die hun reis al hadden geboekt krijgen een alternatief aangeboden, belooft Kok. Naast TUI vliegt ook Corendon één keer in de week naar Antalya vanaf Eelde. Volgens een woordvoerder van het vliegveld ziet die reisorganisatie nog geen enkele aanleiding om dezelfde maatregel te nemen.

bron: www.assercourant.nlKijk voor oudere artikelen in het nieuwsarchief