NIEUWS
 
Vanaf Nu is ons nieuws ook te volgen op Twitter
 

https://twitter.com/Goedkoopvliege1

 

 

15-02

Russisch Pobeda schrapt vluchten naar Eindhoven

De Russische prijsvechter Pobeda stopt mogelijk met vliegen tussen Moskou en Eindhoven, de enige Nederlandse bestemming van de maatschappij. De laatste vlucht staat vooralsnog gepland op 27 maart. Of de route permanent of tijdelijk wordt gestaakt is nog onduidelijk, zo laat een woordvoerster van Eindhoven Airport weten.

bron: www.upinthesky.nl
 

11-02

Transavia laat passagiers betalen voor gegarandeerde handbage

Transavia is van plan vanaf maandag 30 maart 2020 het beleid voor handbagage aan te passen. Volgens de airline is er een wens bij passagiers om tegen betaling, gegarandeerd handbagage mee te kunnen nemen aan boord. Daarnaast mag de passagier ook een accessoire meenemen naast de rugzak of rolkoffer. Passagiers die gegarandeerde handbagage aankopen, krijgen aan de gate de mogelijkheid om als eerste aan boord te gaan zodat hun handbagage ook past in het bagagevak boven hun stoel. Handbagage kan ook nog steeds gratis mee, maar dan hebben passagiers niet de garantie dat er plek is aan boord. In de bagagevakken is slechts plaats voor zo’n 70 rolkoffers. Zo kan het voorkomen dat de handbagage alsnog (gratis) in het ruim wordt vervoerd.

Deze betaaloptie is gekozen na onderzoek onder passagiers van Transavia in Nederland en Frankrijk. Hieruit bleek dat passagiers graag zekerheid willen over hun handbagage en ook een bedrag willen betalen voor het gegarandeerd meenemen van de rolkoffer of rugzak aan boord. Voor Transavia was dat aanleiding om het beleid voor handbagage aan te passen en in de bagagevakken ruimte te reserveren voor deze ‘betaalde’ handbagage. De prijs per enkele reis varieert tussen 5 en 15 euro. Passagiers die handbagage aankopen worden aan de gate de mogelijkheid geboden als eerste in te stappen aan boord. Passagiers worden niet verplicht hier gebruik van te maken. Ook passagiers die zich laat melden bij de Gate met gegarandeerde handbagage kunnen deze meenemen aan boord maar zij krijgen geen garantie dat de handbagage past in het bagagevak boven hun stoel.

Lees verder op: www.travelpro.nl/transavia-laat-passagiers-betalen-voor-gegarandeerde-handbage

 

04-02

AnadoluJet gaat tussen Istanbul en Amsterdam vliegen

AnadoluJet, een dochterbedrijf van Turkish Airlines, start vanaf 29 maart wereldwijd met nieuwe internationale vluchten vanaf Istanbul Sabiha Gökçen Airport. De luchtvaartmaatschappij vliegt dan ook zeven keer per week tussen Istanbul Sabiha Gökçen Airport en Schiphol.

 

03-02

TUI fly maakt Long Haul routes vanaf Dusseldorf bekend

Vanaf de winterdienstregeling vliegt Tui fly Duitsland met twee Boeing 787's vanaf Dusseldorf naar diverse routes in de Caribean.

Dusseldorf - Bridgetown -Barbados. eff 05NOV20 2 wekelijkse vluchten die elke 2 weken worden uitgevoerd
Dusseldorf - Cancun - Mexico. eff 08NOV20 2 wekelijks
Düsseldorf - La Romana - Dominicaanse Republiek. eff 06NOV20 1 wekelijks, plus 2 wekelijkse vluchten om de 2 weken
Dusseldorf - Montego Bay - Jamaica. eff 15NOV20 1 wekelijks, plus 1 wekelijkse vlucht om de 2 weken
Düsseldorf - Puerto Plata - Dominicaanse Republiek. eff 04NOV20 1 wekelijks
Düsseldorf - Punta Cana - Dominicaanse Republiek. eff 05NOV20 3 wekelijks

bron: www.routesonline.com

 

31-01

easyJet: ‘ Elektrisch vliegen komt er aan’

Wright Electric heeft de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een elektromotor met een vermogen van 1.5 megaWatt en een omvormer met een capaciteit van 13 kiloVolt. De motor moet in 2021 voor het eerst tijdens grondtests draaien gevolgd door de eerste vliegtests in 2023.

De nieuwe motor moet de Wright 1 aan gaan drijven die plaats gaat bieden aan 186 passagiers in easyJet uitvoering. Dat toestel moet in 2030 in bedrijf worden genomen.

Wright is daarnaast in gesprek met het Britse BAE Systems voor de ontwikkeling van de besturingssystemen en energiemanagement systemen.

Luchtvaartmaatschappij easyJet werkt sinds 2017 samen met Wright Electric wat betreft de ontwikkeling van een door elektromotoren aangedreven vliegtuig. Wrigh heeft het ambitieuze doel om binnen twintig  jaar iedere korte afstandsvlucht zonder emissies uit te voeren. Het bedrijf mikt op een vluchtbereik van 335 nm (542 km) wat in potentie twintig procent van de huidige easyJet passagiers op hun bestemming kan brengen.

bron: www.pilootenvliegtuig.nl

 

30-01

Verzamelbak routenieuws januari 2020

Eurowings
Eurowings start een hoog-zomerroute op tussen Keulen en de Bulgaarse kuststad Bourgas. Er wordt gevlogen van 30 juni t/m 25 augustus op dinsdag.

Eurowings hervat niet haar zomerroute tussen Keulen en Osijek. Eurowings stopt met haar vluchten tussen Düsseldorf en Zagreb en Ohrid

Corendon
Corendon start op 26 mei met een wekelijkse vlucht tussen Keulen en Tel Aviv. Er wordt gevlogen op dinsdag.

Corendon gaat vanaf Munster vliegen op het Turkse Zonguldak. Van 23 juni t/m 9 september is er één vlucht per week op woensdag.

Condor
Condor start op 6 mei met een zomerroute tussen Dusseldorf en Santorine. Tot eind oktober is er één vlucht per week gepland op woensdag.

Wizz Air
Wizz Air stopt met ingang van de zomerdienstregeling met haar route tussen Keulen en Cluj-Napoca.

Long Haul

Bamboo Airways
Bamboo Aiways wil vanaf 29 maart gaan vliegen tussen Praag en het Vietnamese Hanoi. Met een spiksplinternieuwe Boeing 787 staan drie vluchten per week gepland. Tickets zijn nog niet te koop. Bamboo Airways heeft ook plannen voor Londen, Parijs en Frankfurt.

Westjet
De Canadese prijsvechter WestJet start op 5 juni een lijndienst tussen Manchester en Halifax. Met een Boeing 737-700 worden beide steden vier keer per week met elkaar verbonden. Op dit moment vliegt WestJet ook al van Londen en Glasgow naar Halifax

 

28-01

Ryanair: mogelijk ontslagen vanwege crisis rond 737 MAX

Ryanair waarschuwt piloten en cabinepersoneel voor mogelijke ontslagen als gevolg van de crisis rond de Boeing 737 MAX. Dat blijkt uit een interne memo, waarover Reuters en NU.nl berichten.

De prijsvechter heeft een bestelling van tien vliegtuigen bij Boeing uitstaan, maar die laat op zich wachten doordat de 737 MAX al bijna een jaar niet mag vliegen.

Doordat de levering van de vliegtuigen opnieuw is uitgesteld, waarschijnlijk tot de herfst, denkt Ryanair dat er mogelijk bases gesloten moeten worden, met mogelijk ontslagen als gevolg. Het memo waarin dit staat, dateert van 27 januari.

Boeing zou de toestellen niet eerder dan september of oktober kunnen leveren. Hierdoor komt Ryanair in de knoop met het vliegrooster. De maanden juni, juli en augustus gelden voor Ryanair als het hoogseizoen. De airline hoopt door te schuiven met bestaande vliegtuigen in het rooster het tekort te kunnen opvangen.

bron: www.travmagazine.nl

 

Wizz Air checkt passagiers automatisch in

Wizz Air biedt reizigers de optie om automatisch te worden ingecheckt. Daardoor hoeven passagiers dat zelf niet meer online of op de luchthaven te regelen. De instapkaarten worden, als onderdeel van de betaalde service, vijftig uur voor vertrek per e-mail verstuurd.

Automatisch inchecken is standaard onderdeel van het Wizz Plus-pakket, maar de service kan ook los voor 1,50 euro per passagier per vlucht worden aangeschaft.

“Efficiënt omgaan met tijd is extreem belangrijk bij het plannen van een zakenreis of vakantie”, stelt een woordvoerder van Wizz Air. “Met onze service kunnen reizigers tijd besparen en zorgeloos vliegen.”

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

24-01

Pools LOT neemt Condor over

Niet Lufthansa maar LOT koopt de Duitse vakantievlieger, die in de problemen kwam na het bankroet van zijn voormalige moedermaatschappij Thomas Cook.

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT neemt Condor over. Dat melden beide bedrijven vrijdag. De Duitse vakantievlieger was in de problemen gekomen na het faillissement van zijn voormalige moedermaatschappij, de Britse toerismegigant Thomas Cook.

PGL, de moederholding van LOT, brengt redding voor de zowat 5.000 werknemers en 60 vliegtuigen van de Duitse maatschappij. Onder meer de Britse investeringsmaatschappij Greybull en het Amerikaanse Apollo Global Management, dat vorig jaar via het vehikel Athora de verzekeraar Generali België kocht, werden ook als kandidaat-overnemer geciteerd.

Condor kon de voorbije maanden overeind blijven dankzij een noodkrediet van 380 miljoen euro van de Duitse overheid. Algemeen werd verwacht dat de regering-Merkel zo de baan effende voor een overname van Condor door Lufthansa. De Duitse moeder van Brussels Airlines bracht vorig jaar een 'niet-bindend' bod uit op de reismaatschappij.

Lufthansa was vooral geïnteresseerd in de langeafstandsvluchten van Condor vanaf de luchthavens van Frankfurt en München. Die zouden geïntegreerd kunnen worden in de lagekostendochter Eurowings. Maar niet veel later schroefde Lufthansa de ambities van het kwakkelende Eurowings fors terug. Daardoor blies het Duitse bedrijf de plannen om Condor over te nemen snel af.

Uiteindelijk gaan de Polen met de buit lopen. Zij zullen het noodkrediet volledig terugbetalen, klonk het vrijdag.

bron: www.tijd.be

 

23-01

Norwegian schrapt gratis handbagagekoffer bij goedkoopste tickets

Norwegian past het handbagagebeleid aan. Vanaf 23 januari mogen klanten met een LowFare ticket nog wel een klein tasje voor onder de stoel meenemen, maar een bagagestuk in het opbergvak boven de stoel mag niet meer.

Klanten die voor 23 januari een ticket hebben geboekt kunnen nog wel van de oude regels gebruik maken: maximaal 10 kilogram met LowFare, LowFare+, Flex en Premium en maximaal 15 kilo voor PremiumFlex. De afmetingen mogen maximaal 55 x 40 x 23 centimeter zijn. Het kleine tasje onder de stoel mag 25 x 33 x 20 centimeter zijn.

Klanten die hun ticket vanaf 23 januari boeken, mogen bij LowFare alleen nog een tasje meenemen voor onder de stoel van 30 x 38 x 20 centimeter. Iets groter dus dan wat voorheen mocht. Reizigers met een LowFare+ ticket mogen naast het tasje onder de stoel ook een handbagagekoffer in het vak boven de stoel plaatsen. Passagiers met een Flex ticket, Premium of PremiumFlex mogen voortaan 15 kilogram aan handbagage meenemen.

bron: www.upinthesky.nl

 

22-01

Overgrote meerderheid wil geen krimp luchtvaart

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders ziet niets in een krimp van de luchtvaart. Dat meldt reisbrancheorganisatie ANVR op basis van een onderzoek in samenwerking met Abbi insights. 35 procent toonde zich voorstander van een groei van de Nederlandse luchtvaart. ANVR voerde het onderzoek uit in afwachting van de nieuwe Luchtvaarnota, waarin het nieuwe luchtvaartbeleid van de Nederlandse overheid uiteen wordt gezet.

“Voordat onomkeerbare beslissingen worden genomen, is het belangrijk te weten wat de mening is van de Nederlandse reiziger; uiteindelijk is de Nederlandse vakantieganger én de zakenreiziger gebaat bij een goed  overwogen luchtvaartbeleid”, zegt Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR.

Volgens Oostdam plukt ook de Nederlandse economie daar de vruchten van. “Als ANVR zien wij het meest in een gematigde groei, want ook wij vinden aspecten als duurzaamheid en terugdringen van CO2 van groot belang.”

Van de mensen die voorstander zijn van groei geven velen aan dat het goed is voor de economie en werkgelegenheid, en iedereen zo de mogelijkheid heeft om snel en voordelig te reizen. Anderen tekenen daarbij wel aan dat groeien mag, mits op een milieuvriendelijke manier.

Zo’n dertig procent wil geen krimp maar ook geen groei, omdat volgens hem ook gedacht moet worden aan milieu en natuur. Zij stellen voor korte vluchten te vervangen door bijvoorbeeld de trein. Slechts zestien procent van de ondervraagden ziet luchtvaart liever krimpen.

Als vliegtickets duurder worden als gevolg van het inperken van vakantievluchten geeft 41 procent aan minder vaak te vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. 68 procent geeft aan dan eerst naar een buitenlandse luchthaven te rijden en vervolgens alsnog vanaf daar in het vliegtuig te stappen.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

17-01

Flybe start route van Amsterdam naar Newquay

Flybe start een zomerroute vanaf Amsterdam naar Newquay in Cornwall. Er wordt gevlogen van 29 maart t/m 24 oktober van donderdag tot en met dinsdag

bron: www.flybe.com/media/news/january-2020/1601

 

15-01

Corendon van Schiphol en Maastricht naar Kaapverdische Eilanden

Corendon Dutch Airlines vliegt met ingang van november naar de Kaapverdische Eilanden. In de planning staan drie wekelijkse vluchten, waarvan er twee vertrekken vanaf Schiphol en één vanaf Maastricht Aachen Airport. De vluchten naar de zonbestemming vinden plaats gedurende het volledige winterseizoen.

Van november 2020 tot eind maart 2021 vindt vanaf Maastricht elke donderdag een retourvlucht naar Sal plaats. Vanaf Schiphol wordt gedurende dezelfde periode elke woensdag en zondag gevlogen.

Helaas zijn losse vluchten geboekt op Corendon.com vaak duurder dan complete vakanties op Corendon.nl

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

14-01

Britse overheid houdt Flybe in de lucht

De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe is vooralsnog gered van de ondergang. De Britse overheid kwam dinsdag met een noodkrediet voor de regionale vlieger. Daarmee zijn voorlopig ook de 2000 banen bij de onderneming gespaard.

Eerder gingen berichten rond dat het mogelijk einde oefening zou zijn voor Flybe, dat een vloot van 75 vliegtuigen heeft en vliegt op meer dan tachtig luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Accountantskantoor EY stond daarbij al klaar om elke vorm van liquidatie af te handelen. Een jaar geleden wist een consortium onder leiding van Virgin Atlantic de regionale maatschappij, die ook op Schiphol vliegt, nog van de ondergang te redden.

bron: www.transport-online.nl

 

10-10

Londen weer populairste bestemming vanaf Eindhoven Airport

Een afstand van 'maar' 400 kilometer en slechts een uurtje vliegen: Londen is wederom de populairste bestemming vanaf Eindhoven Airport. Niet verrassend, want in 2018 spande de Britse hoofdstad ook al de kroon. Bijzonder is wel dat het aantal passagiers van Eindhoven naar deze wereldstad maar liefst met 22 procent is gegroeid ten opzichte van 2018.

Het grootste deel van de reizigers, 60 procent, bezoekt de stad voor de lol, ruim een kwart reist voor werk en de overige kleine 20 procent gaat naar Londen voor familie of vrienden, blijkt uit een onderzoek van de luchthaven zelf.

Op de tweede plek komt Boedapest, vorig jaar trok deze stad 11 procent meer passagiers vanaf Eindhoven Airport dan in 2018. Een nieuwe bestemming in het top-10 lijstje is de Poolse stad Krakau. Naar die bestemming steeg het aantal vluchten in het afgelopen jaar met 74 procent.

In de top tien van populairste bestemmingen vanaf Eindhoven Airport worden Londen en Boedapest gevolgd door Malaga, Alicante, Faro, Valencia, Lissabon, Krakau, Ibiza en Palma.

bron: www.transport-online.nl

 

 

Ryanair wil 28 personeelsleden van Zaventem naar andere basissen overbrengen

Het nieuws dat Ryanair in april een van haar vier vliegtuigen uit Zaventem wil weghalen en verhuizen naar elders, heeft gevolgen voor 28 personeelsleden. De Ierse lowcostmaatschappij wil die overbrengen naar andere basissen van de groep, zo deelde de directie vandaag mee aan de vakbonden. Een gedwongen verhuis naar het buitenland zien de vakbonden echter niet zitten.
 
Het weghalen van een vliegtuig op Zaventem houdt verband met de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen. Ryanair had veel van die vliegtuigen besteld en zou er tegen de zomer een 60-tal moeten krijgen. Maar het type wordt aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes en dus loopt de uitbreiding van de vloot vertraging op. Eind vorig jaar kondigde Ryanair daarom aan dat ze een aantal basissen ging sluiten of kleiner maken.

Voor Zaventem gaat het om één toestel dat verhuist, met een impact op 28 personeelsleden. Een transfer naar Charleroi krijgt de voorkeur van de directie, maar ook naar andere landen. Ryanair speelt Monopoly door vliegtuigen van de ene naar de andere basis te verhuizen, maar vergeet dat daar mensen achter schuilen.

Lees verder op: www.hln.be/geld/ryanair-wil-28-personeelsleden-van-zaventem-naar-andere-basissen-overbrengen~aaa7f315/

 

09-11

TUI fly start longhaul-vluchten vanuit Düsseldorf

TUI fly stationeert volgend winterseizoen twee Boeing 787-8 Dreamliners op Düsseldorf Airport en gaat daarmee naar Mexico en de Dominicaanse Republiek vliegen. Het is voor het eerst dat de maatschappij zelf longhaul-vluchten uitvoert vanuit Duitsland.

TUI fly verwacht dat de ticketverkoop voor de nieuwe lijndiensten over enkele weken kan beginnen. Dan wordt er ook meer bekend over het vluchtschema. Op termijn moet de Duitse 787-vloot naar vijf toestellen groeien en kunnen er meer bestemmingen worden aangeboden.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

07-01

Ryanair verkleint haar vloot op Brussels Airport Zaventem

Vanaf 20 april zal Ryanair haar vloot van Brussels Airport met één vliegtuig verminderen: van vier naar drie.

Aangezien er een mogelijkheid is dat banen verloren gaan, zal het management van Ryanair aanstaande donderdag naar Brussel reizen om de piloten, stewardessen en vakbonden uit te leggen wat de gevolgen van dit besluit zijn.

Of er gevolgen zijn voor de vanaf Brussels Airport gevlogen routes is op dit moment bij mij onbekend

Bron: www.aviation24.be

 

06-01

Duitse vliegtickets fors duurder in 2020

De Duitse overheid wil vervuilende vliegreizen aan banden leggen. Meer reizigers moeten de trein nemen. Zo besloot het land vorig jaar om extra belasting te gaan heffen op vliegtickets. Ook Nederlandse en Belgische reizigers die bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf vertrekken zullen dit gaan merken. Tegelijkertijd worden treintickets juist goedkoper gemaakt.

De toename van de ticketprijs is variabel. Je betaalt voor short haul vluchten vanaf april dit jaar € 5,53 tot € 13,03 bij. Voor medium haul vluchten is dat €9,58 tot € 33,01. Voor long haul vluchten moet je in absolute zin dieper in de buidel tasten, namelijk € 17,25 tot € 59,43. De belastingen worden in de ticketprijzen verwerkt.

De toename is prijs lijkt nog te overzien. Soms kun je goede deals vinden vanuit of via Duitse luchthavens. Boek je een relatief goedkoop ticket van bijvoorbeeld om en nabij de € 100, dan gaat het toch snel om een toename van zo’n 10%

bron:https://insideflyer.nl

 

 

Drie nieuwe Corendon routes voor Weeze (UPDATE)

Corendon Airlines breidt haar dienstverlening vanaf Airport Weeze de komende zomer verder uit. De luchtvaartmaatschappij kondigt aan, dat zij in het komende zomerseizoen een nieuwe verbinding van Weeze naar de Griekse eilanden Kreta (Heraklion) en Rhodos aanbieden. Ook zullen er wekelijks vluchten worden uitgevoerd naar Hurghada.

Vanaf vrijdag 26 juni start Rhodos. Vanaf woensdag 1 juli Heraklion en Hurghada. Alle routes krijgen één vlucht per week.