Nieuws archief 2

 

 

30-03

Brussels Airlines na uitbreiding bestaande partnership de belangrijkste maatschappij voor Thomas Cook België

Thomas Cook België en Brussels Airlines kondigen vandaag de intentie aan om hun bestaande partnership te versterken. Die zou van Brussels Airlines de belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor Thomas Cook België maken. Binnen dit project zou Brussels Airlines het merendeel van de Thomas Cook klanten vervoeren en hen een ruimere keuze bieden aan bestemmingen, vluchten en vertrekdagen. Indien een akkoord bereikt wordt, zullen de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, opgenomen worden in Brussels Airlines.

Door deze  overeenkomst zouden de 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overgaan naar Brussels Airlines. De overige drie vliegtuigen van TCAB zouden worden opgenomen in de Thomas Cook Group, terwijl 40 arbeidsplaatsen bij het TCAB grondpersoneel zouden verdwijnen. Hiervoor werd een collectieve procedure opgestart met de TCAB vakorganisaties en werknemersvertegenwoordiging. TCAB heeft de uitdrukkelijke wens om dit sociaal overleg in een constructieve sfeer tot een goed einde te brengen. Door deze overeenkomst zou Thomas Cook België vanaf november 2017 niet langer gebruikmaken van TCAB vluchten.

Lees verder op: www.thomascookairlines.be/nl/wichtiger-hinweis/seite-hinweis.jsp


 

Schiphol aangesloten op Flixbus netwerk (UPDATE)

Op 6 april start FlixBus met tientallen verbindingen naar de luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS). In de loop van de zomer zullen nóg meer verbindingen, vooral vanuit de Randstad, Brabant en Limburg, volgen. Één van de grootste Europese luchthavens is daarmee ook dagelijks per FlixBus bereikbaar.

In april begint FlixBus ermee om tientallen steden in Duitsland, Frankrijk en zelfs Tsjechië direct aan te sluiten op Schiphol. In mei en juni zullen vooral ook Nederlandse steden zoals Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Heerlen en Duitse steden in de nabijheid van de Duits-Nederlandse grens volgen. De nieuwe luchthavenbussen maken deel uit van een nieuwe bedrijfstak. In Duitsland starten onder meer bussen naar de luchthaven Berlijn Tegel.

De eerste verbindingen vanuit Nederland naar de luchthavens in Brussel, Parijs en Frankfurt zijn al zeer succesvol. Rosa Donat, perswoordvoerster FlixBus: “Met de luchthavenbussen bedienen we zelfs de reizigers die buiten Europa op vakantie gaan. Op die manier willen we het huidige OV aanvullen en voor een slimme integratie tussen de verschillende transportmiddelen zorgen. Nu al werken we samen met Air Canada en South African Airlines; reizigers van deze airlines kunnen met FlixBus gratis naar de luchthaven reizen.”

bron: www.travelpro.nl

Directe links vanaf Amsterdam Schiphol

vanaf 6.4.: Lille, Brussel, Parijs, Hannover, Halle, Leipzig, Dresden, Praag
vanaf mei/juni: Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Heerlen, Aken, Antwerpen, Keulen, Bonn, Koblenz, Karlsruhe, Stuttgart, Ulm, Augsburg, München


29-03

Verzamelbak routenieuws

Corendon: Corendon breidt haar aanbod naar Sicilië in het zomerseizoen van 2017 uit met een nieuwe bestemming. Vanaf 15 juni tot en met 26 oktober verbindt de luchtvaartmaatschappij Amsterdam één keer per week met Trapani.

Eurowings: Eurowings start met ingang van de winterdienstregeling met een  intercontinentale route van Keulen naar Kaapstad de vluchtfrequentie is 1 vlucht per week op zondag.

Nieuw voor de winterdienstregeling vanaf Keulen zijn ook Innsbruck en Grenoble.

Vanaf Düsseldorf gaat Eurowings komende winter vliegen op Zagreb (2x p.w.), Marrakech en Hurghada.

Vanaf Düsseldorf start Eurowings ook nog een aantal hoogzomer-routes op voor de zomer van 2017. Tivat krijgt vanaf 30 april 1 vlucht per week. Samos krijgt 1 vlucht vanaf 7mei.

Volgens het geruchten circuit en de website CHI-Aviation zou Eurowings al op 1 mei starten met vluchten van Weeze naar München. Wij wachten op bevestiging.

Westjet: Volgens geruchten start het Canadese Westjet in de zomer van 2018 met een route van Düsseldorf naar Toronto. Ook hier wachten wij op bevestiging.

Wizz Air: Wizz Air is afgelopen week gestart met een nieuwe route tussen het Roemeense Craiova en Keulen.  Wizz Air voert twee vluchten per week uit op deze route.

Ryanair: Nog een gemiste route: Ryanair is afgelopen week gestart met een route tussen Weeze en het Marrokaanse Nador. Op deze route zijn twee vluchten per week

Germania: Vanaf de winterdienstregeling start Germania met een wekelijkse vlucht van Munster / Osnabruck airport naar het Egyptische Hurghada. Vanaf Bremen start Germania komende winter een route naar Sharm el Sheikh.


 

27-03

Vanaf juli met WOW air naar Chicago

WOW air kondigt weer een nieuwe bestemming in Amerika aan! De low-cost airline groeit ook dit jaar gestaag door: dit keer wordt het netwerk uitgebreid met de metropool Chicago.

Na de laatste toevoeging van Pittsburgh vanaf juni dit jaar, is Chicago hiermee de tiende bestemming van WOW air in Noord Amerika.

Vanaf 13 juli 2017 zal de maatschappij vier keer per week van IJsland naar Chicago vliegen. De vluchten zijn vanaf Amsterdam al beschikbaar vanaf €139 enkele reis en vanaf nu te boeken via de website.

bron: http://verkeersbureaus.info


26-03

Ryanair: minder vaak vanaf Brussels Airport

Ryanair kondigde eerder al een capaciteitsreductie aan van 10% op Brussels Airport, de Ierse prijsvechter vermindert nu ook het aantal vluchten op de Belgische luchthaven voor komende winter. Twee bestemmingen verdwijnen uit het routenetwerk en vier worden er vanaf eind oktober minder vaak aangevlogen.

Ryanair verlaagt vanaf komend winterseizoen de frequentie naar Alicante (van 6 naar 4 keer per week), Barcelona (van 21 naar 19 wekelijkse vluchten), Valencia (van 7 naar 5 per week) en Malaga (van 7 naar 5 per week). De low coster schrapt Hamburg en Palma. Afgelopen winter werd Hamburg als nieuwe bestemming vanaf Brussels Airport gelanceerd, maar voor komende zomer werd het aantal vluchten al teruggebracht naar één per dag.

bron: www.travelpro.nl


Vueling start toch geen route van Amsterdam naar Manchester

Afgelopen december had Vueling een dagelijkse route aangekondigd van Amsterdam naar Manchester. Blijkbaar is de concurrentie van Easyjet, Flybe en KLM toch te zwaar. Ze hebben de route in ieder geval verwijderd van hun website.


17-03

IAG’s antwoord op Norwegian heet LEVEL

 Norwegian krijgt op de trans-Atlantische long-haul routes vanuit Spanje concurrentie van twee A330’s van LEVEL. Dit is de naam van de nieuwe long-haul LCC van IAG.

Met LEVEL gaat IAG de concurrentie met Norwegian aan op de trans-atlantische routes vanuit Spanje. De maatschappij moet in juni 2017 van start gaan. Barcelona is de eerste basis van de maatschappij. Low-cost carrier Vueling kan vanaf die luchthaven als feeder dienen.

lees verder www.upinthesky.nl/2017/03/17/iags-antwoord-op-norwegian-heet-level

Boeken kan op: www.flylevel.com


15-03

Ryanair start route van Kiev en Lviv naar Eindhoven

Met ingang van de winterdienstregeling start Ryanair met een route vanaf Kiev naar Eindhoven.

Ryanair start met drie vluchten per week op deze route,

Ryanair gaat ook vanaf het in west Oekraine gelegen Lviv naar Eindhoven gaan vliegen. Hier van is de vluchtfrequentie twee


 

09-03

Ryanair baas: 10 vliegtuigen en 40 bestemmingen vanaf Lelystad Airport

Als het aan de flamboyante topman van Ryanair ligt, gaat het aantal vluchten vanaf Lelystad Airport flink omhoog. Michael O’Leary zou dolgraag een enorme vloot van de Iers prijsvechter stationeren op de luchthaven.
 
“Ik heb tegen Jos Nijhuis (topman Schiphol, AL) gezegd dat we er wel tien vliegtuigen willen neerzetten met 40 bestemmingen. Dan haalt hij zijn schouders op en zeg: heb geduld Michael. Het schijnt te moeilijk te zijn voor de verkeersleiding om twee vliegvelden tegelijk te doen”, sprak O’Leary gisteren op een persconferentie.
 
O’Leary vindt dat Lelystad meteen vanaf de opening in 2019 20.000 vluchten per jaar moet accommoderen, in plaats van de vierduizend die eigenaar Schiphol wil, zo citeert Het Parool: ,,Lelystad wordt een soort western-film waar de tumbleweed (tuimelkruid, AL.) over de landingsbaan blaast. Terwijl wij onze vliegtuigen over die baan willen blazen. Maar alles om KLM te beschermen.”
 

 

08-03

Nieuwe routes vanaf België naar Tunesië

Vanaf 8 april zal Thomas Cook Airlines weer gaan vliegen tussen  België en Tunesië. Na een stopzetting van bijna twee jaar zal de maatschappij weer gaan vliegen op de kuststad Enfidha met een wekelijkse vlucht op zaterdag.

 Tui fly België gaat vluchten aanbieden tussen Charleroi en Tunis. De startdatum van deze route is 23 juni. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en vrijdag. Daarnaast hervat ook Tui fly haar vluchten vanaf Brussel naar Enfidha

 

Ryanair ergert zich aan vertraagde openstelling Lelystad Airport

Ryanair ergert zich eraan dat Lelystad Airport nog altijd niet open is en dat er straks amper vanaf het vliegveld mag worden gevlogen. 

De Ierse prijsvechter wil zijn vluchtaanbod in Nederland graag verder uitbreiden, maar voelt zich tegengewerkt door beperkte mogelijkheden op Schiphol en vertragingen bij het openstellen van Lelystad.

''We hebben meer ruimte nodig, op Schiphol en in Lelystad. De Nederlandse overheid blokkeert de concurrentie", zei Ryanair-topman Michael O'Leary dinsdag.

Lees verder op: www.nu.nl/economie/4521486/ryanair-ergert-zich-vertraagde-openstelling-lelystad-airport.html


07-03

Ryanair lanceert winterdienstregeling voor Nederland

Voor Amsterdam komen er geen routes bij, wel wordt Malaga een jaar rond route.

Voor Eindoven komen er negen nieuw routes bij. Al bekend waren: Milaan Malpensa, Edinburgh, Praag, Rabat, Tanger, en Thessaloníki.

Nieuw zijn Aarhus in Denemarken 3x p.w, Oradea in Roemenië 3x p.w. en het Spaanse Valencia 3x p.w..

Extra vluchten komen er naar Madrid 5x p.w. , Manchester 6 p.w, Marrakesh 3x p.w.  en  Sofia 4 x p.w.

 

 

 

06-03

Eerste bestemmingen long haul low-cost IAG bekend

IAG heeft de eerste bestemmingen voor de low-cost dochter ingeladen in de boekingssystemen, Dat meldt het Spaanse fly-news.
 
Vanaf Barcelona vliegt IAG met een low-cost dochter over de Atlantische Oceaan. De eerste vluchten vertrekken op 1 juni. De bestemmingen die nu zijn gepland, zijn: Buenos Aires, Los Angeles, San Francisco en Punta Cana.
 


 

03-03

Nieuwe Ryanair routes naar Marokko.

Ryanair voegt in het komende winterseizoen twee nieuwe routes toe vanaf Eindhoven. De maatschappij biedt vluchten aan naar Rabat en Tanger in Marokko. Vanuit Tanger en Rabat wordt twee keer per week naar Eindhoven gevlogen

Ook voegt Ryanair een route van Keulen naar Marrakech toe 2x p.w .Naar Fes komt in de komende winterdienstregeling een route naar Bremen.

 

 

 

28-02

Ryanair lanceert nieuwe lijndienst Eindhoven-Thessaloníki

Ryanair heeft vandaag een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Thessaloníki aangekondigd. Deze route start eind oktober en zal starten met twee vluchten per week.

 
TUIfly wordt TUI fly

De TUI Group heeft besloten om de schrijfwijze van TUIfly te veranderen in TUI fly. Het besluit is genomen, zodat alle landen dezelfde schrijfwijze hanteren. De airline in België heet al TUI fly sinds de naamswijziging van Jetair naar TUI afgelopen najaar

 
Verzamelbak routenieuws: Norwegian, Wizz Air en Germania

Norwegian start vanaf 4 mei met een wekelijkse vlucht van Düsseldorf naar Gran Canaria.
Deze vlucht vindt plaats op donderdag.

Wizz Air stopt met ingang van 20 mei met haar route tussen Keulen en Sofia.

Germania gaat codeshare vliegen met het Griekse Sky Express. Via de afgeslopen maand aangekondigde route van Bremen naar Athene worden 14 Griekse eilanden met overstap te Athene bereikbaar.

 

27-02

Air Arabia start route van Brussel naar Fez

Air Arabia breidt zijn netwerk uit vanaf Fes airport in Marokko. Naast routes naar Straatsburg, Rome, Londen Lyon, Bordeaux en Barcelona wil Air Arabia Maroc ook gaan vliegen op Brussel Zaventem airport. Vanaf 14 juni wordt er twee keer per week op woensdag en zaterdag gevlogen tussen Fez en Brussel Nationaal airport.

Air Arabia gaat hiermee de concurrentie aan met Ryanair dat vanaf Eindhoven en Charleroi op Fes vliegt en Tuifly dat dit doet vanaf Charleroi

 

23-02

Norwegian opent 10 trans-Atlantische routes met B737

Norwegian heeft vandaag haar eerste plannen bekendgemaakt voor trans-Atlantische vluchten met de Boeing 737 MAX. De lowcost-carrier opent tien nieuwe routes vanuit Ierland en het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten.

De vluchten zijn ook interessant voor Nederlandse passagiers, want Ryanair en Norwegian zijn in vergevorderde onderhandeling over een uitgebreide samenwerking. Daardoor zouden passagiers op één ticket met Ryanair naar Dublin (vanaf Amsterdam) of Edinburgh (vanaf Eindhoven ) kunnen reizen, en daar overstappen op een trans-Atlantische vlucht van Norwegian.

 
22-02

Brussel: Ryanair ontwijkt boetes en stelt vluchten woensdag uit

Alle Ryanair vluchten die morgenochtend tussen 6 uur en 7 uur moeten vertrekken op Brussels Airport, worden met een uur vertraagd. De reden? Ryanair wil de nieuwe geluidsboetes vermijden, die soms tot 5.000 euro per vlucht kunnen oplopen. Andere maatschappijen passen hun tijdschema's niet aan.  Alle vluchten van de lagekostenmaatschappij worden naar een later tijdstip verplaatst, bevestigt Ryanair.

‘Dat is geen evidente beslissing’, vertelt luchtvaartspecialist Luk De Wilde aan deredactie.be. ‘Ryanair moet hiervoor nieuwe vertrekslots op Zaventem vinden én nieuwe aankomstslots op de luchthavens waar de toestellen landen.’

‘Ryanair verplaatst de vluchten enkel en alleen om aan de geluidsboetes te ontsnappen. Een lagekostenmaatschappij betaalt nooit graag te veel. Bovendien lopen die boetes soms op tot 5.000 euro per vlucht waardoor sommige vluchten van Ryanair verlieslatend dreigen te worden.’

Andere luchtvaartmaatschappijen. Tui, het vroegere Jetair, is niet van plan om zijn vluchtschema aan te passen.

 
20-02

Piloten Air France akkoord met oprichting Boost

Piloten van Air France zijn akkoord met het oprichten van een nieuwe dochtermaatschappij, die onder de werknaam ‘Boost’ tegen lagere kosten de strijd aan moet gaan met de concurrentie uit het Midden-Oosten.

De vliegers konden via een referendum hun stem laten horen. Volgens vakbond SNPL is 58 procent van de piloten akkoord met het plan.

Boost moet onder andere met Airbus A350’s gaan vliegen, die door Air France zijn besteld. Ook het personeel komt van Air France, maar door lagere salarissen bij het cabinepersoneel hoopt de luchtvaartmaatschappij de kosten aanzienlijk te verlagen ten opzichte van de eigen vluchten

 

17-02

Opening vliegveld Lelystad op 1 april 2019 haalbaar

De opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 is haalbaar en realistisch. Een jaar eerder, zoals oorspronkelijk het plan was, gaat echt niet lukken. Dat meldt  staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin gaat zij in op de planning voor de luchtverkeersleiding.

Waarom gaat de luchthaven een jaar later open?
Dijksma meldde in november aan de Tweede Kamer dat Lelystad Airport niet op 1 april 2018 open kan gaan voor grote vliegtuigen, maar pas een jaar later. Door een arbeidsconflict heeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) maanden geen mensen ingezet om naar de vliegroutes te kijken. Aansluiting van de routes rond Lelystad op de hogere vliegroutes is zeer ingewikkeld. LVNL heeft daarop een nieuwe planning gemaakt. Die is de afgelopen maanden kritisch bekeken door het Engelse adviesbureau Helios Consulting. Over de uitkomsten heeft de staatssecretaris nu de Kamer geïnformeerd.

1 April 2019 is dus wel haalbaar?
Volgens Dijksma wel. Ook adviesbureau Helios noemt de nieuwe planning haalbaar en vindt het positief dat Lelystad Airport binnen LVNL nu prioriteit heeft. Er is tot april 2019 voldoende tijd om de routes vast te stellen en te zorgen voor genoeg verkeersleiders. Wel blijven er risico's en aandachtspunten die adequaat moeten worden opgepakt.  Dijksma meent dat LVNL hierop nu voldoende alert is. Zo is er een speciale risicomanager voor Lelystad Airport aangesteld en blijft Helios bij het proces betrokken.

 
16-02

En weer een nieuwe route voor Eindhoven: Edinburgh

De derde nieuwe Ryanair route in twee dagen!

Met ingang van de winterdienstregeling eind oktober start Ryanair met een route van Eindhoven naar Edinburgh. Voor deze route staan drie vluchten per week in de planning.

Komt er nog meer?

 

15-02

Ryanair lanceert nieuwe winter route Eindhoven-Praag

Ryanair heeft vandaag een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Praag aangekondigd, met een dagelijkse dienst die in oktober zal beginnen

Transavia is al actief op deze route

 


Ryanair start lijndienst van Eindhoven naar Valencia

Ryanair opent komend winterseizoen een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Valencia. De budgetmaatschappij is van plan om vanaf oktober drie wekelijkse vluchten aan te bieden op de route, als onderdeel van de nieuwe winterdienstregeling.

Ryanair publiceert binnenkort de winterdienstregeling vanaf Eindhoven. Vanaf dan zal het ook mogelijk zijn om tickets naar Valencia te boeken.

Valencia is geen nieuwe bestemming voor Eindhoven Airport. Op dit moment vliegt Transavia al rechtstreeks naar de Spaanse stad.

 

Blue Air start zomer-route van Brussel naar Constanta

Met ingang van 19 mei start Blue air met een route van Brussel naar de Roemeense bad en havenplaats Constanta. Blue Air start voorzichtig, met één wekelijkse vlucht op vrijdag.

Op andere dagen is Constanta bereikbaar via een door Blue Air georganiseerde bus transfer via Boekarest. Op 22 september stopt de rechtstreekse verbinding weer.

 

14-02

Verzamelbak Duits routenieuws Flybe, Condor, Eurowings en Germania

Flybe - Flybe hervat voor de zomerdienstregeling haar vluchten tussen Düsseldorf en Cardiff. Er is één rechtstreekse vlucht per week op zaterdag.

Flybe vliegt vanaf 29 april t/m 30 september een gecombineerde route van Düsseldorf naar Jersey en Guernsey. Deze route wordt één  keer per week uitgevoerd op zaterdag.

Condor - Condor vliegt vanaf 10 april één keer per week op maandag van Düsseldorf naar het Portugese eiland Porto Santo.

Eurowings - Eurowings start op 5 juni een route tussen Keulen en het Griekse Eiland Karpathos. Er wordt één keer per week gevlogen op maandag.

Germania - Germania start drie nieuwe Turkse routes. Vanaf 9 juni wordt er twee keer per week gevlogen tussen Düsseldorf en Gazipasa. Vanaf 16 juni wordt er wekelijks gevlogen van Düsseldorf naar Adana. Vanaf 18 juni is er een wekelijkse vlucht tussen Munster en Kayseri. Half september stoppen alle routes weer.

 
Lowcost krimpt op Zaventem

De lagekostenspelers Ryanair, EasyJet en Vueling verminderen in alle stilte hun aanbod op Brussels Airport. Niet door de Brusselse geluidsnormen, maar de moordende concurrentie.

Wie tot voor kort van Zaventem naar Rome wilde vliegen, kon elke dag kiezen uit vier (relatief) goedkope luchtvaartmaatschappijen: Ryanair, Vueling, Brussels Airlines en Alitalia. Wie naar Berlijn moest, kon een ticket kopen bij Ryanair, Easyjet of Brussels Airlines. Ook naar populaire bestemmingen als Lissabon en Madrid was er keuze te over.

Door het overaanbod konden de luchtvaartmaatschappijen de vluchten op die citytripbestemmingen amper rendabel maken. En dat eist nu zijn tol. Heel wat lowcostspelers hebben de voorbije tijd in alle stilte hun aanbod vanuit Zaventem verkleind, al geven ze daar niet graag publiciteit aan.

Neem nu Ryanair. Op een persconferentie vorige week kondigde Michael O’Leary, de flamboyante eigenaar van de Ierse lagekostenmaatschappij, aan dat hij zes nieuwe bestemmingen in Charleroi lanceert, maar zijn 14 verbindingen vanuit Brussels Airport gelijkhoudt.
 
 
13-02

Transavia sluit basis in München

Transavia sluit komend najaar zijn uitvalsbasis in München. Dat heeft topman Mattijs ten Brink van de prijsvechter maandag bekendgemaakt. 

De Duitse poot is verlieslatend en het bedrijf heeft er geen vertrouwen in dat daar op afzienbare termijn verandering in komt. Veel van de ruim honderd werknemers verliezen hun baan.

Transavia begon in het voorjaar van 2016 met vluchten vanaf München. Er zijn vier vliegtuigen gestationeerd. De Zuid-Duitse stad had de eerste moeten worden van een reeks uitvalsbases buiten Nederland.

De resultaten tot dusver vielen evenwel tegen, en de vooruitzichten voor de komende maanden wezen niet op een wezenlijke verbetering. "Dan is dit voor Transavia de enige juiste keuze."
 
 
09-02

Intercontinentale vluchten prijsvechters geen bedreiging voor Schiphol (achtergrond)

Plannen van budgetmaatschappijen om vanuit Nederland naar intercontinentale bestemmingen te vliegen vormen voorlopig geen bedreiging voor de positie van luchthaven Schiphol en het netwerk van KLM. Dat is de conclusie van een onderzoek door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). De studie in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt donderdag gepubliceerd.

Doordat Schiphol naar verwachting in het komende jaar een afgesproken vliegplafond van 500.000 bewegingen per jaar bereikt zijn er beperkte groeimogelijkheden voor nieuwkomers, zo schrijven de auteurs. Uitwijkluchthaven Lelystad is pas in 2019 operationeel. Bovendien is de kans groot dat de intercontinentale prijsvechters zich in de eerste instantie zullen richten op nichemarkten, waardoor de gevolgen voor het netwerk van KLM en de positie van Schiphol als luchtvaartknooppunt beperkt blijven.
 
 
08-02

Norwegian op zijn vroegst in 2018 longhaul van Schiphol

Norwegian start op zijn vroegst in 2018 met longhaul-vluchten vanaf Schiphol. Dat meldt topman Björn Kjos van de Noorse budgetmaatschappij aan Luchtvaartnieuws.nl. "Dit jaar openen we eerst trans-Atlantische vluchten vanaf andere bestemmingen."

Pas op zijn vroegst volgend jaar zouden vluchten vanaf Schiphol mogelijk zijn. De vraag is nog wel hoe Norwegian aan slots gaat komen voor deze vluchten. Dit jaar start Norwegian met de nieuwe Boeing 737 MAX trans-Atlantische vluchten vanaf luchthavens als Cork (Ierland) en de Schotse hoofdstad Edinburgh. Naar welke Amerikaanse bestemmingen is nog niet bekend.

"Binnenkort maken we bekend waar we onze Amerikaanse 737 MAX-basis vestigen." Kjos wilde daar alleen over kwijt dat deze basis wordt gevestigd op een luchthaven "ten zuiden van Boston en ten noorden van New York".

Ryanair gaat vanaf eind dit jaar passagiers aanvoeren voor de trans-Atlantische vluchten van Norwegian

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

Zes nieuwe Ryanair routes voor Keulen

Ryanair start met ingang van de winterdienstregeling, eind oktober met zes nieuwe routes vanaf  Keulen / Bonn Airport. De nieuwe routes zijn: Bristol (4x P.W.), Bologna (2x PW.), Manchester (dagelijks), Sevilla (2x P.W.), Venetië - Treviso (2x P.W.) en Vilnius (2x P.W.)

Daarmee komt het aantal bestemmingen vanaf Keulen komende winter op 25.

bron: http: //corporate. ryanair. com/news/nachrichten/170208-ry anair-stellt-rekord-winterflug plan-2017-2018-fur-koln-bonn-v or/?market=de  
 

07-02

Ryanair: vijf nieuwe routes voor Charleroi, geen uitbreiding op Zaventem

Charleroi airport krijgt zes nieuwe routes in het winterschema, dat van start gaat in het najaar:  Naast het door ons al eerder genoemde Eilat Ovda,  Lissabon  1 x per dag (Portugal), Napels 2 x per week (Italië), Plovdiv 2 x per week (Bulgarije), Varna  2 x per week (Bulgarije) en Wroclaw 3x per week  (Polen). Op verschillende andere verbindingen voert Ryanair de frequentie op. Charleroi zal in het winterschema van Ryanair 69 routes hebben.

Ryanair lanceert geen nieuwe routes meer op Brussels Airport zolang er geen oplossing is in de discussie over de geluidsnormen. Snijden in het aanbod doet de Ierse maatschappij voorlopig niet, maar in de zomer zal dat volgens topman Michael O'Leary onvermijdelijk worden.

Bronnen www.demorgen.be en www.lanouvellegazette.be

 

06-02

easyJet vanaf mei van Amsterdam naar Alicante

EasyJet opent een nieuwe lijndienst vanaf Schiphol naar Alicante. De Spaanse badplaats wordt vanaf 13 mei gedurende het zomerseizoen twee keer per week aangevlogen.

Alicante is de 42ste bestemming waarop easyJet vanaf Amsterdam vliegt. Easyjet gaat met het openen van de route naar Alicante direct de concurrentie aan met Transavia, Vueling en KLM.
 

02-02

Transavia breidt fors uit op Rotterdam

Venetië, Pisa (beide Italië), Valencia (Spanje), Pula (Kroatië) en Bergerac (Frankrijk) zijn toegevoegd aan de bestemmingen van Rotterdam The Hague Airport. Hiermee komt het aantal bestemmingen dat Transavia aanbiedt vanaf Rotterdam op 22.

Het zomerschema gaat in op 3 april. Bergerac is terug van weggeweest, nadat Transavia 'bijzonder veel vragen' kreeg van klanten die de Franse plaats graag terugzien vanaf Rotterdam. Vanaf begin april wordt vijf keer per week gevlogen naar Bergerac en terug.

Volgens de luchtvaartmaatschappij winnen ook Valencia, Venetië en Pisa aan populariteit en de drie plaatsen worden vier keer per week aangevlogen. Omdat ook de vraag naar Oost-Europa steeds meer toeneemt, vliegt Transavia in de zomerpiek ook twee keer per week naar Pula.

Voor deze uitbreiding stalt de prijsvechter vanaf april een zesde Boeing 737 op de vluchthaven. ,,We zijn blij dat we vanaf Rotterdam kunnen groeien'', aldus commercieel directeur Erik-Jan Gelink van Transavia. ,,Met een extra toestel kunnen we deze regio beter bedienen.''

bron: www.ad.nl

 

01-02

Ryanair start route van Charleroi naar Israelische badplaats Eilat (Update)

Ryanair opent in oktober een verbinding tussen Charleroi en de Israëlische badplaats Eilat. De verbinding zal tijdens het winterseizoen twee keer per week worden uitgevoerd  op het op 60 km van Eilat gelegen Ovda airport. Eilat is een populaire vakantiebestemming in het uiterste zuiden van Israël, aan de Rode Zee.

In totaal biedt de budgetvlieger volgende winter 19 routes naar Israël aan: 7 naar Tel Aviv en 12 naar Eilat. Helaas nog geen routes naar Eindhoven of Weeze.


 

31-01

Ryanair van Charleroi naar Barcelona

Ryanair heeft vandaag het schema bekend gemaakt voor de winterdienstregeling van Barcelona El prat. In totaal starten vanaf eind oktober zes nieuwe routes.

Voor ons van belang is een nieuwe dagelijkse route van Charleroi naar Barcelona.

Ryanair vliegt al vanaf Brussel Zaventem op Barcelona en ook Vueling is actief op de route vanaf Brussel.

bron www.aviator.aero/press_releases/32794

 

Verzamelbak routenieuws - Corendon, Ryanair, Air Niki, Germania, Sun Express en Flybe

Corendon - Corendon breidt het aantal vluchten dat wordt aangeboden vanaf Brussels Airport komende zomer uit. Vanaf april wordt wekelijks gevlogen naar Burgas, waarna in mei Faro aan het netwerk wordt toegevoegd. 

Ryanair - In tegenstelling tot wat ik eerder gemeld heb blijft Ryanair actief op de route tussen Brussel en Hamburg. Wel wordt het aantal vluchten met ingang van de zomerdienstregeling  gehalveerd van 2 vluchten naar 1 vlucht per dag.

Air Niki - Air Niki neemt de route van Munster naar Mallorca met ingang van de zomerdienstregeling over van Air Berlin.

Germania - Germania start met ingang van 4 mei met vluchten tussen Bremen en Athene. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en donderdag.

Sun Express - Sun Express stopt met ingang van de zomerdienstregeling met haar vluchten tussen Keulen en Lanzarote.

Flybe - Flybe stopt op 5 februari met haar vluchten tussen Düsseldorf en Doncaster/Sheffield airport.

 

26-01

Onur Air van Amsterdam en Keulen naar Kayseri

Onur Air opent twee zomerseizoen-routes naar Kayseri in het binnenland van Turkije.
Van Amsterdam en Keulen wordt er elke donderdag gevlogen. Vluchten worden uitgevoerd van 6 juli t/m 14 september.

Bron –  www.routesonline.com

 

Ryanair start route Milaan Malpensa - Eindhoven

Ryanair heeft vandaag maar liefst zeven nieuwe routes gelanceerd vanaf Milan Malpensa, waaronder Eindhoven. De route Malpensa – Eindhoven wordt vier keer per week aangevlogen vanaf het begin van de winterdienstregeling. Ryanair Vliegt al Vanaf Bergamo airport. Wat de gevolgen zijn voor deze route is mij nog onbekend.


 

23-01

Air Asia “deze zomer” van Bangkok en Kuala Lumpur naar Europa

Volgens diverse Duitse bronnen heeft de CEO Tony Fernandez van Air Asia op het World Economic Forum in Davos aangekondigd dat Air Asia X nog deze zomer met vluchten naar Europa gaat starten. Het zou gaan om vluchten van Londen naar Kuala Lumpur en van Frankfurt naar Bangkok.

Startdata en vluchtfrequenties zijn nog onbekend. De goedkoopste tickets zouden ongeveer €200 moeten kosten.

Naast Europa wil Air Asia X ook gaan vliegen op Hawaii. Dit word dan de eerste bestemming ooit van Air Asia in de Verenigde Staten.

Lees meer op: www.aero.de/news-25899/Air-Asia-treibt-Plaene-fuer-Europa-Verbindungen-voran.html

 

21-01

Dankzij Boost hoeft Air France-crew minder in te leveren

Boost, de werknaam van de nieuwe dochtermaatschappij van Air France, start oktober 2017 met zo’n vijf routes op de middellange afstanden. Dit heeft Pierre-Olivier Bandet, Executive Vice President Vloot en Netwerk aan Zakenreis bevestigd.

Bandet hoopt dat de onderhandelingen met de vakbonden van cabinepersoneel en piloten eind januari zijn afgerond. Maar om in het najaar te kunnen starten, wordt niet op een akkoord met de vakbonden gewacht en zijn de voorbereidingen voor Boost al in volle gang. Een definitieve naam is nog niet gekozen.

In 2020 moet de vloot van Boost bestaan uit tien toestellen voor de lange afstand en 15 tot 18 voor de middellange afstand. “In oktober zullen wij in eerste instantie starten met medium-haul vluchten,” zegt Bandet, die ‘project Boost’ leidt. “Daarvoor worden vijf tot tien Airbus A320’s van de Air France-vloot gebruikt die rond de vijf routes gaan uitvoeren. De exacte invulling staat nog niet vast en is ook afhankelijk van de onderhandelingen met de bonden. In de zomer van 2018 beginnen we met langeafstandsvluchten met Boost, waarschijnlijk met drie toestellen.”

Lees verder op: http://zakenreis.nl/luchtvaart/dankzij-boost-hoeft-air-france-crew-minder-in-te-leveren

 

19-01

Travel Megatrends : Low Cost, Trans-Atlantisch (achtergrond, Engelstalig)

Airlines in Europe and the U.S. may have underestimated the threat posed by short-haul, low-cost operators. There’s not much they can do about that anymore. But as more low-cost airlines look to add long-haul flights, expect legacy carriers to respond aggressively.

Lees verder op: https://skift.com/2017/01/19/travel-megatrends-2017-low-cost-carriers-reinvent-the-transatlantic-market

 

18-01

Eurowings introduceert strippenkaart voor vliegreizen

Eurowings introduceert een soort digitale strippenkaart, genaamd Flightpass. Met dit product kunnen reizigers tien keer vliegen voor een eenmalig bedrag.
 
De Flight Pass is een half jaar geldig en is er in drie varianten: Student Pass (voor studenten, 499 euro), City Pass (voor economy, 699 euro) en Business Pass (voor de zakenreiziger, 1499 euro).

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/01/18/eurowings-introduceert-strippenkaart-voor-vliegreizen

 

Lelystad Airport mag uitbreiden

De uitbreiding van Lelystad Airport mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. De bezwaren tegen het bestemmingsplan van de gemeente Lelystad zijn ongegrond verklaard. Er is geen hoger beroep meer mogelijk. De start- en landingsbaan mag nu worden verlengd naar 2.700 meter en worden verbreed naar 45 meter. Hierdoor kunnen zwaardere vliegtuigen op de luchthaven terecht.

Onder meer Vogelbescherming was in beroep gegaan, omdat omliggende natuurgebieden gevaar zouden lopen, met name de kiekendieven die er leven. De uitbreiding van de luchthaven zal omliggende gebieden niet aantasten, volgens de Raad: de bruine en blauwe kiekendieven in de Oostvaardersplassen lopen geen gevaar.

 

17-01

Tuifly België van Brussel naar Kroatisch Brac

Het vliegveld van het Kroatische eiland Brac is verbouwd en kan nu grotere vliegtuigen ontvangen. De eerste nieuwe zomer-lijnvlucht is nu en feit.

Vanaf Brussel start Tuifly met een wekelijkse vlucht op dinsdag. Er wordt gevlogen van 23 mei tot en met 3 oktober.

https://goo.gl/maps/XZ8K8T9yMtG2

 

 

15-01

Air Berlin en Niki kondigen nieuw geherstructureerd netwerk aan

Air Berlin en Niki hebben gezamenlijk aangekondigd dat een aantal vakantieroutes met ingang van de zomerdienstregeling overgaan van Air Berlin naar Niki.

Air Berlin gaat zich richten op intercontinentale routes, op meer zakelijk georiënteerde routes binnen Europa en op binnenlandse vluchten binnen Duitsland, Terwijl Niki diverse recreatief georiënteerde zal overnemen van Air Berlin.

Niki wordt een onderdeel van een nieuwe onderneming met de merknaam Blue Sky. De aandeelhouders van dit concern zijn touroperator Tui, Etihad Airlines en Niki Privatstiftung.

Air Berlin zal zich volledig terugtrekken van Münster / Osnabruck airport. Vanaf Düsseldorf wordt er gestopt met Abu Dhabi (gaat naar Etihad), Kerkyra en Menorca. Vanaf Keulen wordt er gestopt met Olbia.

De volgende vluchten gaan van Air Berlin naar Niki

  • Dusseldorf naar: Lanzarote , Malaga , Alicante , Faro , Funchal , Fuerteventura , Heraklion , Ibiza , Kos , Las Palmas , Ponta Delgada , Palma Son Sant Joan , Rhodos , Santa Cruz de La Palma , Tenerife Sur

  • Keulen / Bonn naar: Malaga , Fuerteventura , Ibiza , Las Palmas , Malta , Palma Son Sant Joan , Tenerife Sur

Lees het originele uitgebreidere artikel op  www.ch-aviation.com/portal/news/52396-air-berlin-and-niki-announce-new-restructured-network


 

11-01

Cobalt Air van Brussel naar Larnaca

Het Cypriotische Cobalt Airlines heeft een route aangekondigd van Larnaca naar Brussel Zaventem. Vanaf 27 maart wordt er twee keer per week gevlogen op maandag en donderdag.

Ryanair is al aktief op deze route. Er waren ook geruchten dat Cobalt vanaf Amsterdam zou gaan vliegen, maar blijkbaar zijn deze plannen in de ijskast gezet.

 

10-01

Ryanair met 117 miljoen reizigers de grootste van Europa

Ryanair is Europa's grootste luchtvaartmaatschappij. De Ierse prijsvechter heeft Lufthansa onttroond als vervoerder in Europa van de meeste passagiers. Ryanair vervoerde 117 miljoen mensen; Lufthansa en zijn dochters bleven steken op 110 miljoen.

Andere grote Europese maatschappijen, zoals British Airways en Air France-KLM, werden jaren geleden al overvleugeld door Ryanair. Lufthansa bleef tot nu toe buiten bereik, ondermeer door overnames van maatschappijen als Austrian en Swiss. Maar vorig jaar groeide Lufthansa maar 2 procent, en Ryanair 15 procent. En nu is ook de grootste der Europese reuzen ingehaald door de dwerg.

Dat Ryanair de meeste passagiers vervoerde, wil namelijk niet zeggen dat de maatschappij nu ook echt de grootste is. De Ierse prijsvechter vliegt nagenoeg alleen betrekkelijk korte Europese trajecten. Lufthansa, Air France-KLM en British Airways vliegen ook veel intercontinentaal. Die vliegen dus veel meer kilometers, en ontvangen ook veel meer geld voor hun kaartjes.

Lees verder op: www.volkskrant.nl/economie/ryanair-is-met-117-miljoen-reizigers-de-grootste-van-europa~a4446416/

 

04-01

‘Vueling start in de zomer vluchten naar Los Angeles’

Vueling start deze zomer met vluchten van Barcelona naar Los Angeles, zo meldt de luchthaven van laatstgenoemde stad op Twitter. De intercontinentale vluchten zouden in juni starten, maar over de frequentie en prijzen is nog niets bekend. Vueling heeft er zelf nog niks over gezegd.

De aankondiging volgt kort nadat Willie Walsh, de CEO van Vueling’s moederbedrijf IAG, in de Spaanse krant La Vanguardia aangaf low-cost intercontinentale vluchten vanaf Barcelona te willen beginnen.

Lees meer op  www.upinthesky.nl/2017/01/04/vueling-start-vluchten-van-barcelona-naar-los-angeles


 

Flybe inplaats van Dundee naar Edinburgh

Zoals eerder gemeld heeft Flybe zijn vluchten vanaf Dundee gestaakt. Inplaats daarvan is Flybe gestart met vluchten van Amsterdam naar Edinburgh. Deze vluchten vinden dagelijks plaats

Flybe gaat op Edinburgh de concurrentie aan met Easyjet en KLM, die al op de route van Amsterdam naar Edinburgh actief zijn.


 

Lowcostmaatschappijen vervoerden voor het eerst meer dan miljard mensen

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben vorig jaar 3,7 miljard passagiers vervoerd. Dat is 6 procent meer dan in 2015, zo meldde de International Civil Aviation Organization (ICAO). De toename werd vooral ondersteund door lowcostmaatschappijen. Zij vervoerden voor het eerst meer dan een miljard reizigers.

De passagierstoename was het grootst in Azië (+8 procent), het Midden-Oosten (+11,2 procent) en Latijns-Amerika (+6,5 procent). In Afrika (+5,7 procent), Europa (+4,3 procent) en Noord-Amerika (+3,5 procent) lag de stijging onder het gemiddelde. "Meer dan de helft van alle toeristen wereldwijd die naar het buitenland reisden, deed dat door de lucht", stelt het in luchtvaart gespecialiseerde agentschap van de Verenigde Naties.

Het wijst ook op het toenemende belang van de prijsvechters. "De toenemende aanwezigheid van lagekostenmaatschappijen in het bijzonder in groeilanden heeft bijgedragen aan de wereldwijde passagiersgroei", klinkt het. De lowcostsector is nu goed voor 28 procent van het passagiersvervoer. In Europa is dat bijna een derde.

Volgens de ICAO zullen de maatschappijen dankzij de passagiersgroei en de nog altijd voordelige brandstofprijzen hun bedrijfswinsten met 2 miljard dollar zien toenemen tot 60 miljard dollar. In 2015 was het aantal vliegtuigreizigers met 7 procent gegroeid tegenover het jaar voordien.

bron: www.hln.be
 


 

02-01

FlyBe niet meer van Rotterdam

FlyBe staakt de vluchten vanuit Manchester en Birmingham naar Rotterdam The Hague Airport. Na 10 januari is het niet meer mogelijk om tickets te boeken voor vluchten naar Birmingham. De route naar Manchester wordt na maandag 2 januari al niet meer gevlogen. Dit blijkt uit gegevens op de website van FlyBe.

De laatste vlucht naar Manchester vertrekt maandag 2 januari om 21.45 vanaf Rotterdam. De laatste vlucht naar Birmingham gaat op 8 januari om 18.15 uur. De bestemming Knock is al geschrapt. De laatste bestemming, Iverness, wordt niet meer uitgevoerd. De laatste vlucht vertrekt op 5 januari om 09:45 uur.

lees verder op

www.upinthesky.nl/2017/01/01/flybe-niet-meer-van-rotterdam-naar-manchester

 


 

 


 Kijk voor oudere berichten op nieuws archief pagina 3