Nieuws archief 2

 

 

 

28-04

Verzamelbak routenieuws Duitsland en Long Haul

Tuifly Duitsland
Tuifly start 2 zomer-routes vanaf Keulen. Vanaf 6 mei wordt er wekelijks gevlogen op Malta. Vanaf 13 mei wordt er 1 keer per week gevlogen op Trieste in Noord Italië

Pegasus
Pegasus start op 27 juni met een wekelijkse vlucht tussen Düsseldorf en Gaziantep airport vlakbij Alanya. De vlucht vindt plaats op woensdag. Vanaf dezelfde datum start Pegasus met een wekelijkse vlucht naar Samsun.

Germania
Germania opent op 6 november een vlucht tussen Munster / Osnabuck Airport en het Marokkaanse Agadir. Ze plannen 1 vlucht per week op dinsdag

Eurowings
Eurowings start op 28 oktober met een route tussen Düsseldorf en het Slowaakse Kosice. Er wordt drie keer per week gevlogen op maandag, vrijdag en zondag.

Long Haul

Westjet
Van 31 mei tot 26 oktober 2018 vliegt het Canadese bedrijf dagelijks tussen Halifax-Stanfield in Oost Canada en Parijs-CDG met een Boeing 737 MAX 8.

Norwegian
Norwegian heeft de eerste lijnvlucht tussen Europa en Canada voorlopig uitgesteld. De Noorse luchtvaartmaatschappij moet wachten tot er voldoende nieuwe vliegtuigen zijn geleverd om de vluchten uit te voeren. Oorspronkelijk wilde Norwegian in juli van start gaan met vluchten naar Canada. Dat voornemen moet nu uitgesteld worden tot het voorjaar van 2019


27-04

Air Belgium stelt eerste vlucht naar Hong Kong uit tot begin juni

Na 2 geslaagde proefvluchten boven Europa vorig weekend, stelt Air Belgium zijn eerste vlucht naar Hongkong, die gepland stond op 30 april, toch met enkele maanden uit.

Twee redenen dwingen de luchtvaartmaatschappij om de start van zijn vluchten te verplaatsen naar 3 juni. “Ondanks alle inspanningen van ons team en van de Belgische autoriteiten wachten we nog steeds op toestemming van de Russische autoriteiten om door het Russische luchtruim te vliegen – wat voor vluchten naar Hongkong onvermijdelijk is. Air Belgium heeft wel tijdig alle andere vergunningen bemachtigd, maar die voor Rusland is nog niet toegekend" aldus Niky Terzakis, CEO van Air Belgium .

"De tweede reden is dat de onzekerheid die deze situatie met zich heeft meegebracht, in combinatie met de ingewikkelde en uitgestelde GDS-implementatie, Chinese toeristen heeft verhinderd om de weg naar onze vluchten te vinden.” klinkt het.

Alle getroffen passagiers zijn al geïnformeerd via e-mail en worden nog telefonisch gecontacteerd om hen excuses aan te bieden en hen alternatieven aan te reiken. Die alternatieven zijn een vlucht met een andere maatschappij, een latere Air Belgium-vlucht (met financiële compensatie) of een volledige terugbetaling.

Lees verder op http://goedkoop-vliegen-low-cost-carriers.clubs.nl/blog/detail/124307_air-belgium-stelt-eerste-vlucht-naar-hong-kong-uit-tot-begin-juni


FlyOrange start charter-vluchten naar Marokkaans Rif gebergte

FlyOrange lanceert meerdere vluchten tussen Nederland, België en de Rif-regio. De vluchten worden uitgevoerd door Small Planet Airlines en Air Via.

De chartermaatschappij die begin dit jaar werd opgericht, laat in een verklaring weten dat er nieuwe vluchten komen van Amsterdam, Rotterdam en Brussel naar Nador, Al Hoceima en Tetouan.

Van Amsterdam gaat FlyOrange vliegen vanaf 19 juni op Nador. Vluchten naar Al Hociema zijn al gestart. Vanaf 11 juli wil de maatschappij starten vanaf Rotterdam met vluchten naar Al Hoceima en Tetouan. Vanaf Brussel wil FlyOrange starten op 11 juli naar Al Hoceima en Tetouan.

Het is mij niet duidelijk hoe betrouwbaar dit bedrijf is!!

www.flyoOrange.nl

Bron: www.bladna.nl

 

26-04

Wil Ryanair vluchten gaan starten naar Tbilisi?

Volgens verschillende Georgische media wil Ryanair binnenkort starten met vluchten op de Georgische hoofdstad Tbilisi. Er zijn geen officiële mededelingen gedaan door Ryanair met betrekking tot de circulerende geruchten.

Wel had de commerciële directeur van Ryanair David O'Brien verleden jaar een ontmoeting met de premier van Georgië waarin deze opmerkte dat Ryanair belangstelling had in Georgië in verband met het verbeterde economische klimaat in het land en het groeiende toerisme.

Wizz Air voert op dit moment vluchten uit naar Kutasi de tweede stad van Georgië.

Bron: www.georgiatoday.ge


Meer vluchten Ryanair vanaf Düsseldorf int.

Naast de al eerder aangekondigde routes van Laudamotion/Ryanair komen er nu nog meer Ryanair vluchten bij vanaf Düsseldorf international. (Zie bericht 9 april)

De nieuwe bestemmingen waar Ryanair naartoe vliegt vanaf juni vanuit Düsseldorf Airport zijn Alicante, Palma de Mallorca en Malaga. Deze routes zijn dagelijks.

De eerder door Ryanair aangekondigde Laudamotion vluchten naar Malaga en Mallorca blijven. Zowel de vluchten van Ryanair als Laudamotion zijn te boeken op de Ryanair website.


Flixbus vaker naar Schiphol en Brussels airport Zaventem

Flixbus gaat veel vaker rijden op Schiphol. Vooral vanuit Rotterdam (ongeveer 10x per dag) en Brussel en Antwerpen gaan er meer bussen rijden naar de Amsterdamse luchthaven. Een aantal steden krijgt een lage frequentie met Schiphol. Bijvoorbeeld vanuit Eindhoven (2x per dag) en Venlo (1x per dag).
 
Naar Brussel Airport Zaventem gaan ongeveer 10 bussen per dag rijden vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het aantal aansluitingen vanuit andere Nederlandse steden is mij onbekend.
 
De bussen van Flixbus zijn (sinds de recente prijsverhogingen van de internationale treinkaartjes naar België) veel goedkoper dan de internationale treinverbindingen naar Brussels airport en Schiphol. Daarnaast heeft Flixbus ook een aantal nachtverbindingen,  wat natuurlijk ideaal is als je een late of vroege vlucht hebt.
 
Wij wachten op busverbindingen vanuit Nederland naar de luchthavens Weeze en Munster en nachtverbindingen met de luchthaven van Düsseldorf.

 

25-04

Vakbonden Ryanair dreigen met zomerstaking

Vijf vakbonden, waaronder de Belgische LBC, hebben Ryanair voor een ultimatum gesteld.

De vijf bonden driegen met een staking als de Ierse luchtvaartmaatschappij tegen 30 juni niet is ingegaan op enkele eisen. De bonden hebben in Lissabon een gezamenlijk standpunt ingenomen.

Ryanair moet de geldende nationale wetgeving toepassen op de contracten van werknemers in alle Europese landen, eisen ze. Voorts moet de maatschappij onderhandelingen opzetten met de bonden, zonder restricties. Tot slot moet Ryanair dezelfde arbeidsvoorwaarden toepassen voor het voltallige cabinepersoneel.

De lowcostmaatschappij kreeg eind vorig jaar al te maken met een pilotenstaking in Duitsland. Sindsdien is Ryanair gestart met het erkennen van pilotenvakbonden in enkele landen.

Bron: www.standaard.be


Ondanks pilotenstaking verzekert Vueling 80% van alle vluchten

Woensdag 25 en donderdag 26 april legt een deel van de piloten bij Vueling het werk neer. Passagiers wordt aangeraden de komende dagen contact op te nemen met de Spaanse lagekostenmaatschappij of hun reisagent. “We adviseren passagiers ook om de status van hun vluchten te controleren voordat ze naar de luchthaven gaan”, klinkt het nog bij Vueling.
 
De regering in Spanje heeft de vakbonden op de hoogte gebracht van de minimale servicevereisten wanneer de Vueling-piloten actie ondernemen. Het ministerie van Ontwikkeling bracht Vueling, luchthavenuitbater Aena, Enaire en de vakbond SEPLA op de hoogte van de maatregelen die moeten genomen worden vooraleer stakingsacties als legaal worden beschouwd. 
 
Dit houdt onder meer in dat binnenlandse lijndiensten naar de Spaanse eilanden volledig operationeel moeten blijven en dat er slechts sprake mag zijn van een minimale verstoring van vluchten in het hele land. Vueling heeft gezegd dat ongeveer 80% van het normale vluchtschema kan uitgevoerd worden.
 

Zie lijst geannuleerde vluchten
 
 

23-04

Ryanair start Charleroi Banja Luka-service

Ryanair zal dit jaar de Bosnische markt betreden door vluchten naar Banja Luka te introduceren.

De maatschappij introduceert twee vluchten per week vanaf de luchthaven van Charleroi. Deze vluchten vinden plaats op maandag en vrijdag vanaf 29 oktober. Daarnaast start Ryanair vluchten vanuit Memmingen in Duitsland.

 

21-04

Lenterapport 2018 'Parkeren op het vliegveld' - Parkeren op Schiphol ook duur na online reservering
 
Online reserveren maakt parkeren op het vliegveld voordeliger, maar het blijft een dure aangelegenheid. Dit geldt zeker voor het drukste vliegveld van Nederland, Amsterdam Airport Schiphol, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Wie vooraf een parkeerplaats boekt op Schiphol betaalt minder dan het normale inrijtarief, maar beduidend meer dan op andere vliegvelden in Nederland en over de grens, zoals Brussels Airport en Düsseldorf Airport. Door het toepassen van ‘yield management’ betalen reizigers meer op Amsterdam Airport Schiphol tijdens drukke periodes.
 
In het Lenterapport 2018 ‘Parkeren op het vliegveld’ zijn de parkeerkosten vergeleken van de zestien vliegvelden die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken als vertrekluchthaven: vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden. In het rapport zijn de online tarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden voor de komende mei- en zomervakantie met elkaar vergeleken.
 
Het boeken van een parkeerplaats op het vliegveld is de nieuwe standaard, met name op de grote luchthavens zoals Schiphol. Bij een online boeking kost een weekend parkeren op P4 Basic Parking 55 euro, de prijs voor een week is 70 euro. Goedkoper dan de inrijtarieven van P3 Lang Parkeren Terrein (€ 65 / € 102,50), maar duurder dan de meeste andere luchthavens. De gemiddelde parkeerkosten op de vijf Nederlandse vliegvelden zijn 31 euro voor 3 dagen parkeren en 55 euro voor 8 dagen parkeren.

Lees verder op: www.vliegveldinfo.nl/parkeren/lenterapport-2018
 

20-04

Eurowings beëindigt samenwerking met Laudamotion

Lufthansa-dochter Eurowings zal de wetlease-overeenkomst met Laudamotion eind mei niet verlengen. Een artikel hierover in de "Börsen-Zeitung" wordt bevestigd door de maatschappij. Eurowings is dus - na Condor -  de tweede luchtvaartmaatschappij die een samenwerking met Lauda's nieuwe luchtvaartmaatschappij stop zet.

De officiële reden voor het beëindigen van de samenwerking is dat Laudamotion nu de computersystemen van Ryanair gebruikt. Deze zijn niet compatibel met die van Eurowings, zeggen ze. Bovendien zou de luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda zijn capaciteit vanaf juni mogelijk niet langer beschikbaar kunnen stellen.

Eind maart had de low-cost-carrier van Lufthansa een leasingovereenkomst gesloten voor maximaal 8 Laudamotion-vliegtuigen van het type Airbus A320 met bemanning.  Na de aandelen aankoop door Ryanair bij Laudamotion leverde zij slecht 4 vliegtuigen. Aanvankelijk voor een beperkte periode tot 31 mei, maar met de intentie om deze samenwerking te continueren.

Wat gaat Ryanair doen met deze extra capaciteit?

Bron: www.touristik-aktuell.de


19-04

IAG begint met vijandige overname van Norwegian

De CEO van Norwegiian Björn Kjos aarzelt bij een verkoop, maar de overname plannen van IAG zullen niet stoppen. CEO Willie Walsh van IAG zou de Amerikaanse investeringsbank JP Morgan gevraagd hebben om een lening te verstrekken voor een vijandige overname van Norwegian Air. Dit wordt gemeld door verschillende internationale media.

De International Airlines Group (IAG), waaronder British Airways, Iberia en Vueling kondigde medio april aan dat het 4,6 procent van de aandelen van Norwegian Air op de beurs had gekocht.

Volgens eigen verklaringen wil IAG deze aandelen gebruiken om een goede basis te hebben bij acquisitieonderhandelingen met Björn Kjos de CEO van Norwegian. . De Noren verwierpen een eerder voorstel van de Britten tot overname onderhandelingen met als belangrijkste argument dat zij geen enkel belang bij de verkoop van de luchtvaartmaatschappij hebben .

Bron: www.aero.de

 

17-04

Nieuwe routes winterdienstregeling Transavia

Transavia heeft voor het winterseizoen 2018 - 2019 nieuwe routes toegevoegd aan het vluchtaanbod.  Amsterdam - Beiroet In Libanon (2x p.w.), Amsterdam - Eilat in Israël (2x p.w.), Eindhoven - Krakau in Polen (4x p.w.).

De chartervlucht van Rotterdam naar het Marokkaanse Nador wordt omgezet naar een lijndienst verbinding.

Met het toevoegen van de nieuwe routes Rotterdam-Arrecife en Groningen-Tenerife worden deze Canarische bestemmingen vanaf maar liefst vier Nederlandse luchthavens bediend (Amsterdam, Eindhoven, Groningen én Rotterdam.
 

16-04

Tui fly rechtstreeks naar Gran Canaria vanaf Groningen komende winter

De zomer moet nog beginnen, maar TUI fly kijkt al vooruit naar winter 2018/19 in de samenwerking met Groningen Eelde Airport. Vanaf 2 november 2018 zal er gedurende de gehele winter op vrijdagen en maandagen rechtstreeks vanaf Groningen Eelde Airport naar Las Palmas op Gran Canaria gevlogen worden. Op deze vluchten zal zowel TUI als Thomas Cook reizen aanbieden naar Gran Canaria.
 
Naast deze TUI fly vlucht naar Gran Canaria, wordt er ook rechtstreeks vanaf Groningen Eelde Airport gevlogen door Tui fly naar Lanzarote en Tenerife komende winter.
 
 
 

Wizz Air vanaf Eindhoven naar Wenen

Wizz Air start op 2 juli met vluchten vanaf Eindhoven naar haar nieuwe basis Wenen. De maatschappij start met twee vluchten per week op maandag en vrijdag.

Wenen is een nieuwe bestemming voor Eindhoven. Transavia vliegt vanaf Rotterdam naar Wenen, Easyjet doet dit vanaf Amsterdam.


13-04

Weer vijf nieuwe Ryanair routes vanaf Düsseldorf int.

Afgelopen dinsdag hebben we al acht nieuwe routes genoemd. Nu blijkt dat er nog vijf bijkomen.

Vanaf 2 mei starten er vluchten tussen Düsseldorf en Malaga (4x p.w.) Vanaf 2 juni start Ryanair met vluchten vanaf Düsseldorf int. Mallorca (4x p.d) ,naar Corfu (2x p.w.), Heraklion (1x p.w.) en Tenerife (4x p.w.)

Alle nieuwe Duitse en Zwitserse Ryanair / Laudamotion vluchten kan je vinden op

https://corporate.ryanair.com/news/41-new-summer-routes-on-sale-today-on-ryanair-com

 

Laudamotion website schakelt over naar Ryanair.com

Vakantievlieger Laudamotion heeft zijn website donderdag aangepast naar de boekingsmodule van Ryanair. Het ontwerp lijkt ook erg op dat van het Ierse budgetvlieger, dat 75% van Laudamotion wil overnemen.

Nadat het partnerschap met Condor was geëindigd, kondigde Laudamotion aan dat het zijn website tegen het einde van april zou wijzigen.

Bron: www.airliners.de


IAG in gesprek met Norwegian over mogelijke overname. Of toch niet? (UPDATE)

Norwegian ontkent dat er overnamegesprekken worden gevoerd met de International Airlines Group (IAG). Het moederbedrijf van British Airways en Iberia zou interesse hebben in de Noorse budgetmaatschappij en heeft nu 4,6 procent van de aandelen gekocht.

Volgens Norwegian betekent de investering van IAG geenszins dat er wordt gesproken over een overname. “Wij waren vooraf niet op de hoogte van de aankoop van de aandelen door IAG”, stelt het bedrijf in een verklaring. Wel is Norwegian gevleid door de interesse.

IAG stelt in een verklaring dat Norwegian een aantrekkelijke investeringsdoelwit is. De aankoop van een bescheiden aandeel biedt volgens de luchtvaartgroep mogelijkheden om in een later stadium tot overnamegesprekken over te gaan. Op dit moment is daar nog geen sprake van.

Bron:  www.luchtvaartnieuws.nl

Verklaring Norwegian: https://media.norwegian.com/uk/#/pressreleases/comment-to-iags-acquisition-of-norwegian-shares-2475916

Verklaring IAG: www.iairgroup.com/phoenix.zhtml?c=240949&p=irol-newsArticle&ID=2342211


12-04

IAG in gesprek met Norwegian over mogelijke overname

Artikel in het Nederlands volgt vanavond

IAG International Airlines Group has confirmed it intends to open talks with Norwegian (DY, Oslo Gardermoen) over a possible takeover.

In a disclosure, the European carrier conglomerate described Norwegian as an "attractive investment". It added that its recent acquisition of a 4.61% stake in the Scandinavian low-cost carrier is intended to establish a position from which to initiate discussions with Norwegian, including the possibility of a full offer.

"IAG confirms that no such discussions have taken place to date, that it has taken no decision to make an offer at this time and that there is no certainty that any such decision will be made," it added.

Bron: www.ch-aviation.com


10-04

Ryanair redt Niki. Een nieuwe Lauda-ramp vermeden (Achtergrond)

Wij hebben vanaf het begin van de geruchten over de mogelijke overname van het ex-Air Berlin merk Niki, onze twijfels gehad over de transparantie, de echte agenda en de zin voor realisme achter dit initiatief. In een eerste fase bleek iets té duidelijk, dat de interventie van Niki Lauda om zijn ex-airline over te nemen, voor een groot deel (Oostenrijks) politiek geïnspireerd was. Juichende Oostenrijkse politici vlak na de verkiezingen: sorry, maar wij gaan al iets té lang mee om hier naïef nota van te nemen.

Al snel circuleerden in Oostenrijk en in Duitsland hardnekkige geruchten dat Niki Lauda zijn hand overspeeld had. 50 miljoen euro lijkt een redelijke prijs, maar het privé kapitaal van Lauda laat geen ruimte voor extra investeringen. Condor had in een overeenkomst netjes de benodigde capaciteit van 5 en dan 7 vliegtuigen onderhandeld, alsook een deal over het onderhoud van de overige toestellen. De overige capaciteit zou door de nieuwe maatschappij Laudamotion aan de markt aangeboden worden – maar al snel bleek dat de maatschappij op een gigantisch cash probleem afstormde.

Lees verder op: http://travel360benelux.com/nl/jan-peeters/ryanair-redt-niki


09-04

Low cost carriers ‘promoten hun apps onvoldoende’

Luchtvaartmaatschappijen zijn onvoldoende bezig met het promoten van hun mobiele apps. De functionaliteiten die worden geboden kunnen ook beter. Dit zegt IdeaWorksCompany die de apps van vijftien low-cost carriers heeft vergeleken.

IdeaWorksCompany onderzocht in hoeverre de vijftien airlines (AirAsia, Azul, easyJet, GOL, IndiGo, JetBlue, Jetstar, Lion Air, Norwegian, Pegasus, Ryanair, Spirit, Vueling, Westjet en Wizz Air) op hun website bezoekers aanmoedigen om de app te downloaden. Hieruit blijkt dat:

- Drie airlines de app niet noemen op hun homepage;
- Vier airlines geven een simpele tekst-link onderaan de pagina;
- Zes airlines laten het App Store- en Google Play-logo zien (met link);
- Twee airlines gebruiken een banneradvertentie om hun app te promoten.

Het ligt voor de hand om gebruik te maken van het frequent flyer programma om klanten te bewegen een app te downloaden door in ruil daarvoor mijlen te geven. Toch doet geen van de vijftien onderzochte luchtvaartmaatschappijen dit. Bestaande app-gebruikers krijgen wel aanbiedingen zoals extra mijlen, korting op de tarieven of gratis extra’s (zoals stoelreserveringen) maar die instrumenten worden niet gebruikt om nieuwe app-downloads te stimuleren. De smartphone is immers bij uitstek een geschikt kanaal om à la carte services te verkopen, stelt IdeaWorks, maar dan moeten klanten het wel gaan gebruiken.

Lees verder op: www.emerce.nl/achtergrond/airlines-promoten-hun-apps-onvoldoende

 

Ryanair start vluchten vanaf Düsseldorf met Laudamotion Slots

Net als in Berlijn-Tegel start de Ierse maatschappij op 1 juni met meerdere bestemmingen  vanaf Düsseldorf. De vluchten worden uitgevoerd door Ryanair vliegtuigen en Ryanair  bemanning. Laudamotion biedt alleen de beschikbare Slots (landingsrechten)

Het vluchtprogramma voor "Laudamotion - uitgevoerd door Ryanair" is gericht op toeristische bestemmingen vanaf Düsseldorf en omvat vluchten naar bestemmingen in Spanje, Portugal en Griekenland: De nieuwe routes zijn:Fuerteventura (1x p.w.), Gran Canaria (5x p.w.), Ibiza (1x p.w.), Lanzarote (1x p.w.), Tenerife Zuid (3x p.w.), Faro (2x p.w.), Kos (1x p.w.) en Rhodos (1x p.w.).

De al bestaande route van Ryanair naar Düsseldorf wordt uitgebreid naar 13x per week. Daarnaast houdt Laudamotion zijn eerder aangekondigde vluchten vanaf Düsseldorf naar Mallorca, Ibiza en Malaga.


07-04

Brabant tegen vliegtaks Eindhoven Airport

De provincie Noord-Brabant is tegen het idee van de gemeente Eindhoven voor een toeslag op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport. Gedeputeerde Staten hebben dat vrijdag geantwoord op vragen van de PVV.

De Eindhovense gemeenteraad wil een toeslag van 1 euro per vliegreis om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te kunnen verbeteren. Met het geld kunnen bijvoorbeeld huizen worden geïsoleerd. Eindhoven is voor bijna 25 procent aandeelhouder van het vliegveld. Schiphol en de provincie Noord-Brabant zijn de andere aandeelhouders.

De provincie denkt dat een vliegtaks de regio en de luchthaven vanwege een concurrentienadeel ernstig kunnen schaden. Bovendien is de invoering van een vliegtaks een taak voor de Rijksoverheid, aldus GS.

bron: www.rd.nl


Antwerpen: hoogseizoen route naar Toulon

Het Franse Toulon wordt verbonden met Antwerpen door Tui fly. Er wordt twee keer per week gevlogen van 2 juli tot 1 oktober. Vluchten vinden plaats op maandag en donderdag.

 

06-04

Samenwerking de Jong Intra vakanties en Eurowings

De Jong Intra Vakanties gaat op een aantal routes samenwerken met Eurowings. De touroperator biedt vluchten aan van de luchtvaartmaatschappij vanaf Düsseldorf. Het gehele aanbod is inmiddels boekbaar

“Voor veel Nederlanders is de luchthaven van Düsseldorf een interessante optie en Eurowings biedt goede verbindingen naar diverse steden in ons citytrip-aanbod”, aldus Stephan Kroos, (Productmanager Stedenreizen).

De Jong Intra Vakanties zorgde vorig jaar zomer voor een volledige integratie van Low Cost Carriers (LCC) in haar reserveringssysteem. Bij de keus voor een luchtvaartmaatschappij, kan er daardoor naast de reguliere lijndienstcarriers worden gekozen voor LCC-maatschappijen. Het boekingsproces is volledig geautomatiseerd én realtime, waardoor altijd de op dat moment goedkoopste tarieven worden getoond. Daarnaast zijn van alle airlines ook de beschikbare actietarieven te reserveren.

Lees meer op: www.travelpro.nl/samenwerking-de-jong-intra-vakanties-en-eurowings

 

05-04

Condor/Thomas Cook ziet af van samenwerking met Laudamotion

Thomas Cook ziet op het laatste moment af van samenwerking met Laudamotion. De Duitse touroperator wilde aanvankelijk vliegtuigen huren van de Oostenrijke luchtvaartmaatschappij, maar nu Ryanair daar een groot aandeel in heeft verworven gaat die deal niet door.

De reisorganisatie vreest dat Laudamotion, dat in februari werd opgericht en een maand later al van start ging, niet voldoende bemanningen in huis heeft om op grote schaal vakantievluchten uit te voeren.

Thomas Cook wil nu proberen om de eigen luchtvaartmaatschappij Condor in te zetten op vluchten die oorspronkelijk met ingehuurde vliegtuigen van Laudamotion zouden worden uitgevoerd.

Lees verder op: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/thomas-cook-ziet-af-van-samenwerking-met-laudamotion


Tarieven ruimbagage in 5 jaar met 60% gestegen

Op de meeste economy-vluchten binnen Europa moet je bijbetalen voor het vervoeren van ruimbagage. Het tarief voor het meenemen van een koffer is in vijf jaar met bijna 60% gestegen.
 
Een koffer van 15 kilo kostte in 2014 nog gemiddeld 15 euro, nu is dat gemiddeld €23,50,-. Voor een koffer van 22 kilo betaalde je vijf jaar geleden gemiddeld €19,50, maar dit is inmiddels opgelopen tot €29,00. Voor een gezin van 4 personen en evenveel koffers betekent dit ongeveer €80,- per reis aan extra kosten.
 
Lees verder op: https://blog.tix.nl/onderzoeken/ruimbagage-2018


04-04

Ryanair erkent FNV, in april eerste cao-onderhandelingen

FNV Luchtvaart zit medio april voor het eerst aan tafel bij Ryanair om te praten over de arbeidsvoorwaarden van het cabinepersoneel in Eindhoven. ‘Al sinds november 2015 eisen we door Ryanair erkend te worden als rechtmatige vakbondsvertegenwoordiger. Na jaren van bot weigeren maakt het bedrijf nu een draai’, zegt Asmae Hajjari, bestuurder FNV Luchtvaart. ‘Vandaag kwam eindelijk de uitnodiging.’

De goedkope prijsvechter uit Ierland weigerde lange tijd met vakbonden in Europa te overleggen. Na stakingsdreiging van piloten is Ryanair eerst het gesprek met pilotenbonden aangegaan. Hajjari: ‘Momenteel is meer dan 60% van de Ryanair Cabin Crew, werkzaam vanuit Eindhoven, bij FNV Luchtvaart aangesloten. Dat en de standvastige houding van onze leden heeft zeker bijgedragen aan de wil van Ryanair om ons uit te nodigen tot overleg. Er zullen stevige onderhandelingen en druk door onze leden nodig zijn om tot afspraken te komen over fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Zowel Ryanair als het aan hun gelieerde uitzendbureau Crewlink hanteren abominabele arbeidsvoorwaarden.’

Lees verder op: www.fnv.nl/over-fnv/nieuws/nieuwsarchief/2018/april/Ryanair-erkent-FNV-Luchtvaart-in-april-allereerste-caoonderhandeling

 

02-04

Air Belgium vliegt vanaf 30 april naar Hongkong

Air Belgium vliegt op maandag 30 april voor het eerst tussen Charleroi en Hongkong. Vanaf dan worden beide steden vier keer per week met elkaar verbonden, zo maakte Air Belgium maandag bekend.

De vluchten vertrekken op maandag, woensdag, donderdag en zondag om 14.00 uur op de luchthaven van Charleroi. Ze landen de ochtend nadien, om 7.30 uur, op Hongkong International Airport. De vluchten vanuit China worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag rond 18.30 uur op Charleroi verwacht.

De maatschappij start dinsdag de ticketverkoop op. Ze belooft tickets vanaf 449 euro voor een heen- en terugvlucht.

Bron: www.hbvl.be

www.airbelgium.com


Blue Air gaat niet vliegen vanaf Brno naar Brussel

De Roemeense Low Cost Carrier Blue Air gaat niet vliegen vanaf de luchthaven van Brno in Tsjechië. Blue Air wilde Brno gaan verbinden met Brussel, Barcelona, ​​Milaan, Lviv en Rome. Na meningsverschillen met de vertegenwoordigers van de Regio Zuid-Moravië, heeft de laatstgenoemde besloten de samenwerking met de maatschappij  te beëindigen.

Volgens de gouverneur van Zuid-Moravië, hadden de meningsverschillen betrekking op de voorwaarden van de contracten. "We konden sommige verschillen tussen de Tsjechische en Roemeense wetgeving niet oplossen. Daarom is afgelopen week de intentie om te gaan samenwerken door de regionale overheid beëindigd. De regionale overheid heeft nu contacten gelegd met andere maatschappijen en verwacht nog dit jaar een aantal routes op te starten vanaf Brno.


bron: www.aviation24.be

 

29-03

Transavia stopt op 1 april met verkoop van sigaretten

  “In deze tijd, waar gezond leven steeds belangrijker wordt, vinden we verkoop van sigaretten niet meer bij ons passen. Ook zien we dat de behoefte van onze passagiers is veranderd; de vraag naar sigaretten is in de afgelopen jaren flink gedaald. Dit heeft ons doen besluiten sigaretten van boord te halen.” aldus Erik-Jan Gelink, commercieel directeur van Transavia.

Sigaretten waren beschikbaar op vluchten met bestemming buiten Europa. Transavia adverteert sinds december 2017 niet meer voor sigaretten en vanaf 1 april stopt het bedrijf met de gehele verkoop van sigaretten. De sigaretten worden vervangen door producten die beter aansluiten op de wensen van de Transavia passagiers. KLM heeft al eerder aangekondigd dat het gaat stoppen met de verkoop van rookwaren.

 

Tui met Norwegian naar New York

TUI is gestart met het aanbieden van citytrips New York City in combinatie met Norwegian, dat sinds kort van Amsterdam naar New York vliegt. ‘New York is een van de belangrijkste citytrip steden van TUI’, zo laat de touroperator weten.

De zesdaagse arrangementen zijn te boeken vanaf €599 en worden aangeboden met vertrek vanaf 10 mei op donderdag en vanaf 5 juli ook op maandag. In deze prijs zijn vlucht inclusief service, een driesterrenhotel voor 4 nachten én de bagage inbegrepen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare arrangementen.

Lees meer op: www.travelpro.nl/tui-nyc-met-norwegian


Verzamelbak: Duits routenieuws en Long Haul

Laudamotion
Laudamotion heeft haar eerste vluchten aangekondigd vanaf Düsseldorf en Keulen.. Vanaf 31 maart begint Laudamotion met dagelijkse vluchten vanaf Düsseldorf naar Mallorca. Vanaf 2 juni doen ze dit ook vanaf Keulen. Daarnaast start Laudamotion vanaf 27 april met vluchten vanaf Düsseldorf naar Malaga (4x p.w.) en Ibiza (3x p.w.).

Eurowings
Vanaf 21 april start Eurowings met een wekelijkse vlucht van Düsseldorf op Mauritius. De vlucht vindt plaats op zaterdag. Van juli t/m oktober zijn er twee vluchten per week ingepland.

Vanaf 20 juni wil Eurowings starten met vluchten van Keulen naar Tanger en Casablanca. Casablanca en Tanger krijgen 1 vlucht per week. In het vakantieseizoem krijgt Tanger twee vluchten per week.

Eurowings verplaatst met ingang van de winterdienstregeling al zijn lange afstandsvluchten vanaf Keulen naar Dusseldorf. Het gaat hierbij om de routes naar Cancun, Havana, Montego Bay. Punta Cana en Varadero.

Eurowings start met ingang van de winterdienstregeling met vluchten tussen Keulen en Lanzarote. Er wordt gestart met 2 vluchten per week.

Ryanair
Ryanair opent op 26 oktober een lijndienst vanaf Keulen naar Palermo. Ryanair vliegt op maandag en vrijdag naar deze Siciliaanse bestemming.

Condor
Condor start met ingang van begin november met een wekelijkse vlucht op zaterdag tussen Düsseldorf en Cancun. Op zondag komen er vluchten naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek

Long Haul

Aigle Azur
Aigle Azur lanceert lange afstand vluchten vanaf Parijs Orly naar Peking en Sao Paulo. De eerste vlucht naar Peking vertrekt op 21 juni. De eerste vlucht naar Sao Paulo Viracopos start op 5 juli. Beide bestemmingen krijgen drie vluchten per week. Parijs Orly Airport is vanaf Amsterdam, low cost bereikbaar met Transavia

 

Italian Airways
Een nieuwe Italiaanse budget luchtvaartmaatschappij met de naam Italian Airways wil nog deze zomer vanaf Milaan Bergamo van start gaan met intercontinentale vluchten. Italian Airways wil met Boeing 777's gaan vliegen op bestemmingen in Noord, Midden- en Zuid-Amerika. Ryanair, dat in Bergamo over een grote basis beschikt, moet dienen als ‘feeder’ voor deze verre vluchten.

 

27-03

EasyJet breidt intercontinentale overstapservice uit naar Schiphol

EasyJet gaat haar ‘Worldwide by easyJet’ uitbreiden naar de luchthavens Schiphol, Berlijn Tegel, Venetië Marco Polo, Parijs Charles De Gaulle, Parijs Orly, Edinburgh en Inverness. Dat betekent dat samen met de al aangekondigde verbindingen via Londen Gatwick en Milaan Malpensa, meer dan de helft van de vluchten – en meer dan 53 miljoen easyJet passagiers per jaar – via het digitale boekingsportaal verbonden kunnen worden met een vlucht van een Worldwide-partner of een andere easyJet-vlucht.

Daarnaast heeft easyJet nieuwe partners die hun vluchten aanbieden via het Worldwide by easyJet boekingsplatform. Thomas Cook wordt een partner voor vluchten via Gatwick naar bijvoorbeeld het Caribisch gebied en La Compagnie en Corsair voor vluchten van Parijs Orly naar de VS, Afrika of de Indische Oceaan.

De huidige relatie met WestJet en Norwegian stelt easyJet in staat om connecties op intercontinentale vluchten aan te bieden op twee van Europa’s grootste hubluchthavens: Schiphol en Parijs Charles De Gaulle. Norwegian gaat vanaf de zomer vluchten aanbieden vanaf Schiphol naar New York. Ook van Edinburgh wordt naar New York gevlogen. In de komende weken breidt Norwegian de overstapservices uit op de luchthavens Parijs Charles De Gaulle en Parijs Orly. Door de huidige relatie met Loganair kunnen passagiers naar de Schotse Hooglanden vliegen via Edinburgh.

Lees verder op: www.travelpro.nl/easyjet-breidt-haar-intercontinentale-overstapservice-uit-naar-schiphol

Lees meer: https://mediacentre.easyjet.com/en/stories/12109-easyjet-extends-worldwide-by-easyjet-to-seven-airports-and-adds-new-connections-airline-partners

 

24-03

Nieuwe routes zomerdienstregeling Low Cost en Vakantievluchten Nederland, België en Duitse grensregio

Amsterdam:
Corendon ; Alghero, Samos.
Norwegian: New York.
Tui fly : Zadar.

Rotterdam:
Transavia: Al Hoceima, Almeria, Dubrovnik, Heraklion, Lamezia Terme, Lissabon, Palermo.
Tui fly: Arrecife, Brac, Fuerteventura, Heraklion, Rhodos, Tenerife.

Eindhoven:
Ryanair: Agadir Athene, Bratislava, Riga.
Transavia: Rijeka.
Tui fly: Antalya, Kos, Tivat.
Wizz Air: Iasi.

Maastricht:
Corendon: Alghero, Bodrum, Burgas, Catania, Corfu, Enfidha, Ibiza, Hurghada,  Kos, Mallorca, Ohrid, Rhodos, Trapani, Zakynthos.

Antwerpen:
Flybe: Londen Southend.
Tui fly: Florence.

Lees verder op: http://goedkoop-vliegen-low-cost-carriers.clubs.nl/blog/detail/122111_nieuwe-routes-zomerdienstregeling-low-cost-en-vakantievluchten-nl-be-duitse-grensregio


23-03

Ryanair eerder vanaf Eindhoven naar Riga en Agadir

Ryanair vliegt vanaf juli vanaf Eindhoven naar Agadir en Riga. De routes zouden in eerste instantie pas in november beginnen, maar worden eerder gestart omdat er veel vraag is.

De eerste vlucht naar Agadir vertrekt op 17 juli, naar Riga gaat de eerste vlucht al op 1 juli. Het Marokkaanse Agadir wordt twee keer per week aangevlogen. Naar Riga gaat vier keer per week een vliegtuig.


Ryanair komend najaar alsnog naar Oekraïne

Ryanair vliegt vanaf komend najaar alsnog naar Oekraïne. In de planning staan tien routes vanaf de hoofdstad Kiev, terwijl Lviv in het westen van het land met vijf bestemmingen wordt verbonden.
 
Voor ons van belang : Lviv (Unesco  werelderfgoed) krijgt een route naar Weeze airport met drie vluchten per week.
 
Vorig jaar wilde Ryanair ook vanaf Eindhoven op Oekraïne vliegen, helaas zitten deze routes er deze keer niet bij. De routes vanaf Kiev en Lviv werden vorig jaar in maart aangekondigd, maar in juli maakte de maatschappij bekend de vluchten te hebben geannuleerd. Naar verluidt kon de luchthaven Boryspil bij Kiev eerder gemaakte afspraken over groeimogelijkheden niet kon nakomen.


20-03

Ryanair in zee met Laudamotion

Ryanair neemt een belang van 25 procent in LaudaMotion, de nieuwe luchtvaartmaatschappij van voormalige F1-piloot Niki Lauda.

Niki Lauda herlanceert volgende week zijn luchtvaartmaatschappij onder de naam LaudaMotion. Tegen de zomer wil hij vluchten aanbieden vanuit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Nog geen week na de lanceringsboodschap meldt het bedrijf dat het in zee gaat met Ryanair RYA-0,94% . De luchtvaartmaatschappij van Michael O'Leary neemt een belang van 25 procent, en is van plan dat zo snel mogelijk op te drijven tot 75 procent als de Europese concurrentiewaakhond daar groen licht voor geeft.

Om drie kwart van LaudaMotion in handen te krijgen, zal Ryanair 'minder dan 50 miljoen euro' betalen. Maar Ryanair zegt daarbovenop 50 miljoen euro te investeren om de opstart van LaudaMotion te ondersteunen.

bron: www.tijd.be

https://corporate.ryanair.com/news/partnership-with-niki-lauda-to-develop-laudamotion-airline-in-austria

15-03

Ryanair start vanaf juni met vluchten naar Turkije

Ryanair heeft vandaag zijn eerste vluchten naar Turkije aangekondigd met twee nieuwe routes naar Dalaman vanuit Dublin en Bratislava.

Beide routes zullen vanaf juni één keer per week operationeel zijn, als onderdeel van het zomerseizoen 2018 en zullen op donderdag in de verkoop gaan.

 

14-03

Vliegtaks moet Eindhoven leefbaar houden

De Eindhovense gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met de invoering van een lokale vliegtaks. Die behelst een extra belasting op alle tickets vanaf Eindhoven Airport van 1 euro. De vliegtaks moet volgend jaar worden ingevoerd.

De opbrengst van de vliegtaks komt ten goede aan een eerder dit jaar opgericht lokaal leefbaarheidsfonds. Daarin is door het rijk, de provincie Noord-Brabant, de gemeente en Eindhoven Airport elk 200.000 euro gestort. Het fonds moet projecten van omwonenden van het vliegveld mogelijk maken die het milieu en het leefklimaat verbeteren. Maar het beschikbare budget is onvoldoende om bij te kunnen dragen aan de kosten van geluidsisolatie voor individuele bewoners.
 
Eerder zegde Eindhoven Airport toe de komende jaren nog eens een kleine 2,5 miljoen euro in het fonds te storten. Die afspraak bleek echter minder hard dan door wethouder Mary-Ann Schreurs (duurzaamheid, D66) aan de raad werd voorgespiegeld. Met de opbrengsten van de vliegtaks kan dat worden gecompenseerd. Eindhoven telt ruim vijf miljoen passagiers per jaar.

Lees verder op: www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/vliegtaks-moet-eindhoven-leefbaar-houden.9583447.lynkx

 

08-03

Vier nieuwe routes voor Ryanair vanuit Nederland

Twee hadden we al eerder gemeld. De routes naar Athene en Riga.

Echt nieuw zijn het Slowaakse Bratislava vanaf juni. De vluchten worden twee keer per week uitgevoerd en in de winter drie keer per week. Ook komen er in een winter route vanaf Eindhoven naar Agadir in Marokko. Naar Agadir wordt twee keer per week gevlogen.

Het aantal vluchten vanaf Eindhoven naar Faro, Lissabon en Sevilla wordt verhoogd. In totaal vliegt Ryanair 40 routes vanaf Eindhoven.

Voor Amsterdam en Maastricht zijn er geen nieuwe routes.

 

 

Norwegian wil vluchten starten tussen Europa en Canada

Norwegian wil goedkope vluchten opstarten tussen Europa en Canada. De luchtvaartmaatschappij heeft daarvoor toestemming aangevraagd bij de Canadese autoriteiten.

De prijsvechter heeft nog geen mededelingen gedaan over de gewenste routes, maar naar verwachting verbindt Norwegian op korte termijn Groot-Brittannië, Frankrijk of Ierland met Canada. De luchtvaartmaatschappij vliegt de oceaan over met Boeing 737’s en Boeing 787 Dreamliners.

Bron www.luchtvaartnieuws.nl


Principe-akkoord vliegers en Transavia, pilotenstakingen van de baan

Transavia en de 500 piloten hebben vannacht een principe-akkoord gesloten over een nieuwe cao. Stakingen van piloten, die in voorbereiding waren, gaan voorlopig niet door.

Volgens Joost van Doesburg van de pilotenvakbond VNV is er in de nieuwe cao afgesproken dat het rooster van piloten in de laatste 24 uur voor vertrek niet meer veranderd mag worden. In de laatste week voor vertrek mogen er nog slechts mondjesmaat wijzigingen worden doorgevoerd.

Het was de piloten een doorn in het oog dat Transavia de laatste tijd om de haverklap roosters aanpaste, zelfs tot 14 uur voor vertrek: "Piloten waren de grip op hun privéleven en op hun rooster geheel kwijt. Met de nieuwe afspraken hebben ze dat weer een beetje teruggekregen. Daar was het ons vooral om te doen." Ook is afgesproken dat de VNV samen met de werkgevers een solide regeling ontwikkelt voor als verkeersvliegers medisch worden afgekeurd, bijvoorbeeld als de ogen achteruitgaan.

De piloten van Transavia zaten al ruim een jaar zonder cao. Afgelopen maand was er een korte staking om de eisen kracht bij te zetten. Van Doesburg: "Jammer dat we dat hebben moeten doen. Maar een staking was echt nodig om de aandacht te krijgen. Nieuwe acties zijn van de baan omdat we een akkoord hebben. Onze leden moeten er nog wel mee instemmen, maar daar verwacht ik weinig problemen mee."

Transavia is nog onbereikbaar voor commentaar.

Bron: www.nos.nl


Duizenden gedupeerden Fly NIKI krijgen geld terug

Consumenten die ná 15 augustus 2017 direct bij de luchtvaartmaatschappij Fly NIKI een ticket hebben geboekt én die zich bij de curator als schuldeiser hebben gemeld, krijgen geld terug. In totaal zijn er meer dan 100.000 vorderingen ingediend. Houd er daarom rekening mee dat het nog een enige tijd kan duren voordat u hierover bericht ontvangt én voordat u uw geld terugkrijgt.
 
Als u een factuur van Fly NIKI ontvangt met mintekens voor de bedragen die daarop vermeld staan, betekent dit dat uw vordering door de curator van Fly NIKI is geaccepteerd en wordt toegekend. Het totaalbedrag dat op de creditfactuur staat vermeld, is het geldbedrag dat u van de luchtvaartmaatschappij ontvangt.

Fly NIKI was onderdeel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin die op 15 augustus 2017 faillissement heeft aangevraagd. Aangezien ook het voortbestaan van Fly NIKI op dat moment onzeker was, werd er een speciaal trust account opgericht waar de inkomsten van de geboekte vluchten - vanaf die datum - werden bevroren. Zodoende kunnen consumenten die ná 15 augustus 2017 een ticket hebben geboekt, aanspraak maken op dit account.

Lees verder op www.eccnederland.nl/nl/nieuws/duizenden-gedupeerden-fly-niki-krijgen-geld-terug


07-03

Verzamelbak routenieuws Duitsland en Long Haul

Wizz Air: Wizz air start op 14 mei met vluchten tussen Dortmund en het Poolse Olsztyn Mazury Airport. Wizzair heeft een vluchtfrequentie van twee keer per week gepland.

Wizz Air sluit half mei zijn mini-basis op Kosice in Slowakije. De route naar Keulen vervalt daarom per 14 mei.

Cobalt: Afgelopen zomer probeerde ze het op Brussel, deze zomer start Cobalt vluchten tussen Düsseldorf en Larnaca. De route wordt twee keer per week aangeboden met een Airbus A320.

Germania: Germania start op 18 december met een wekelijkse vlucht tussen Munster en Madeira Funchal airport.

Eurowings: Eurowings start met ingang van de zomerdienstregeling vluchten vanaf Düsseldorf naar Zagreb en het Duitse vakantie-eiland Sylt.

Eurowings stopt met ingang van de zomerdienstregeling met haar vluchten tussen Düsseldorf en Bolgna en Florance.

Sun Expresss: Sun Express start hoog zomer route vanaf Düsseldorf naar Sarajevo. Er is één vlucht per week op dinsdag.

Sun Express start een hoog zomer route vanaf Keulen naar Alanya / Gazipasa Airport. Ook hier is er één vlucht per week.

Easyjet: EasyJet breidt het aanbod aan nieuwe routes vanaf Berlijn Tegel verder uit. Naast de eerder aangekondigde routes naar tal van bestemmingen in binnen- en buitenland, start de prijsvechter ook een lijndienst naar Keulen-Bonn. In de planning staan 33 vluchten per week.

Long Haul

Wow Air: Wow Air vliegt op 6 april voor het laatst van Reykjavik naar Miami. Deze route was met gegarandeerde overstap ook te boeken vanaf Amsterdam en Brussel. wordt mogelijk later heropent

Joon; Joon neemt in juni de route naar Mumbai /Bombay over van moedermaatschappij Air France


Reizigers kunnen overstappen tussen Ryanair en Aer Lingus

Passagiers kunnen voor het eerst op één ticket met zowel Ryanair als Aer Lingus reizen en in Dublin overstappen. De twee Ierse maatschappijen hebben hierover een samenwerkingsovereenkomst getekend, zo meldt The Sunday Times.

Met de nieuwe samenwerking kunnen reizigers bijvoorbeeld met Ryanair vanuit Oost-Europa naar Dublin vliegen om daar op een vlucht van Aer Lingus te stappen naar New York. De bagage wordt van het ene naar het andere vliegtuigen gestuurd, zodat de reizigers niet zelf hun bagage van de band hoeven te halen en daarna weer in te checken op de volgende vlucht. Concurrent easyJet biedt sinds enkele maanden een vergelijkbare overstapservice aan op Gatwick. Daar moeten passagiers wel de koffers van de band halen en weer inleveren.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2018/03/05/reizigers-kunnen-overstappen-tussen-ryanair-en-aer-lingus


Condor vergroot aantal zomerbestemmingen vanaf Düsseldorf

Naast Eurowings bouwt ook Condor het aantal zomerbestemmingen op Düsseldorf Airport flink uit. In totaal komen er dertien nieuwe routes bij. Daarnaast wordt het aantal vluchten op bestaande lijnen vergroot.

Nieuw in het aanbod vanaf Düsseldorf zijn Bourgas, Catania, Djerba, Kalamata, Lamezia Terme, Las Palmas, Monastir, Olbia, Sitia, Split, Sylt, Thessaloniki en Zakynthos.

Daarnaast wordt vaker gevlogen naar Antalya, Chania, Corfu, Fuerteventura, Heraklion, Hurghada, Kavala, Kos, Larnaca, Lefkas, Madeira, Mallorca, Lanzarote, Rhodos, Tenerife en Varna.

De extra vluchten worden uitgevoerd door Laudamation.
 
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl


Ryanair:  Twee nieuwe routes voor Eindhoven

Ryanair start op 4 september met een route tussen Eindhoven en Athene er zijn twee vluchten per week. Met ingang van de winterdienstregeling wordt het aantal vluchten uitgebreid naar drie. Transavia is al aktief op deze route.

Met ingang van de winterdienstregeling eind oktober start Ryanair met vluchten tussen Eindhoven en Riga. Op deze route zijn vier vluchten per week gepland. Wizz Air is al actief op deze route.

Bron: Ryanair website


06-03

Ryanair: twee nieuwe routes vanuit België

Ryanair introduceert drie nieuwe routes vanaf Brussel naar Amman (door ons al eerder vermeldt) en Marrakesh. Deze nieuwe diensten worden vanaf komend winterseizoen (28 oktober 2018) aangeboden.

De Ierse luchtvaartmaatschappij biedt Amman (twee keer per week) en Marrakesh (twee keer per week) vanaf Brussels Airport (Zaventem) aan.

Tijdens de persconferentie van vanmorgen, onthulde MOL dat Ryanair het aantal gestationeerde vliegtuigen op Brussel Zaventem zou willen verhogen van vier naar acht, zodra het de B737 MAX200's in 2019 in ontvangst neemt. Deze vliegtuigen maken minder lawaai, wat extra vertrekken mogelijk zal maken tussen 6 en 7 uur 's ochtends wanneer de geluidsnorm strenger is.

  

05-03

Petitie: Amsterdam-Berlijn: Snel met de trein!

Aan: De Nederlandse Spoorwegen en staatssecretaris Van Veldhoven.  Amsterdam-Berlijn: Snel met de trein!

Maak afspraken met Duitse partners om het treintraject Amsterdam-Berlijn echt concurrerend te maken met vliegverkeer. Dat betekent: win reistijd door enkel stops op hoofdstations, maak de prijs concurrerend, zet in op innovatie van 't materieel. En maak vaart ermee!

www.petitiestarter.nl/petitions/amsterdam-berlijn-snel-met-de-trein


01-03

Nieuwe acties Transavia in de maak

Passagiers van Transavia moeten zich voorbereiden op nieuwe acties. Vakbond VNV slaagde er niet in een oplossing te vinden met de luchtvaartmaatschappij over de in de ogen van piloten te ongunstige roosters.

Een woordvoerder van de VNV zei dat het overigens nog geen uitgemaakte zaak is dat piloten weer het werk neerleggen zoals vorige week maandag. ,,Het zou ook kunnen dat we gaan flyeren of stiptheidsacties organiseren." Wanneer de knoop daarover wordt doorgehakt, is nog niet bekend.

Bij de recente staking door piloten op Schiphol vielen tientallen vluchten uit. Daarvan werden zo'n 12.000 reizigers de dupe. De VNV is van mening dat piloten te vaak geconfronteerd worden met roosterwijzigingen op het laatste moment. Daar zou hun gezins- en privéleven onder lijden.

Na de werkonderbreking gingen de pilotenbond en Transavia weer om de tafel, maar die gesprekken die eerder nog ,,constructief" werden genoemd bleken vruchteloos. ,,We hebben twee dagen gesproken maar dat is toch weer vastgelopen", aldus de VNV-zegsman.

Transavia beweert dat over verbetering van de roosters wel degelijk overeenstemming is bereikt, maar dat de onderhandelingen uiteindelijk spaak liepen op de loonparagraaf. De maatschappij stelt voor een onafhankelijke bemiddelaar aan te laten schuiven om de onderhandelingen vlot te trekken.

Bron: https://kassa.bnnvara.nl

 

27-02

Ryanair voor het eerst vanaf Düsseldorf

Ryanair heeft aangekondigd dat het voor de eerste keer deze zomer vanaf Düsseldorf (en Berlijn, Tegel) zal opereren. Met twee gestationeerde vliegtuigen op de luchthaven van Palma de Mallorca zijn er vier nieuwe zomerroutes (juni tot augustus) aangekondigd vanuit Berlijn (Tegel), Düsseldorf, Neurenberg en Stuttgart, evenals extra vluchten van Keulen en Dortmund naar Palma.

Om onze twee nieuwe luchthavens en onze zomeruitbreiding in Duitsland te vieren, geven we vanaf slechts €29,99 tickets weg op deze nieuwe routes, die vanaf vandaag beschikbaar zijn voor reizen van juni tot augustus. Omdat deze lage prijzen snel worden opgepikt, moeten klanten zich aanmelden op onze website”, aldus de airline.

bron: www.travelpro.nl


26-02

Opnieuw dreigen piloten van Ryanair met stakingen in Europa

Directeur Michael O'Leary van de Ierse low-cost vliegmaatschappij Ryanair waarschuwde eerder al voor nieuwe stakingen door de piloten van zijn bedrijf omdat hij naar eigen zeggen niet kan voldoen aan de 'ridicule eisen' die ze stellen.

De onderhandelingen met betrekking tot piloten in Ierland en Portugal zijn inmiddels op niets uitgelopen. Piloten eisen daar betere arbeidsvoorwaarden en als de vliegmaatschappij daar niet aan kan voldoen dan gaan ze staken rond Pasen. 'We verwachten enige negatieve publiciteit... en wat stakingen.

We hadden al een staking in Duitsland op 22 december en verwachten dat de volgende stakingen in Ierland en misschien Portugal zullen plaatsvinden tijdens de Goede Week (paasweek)', zo gaf O'Leary aan.

Bron: https://inspanje.nl

 

23-02

NIKI onder nieuwe naam Laudamotion de markt op

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij NIKI, die na het faillissement van airberlin werd teruggekocht door naamgever Niki Lauda, gaat vanaf nu door het leven als Laudamotion. Eind maart moeten vluchten worden uitgevoerd in opdracht van Eurowings en Condor, melden Duitse media.

Tijdens het zomerseizoen worden vijftien vliegtuigen beschikbaar gesteld aan Eurowings voor het uitvoeren van vakantievluchten. Met drie andere toestellen moeten in samenwerking met Condor zonnige oorden worden aangevlogen.

Laudamotion verkoopt daarnaast ook zelf vliegtickets, waarbij klanten kunnen kiezen uit Light, Economy of Premium-tarieven.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl


22-02

Nieuwe Portugese routes voor Weeze en Keulen

Met ingang van de winterdienstregeling start Ryanair 14 routes op vanuit Portugal. Twee zijn er voor ons van belang.

Vanaf Weeze start Ryanair met twee vluchten per week naar Porto. Vanaf Keulen starten twee vluchten naar Faro

Bron: https://corporate.ryanair.com/novidades/ryanair-anuncia-o-horario-de-inverno-2018-em-portugal-14-novas-rotas-e-crescimento-de-6-para-11-milhoes-de-passageiros-por-ano/?market=pt


18-02

Piloten Transavia leggen binnenkort het werk neer

Transavia gaat niet akkoord met een laatste voorstel van pilotenvakbond VNV over een nieuwe CAO. Een staking door Transavia-piloten is hierdoor onvermijdelijk.

De bond had de luchtvaartmaatschappij tot zaterdag 13.00 uur de tijd gegeven om met het voorstel in te stemmen, maar dat is niet gebeurd.

'Gesprekken en onderhandelingen lijken nu achter ons te liggen. Met pijn in het hart gaat we nu over tot het plannen van werkonderbrekingen', zo laat de bond weten in een verklaring. Wanneer de werkonderbrekingen gaan plaatsvinden, maakt VNV op een later tijdstip bekend.

Eerder liet VNV weten te gaan staken tijdens de krokusvakantie als Transavia niet tegemoet komt aan de eisen van de piloten. De piloten en Transavia waren al maanden in overleg over een nieuwe cao.

'We vinden het heel vervelend dat onze passagiers belast worden met een discussie over de cao en de dupe kunnen worden van acties', schrijft Transavia over de op handen zijnde staking. 'Transavia is voorbereid om bij een staking de overlast voor onze passagiers zo veel mogelijk te beperken. We zullen alles in het werk stellen om, in geval van een staking, minstens 8 uur voor een vlucht via onze website de actuele informatie weer te geven.'

bron: www.at5.nl


17-02

'Ryanair dit jaar alsnog van start met Oekraïne-vluchten'

Ryanair start komend najaar waarschijnlijk alsnog met eerder aangekondigde vluchten vanuit Oekraïne. Dat meldt het Oekraïense persbureau Interfax op basis van uitspraken die Ryanair-directielid Juliusz Komorek heeft gedaan in Poolse media.

Ryanair kondigde in maart vorig jaar aan dat het voor het eerst Oekraïense bestemmingen in het routenetwerk zou opnemen. Het ging om routes vanaf diverse Europese steden, waaronder Eindhoven, naar Kiev en Lviv.

Lees verder op: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/ryanair-dit-jaar-alsnog-van-start-met-oekraine-vluchten

Lees ook in het Engels: http://en.interfax.com.ua/news/economic/485239.htmlVakbond stelt Transavia ultimatum, staking dichterbij

Pilotenvakbond VNV wil van Transavia voor zaterdag 13.00 uur horen of de luchtvaartmaatschappijmaatschappij akkoord gaat met het cao-eindbod van de bond. Zo niet, dan volgt er een stakingsactie. Wanneer de bond dan precies gaat staken, wil de VNV nog niet zeggen. De bond kondige eerder al aan dat er mogelijk een staking op komst is deze maand.

"Na vijf maanden intensief overleg en na vannacht te hebben onderhandeld tot 05.00 uur is de afstand nog steeds zeer groot", zegt de bond. "Beweging bij Transavia blijft uit en daarmee ook het zicht op een bevredigend resultaat."

De circa 500 piloten van Transavia zitten al ruim een jaar zonder cao. Ze eisen stabielere roosters, meer grip op hun vrije tijd en een hoger loon. Van de VNV-leden bij Transavia stemde deze week 93 procent voor een staking of werkonderbreking.

Bron: www.nos.nl


Ryanair breidt uit in Spanje met 29 nieuwe routes

Ryanair breidt haar positie in Spanje uit met 29 nieuwe routes in de winterdienstregeling. Voor Nederlanders is de verbinding tussen grensluchthaven Weeze en Mallorca daarbij de meest bruikbare. Deze route start eind oktober met twee vluchten per week


Nieuwe cao voor Nederlands cabinepersoneel van easyJet

Prijsvechter easyJet heeft een driejarige cao afgesloten voor het in Nederland gevestigde cabinepersoneel. 

De overeenkomst gaat bij goedkeuring van de leden per 1 maart in en bevat onder meer een salarisverhoging tussen 11 en 24 procent, afhankelijk van leeftijd, diensttijd en functie, aldus de vakbond voor cabinepersoneel VNC.

Verder geldt er een inflatiecorrectie van 1,6 procent over jaar twee en drie. Daarnaast wordt een pensioenregeling geïntroduceerd waarbij easyJet een bijdrage in het pensioenfonds stort van 5 procent van het salaris. Bij ziekteverlof zal easyJet de eerste dertig dagen 100 procent van het salaris doorbetalen.

Ook werden regeling getroffen rond zakgeld bij nachtstops en het uitlopen van vluchten op vrije dagen. De cao geldt voor bijna tweehonderd werknemers.

Bron: www.nu.nl


09-02

Wizz Air verbindt Charleroi met Iasi

Wizz Air vliegt vanaf 8 juli twee keer per week tussen Charleroi en Iasi, een stad in het oosten van Roemenië. De vluchten zullen plaatsvinden op donderdag en zondag. 

Blue air vliegt al vanaf Brussel op Iasi. Wizz Air vliegt vanaf Brussels South Charleroi Airport al naar meerdere Roemeense steden. 

 

05-02

Brussels Airlines & Eurowings (achtergrond)

Het personeel van zet zich schrap, de vakbonden rollen de spierbundels, de media speculeren volop en zelfs een bende top bedrijfsleiders voelt zich geroepen om van zich te laten horen. Het mag duidelijk zijn: het is weer een belangrijk moment voor Brussels Airlines. En dan is het emo-tijd. Nochtans: wat nu te gebeuren staat, stond in de sterren geschreven.

Even voor alle duidelijkheid: de wil van Lufthansa is wet binnen Brussels Airlines. En dat is het gevolg van een akkoord dat in 2009 getekend werd. In dat jaar nam Lufthansa 45% van Brussels Airlines over, met een aankoopoptie op de overige 55%. De eerlijkheid gebiedt erbij te vermelden dat dit toen geen evidente beslissing was voor Lufthansa. Brussels Airlines was een structureel verlieslatend bedrijf, met geen hoop op een toekomst als stand alone maatschappij of met bijvoorbeeld Virgin Express als mede aandeelhouder.

Om de toekomst van Brussels Airlines te verzekeren, rekende men in 2009 op Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij stapte in het kapitaal, met één voorwaarde: een optie om binnen een afgesproken periode, volledig eigenaar te worden. Hiervoor werd een contract opgemaakt, met een set voorwaarden en opschortende clausules. Wie toen tekende, wist dat de toekomst en het lot van Brussels Airlines in handen van Lufthansa lag. Trouwens: toen Lufthansa drie jaar later, in 2012, een lening van 100 miljoen euro verstrekte aan het in cash nood zittende Brussels Airlines, was iedereen blij. Maar ook aan die lening zaten uiteraard voorwaarden.

Lees verder op: http://travel360benelux.com/nl/jan-peeters/brussels-airlines-eurowings-lufthansa-scenario

 

04-02

Ryanair start routes Jordanië vanaf Brussel en Keulen

Ryanair zal vanaf Brussels Airport twee keer per week op Amman gaan vliegen. Ryanair opent veertien nieuwe routes naar Jordanië, een land waarin de maatschappij nog niet actief was.
 
Met de start van het winterseizoen lanceert Ryanair een nieuwe route vanaf Brussels Airport. Vanaf oktober vliegt de maatschappij twee keer per week naar Amman in Jordanië. Een precies vliegschema is nog niet bekend want de vluchten zullen pas vanaf eind februari online staan.
 
Naast Amman vanaf Brussel start Ryanair een winterseizoen route vanaf Keulen naar badplaats Aqaba. Ook deze route krijgt twee vluchten per week
 
Lees meer op: https://corporate.ryanair.com/news/b7oluru3xt4lgj/


01-02

Keulen verliest lange-afstand vluchten Eurowings aan Düsseldorf Airport

Eurowings verschuift met ingang van de winterdienstregeling haar langeafstand-vluchten van Keulen naar  Düsseldorf. In totaal worden zeven langeafafstands-vliegtuigen gestationeerd op de grootse luchthaven van Noord Rijn Westfalen, welke goed zijn voor 140 vluchten per maand, vooral naar bestemmingen in Noord Amerika.

Lees meer in het Duits op:

www.eurowings.com/de/4u/unternehmen/presse/archiv/eurowings-baut-langstrecke-in-duesseldorf-massiv-aus.html

 

Nog meer Corendon-bestemmingen vanaf Maastricht

Luchtvaartmaatschappij Corendon breidt het aantal bestemmingen die het komende zomer vanuit Maastricht Aachen Airport aandoet verder uit.

Op de planning voor dit jaar staan nu ook vluchten naar het Turkse Bodrum (twee vluchten per week), Burgas in Bulgarije (drie wekelijkse vluchten) en de Macedonische stad Ohrid (een vlucht per week). Daarmee staat het aantal bestemmingen dat de chartermaatschappij vanuit Beek aandoet op 18.

Naast de nieuwe bestemmingen heeft Corendon ook bekendgemaakt dat er vaker gevlogen gaat worden op bestemmingen die al eerder zijn aangekondigd.

bron: www.1limburg.nl