NIEUWSARCHIEF 3

 

 

28-02

Ryanair lanceert nieuwe lijndienst Eindhoven-Thessaloníki

Ryanair heeft vandaag een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Thessaloníki aangekondigd. Deze route start eind oktober en zal starten met twee vluchten per week.

 
TUIfly wordt TUI fly

De TUI Group heeft besloten om de schrijfwijze van TUIfly te veranderen in TUI fly. Het besluit is genomen, zodat alle landen dezelfde schrijfwijze hanteren. De airline in België heet al TUI fly sinds de naamswijziging van Jetair naar TUI afgelopen najaar

 
Verzamelbak routenieuws: Norwegian, Wizz Air en Germania

Norwegian start vanaf 4 mei met een wekelijkse vlucht van Düsseldorf naar Gran Canaria.
Deze vlucht vindt plaats op donderdag.

Wizz Air stopt met ingang van 20 mei met haar route tussen Keulen en Sofia.

Germania gaat codeshare vliegen met het Griekse Sky Express. Via de afgeslopen maand aangekondigde route van Bremen naar Athene worden 14 Griekse eilanden met overstap te Athene bereikbaar.

 

27-02

Air Arabia start route van Brussel naar Fez

Air Arabia breidt zijn netwerk uit vanaf Fes airport in Marokko. Naast routes naar Straatsburg, Rome, Londen Lyon, Bordeaux en Barcelona wil Air Arabia Maroc ook gaan vliegen op Brussel Zaventem airport. Vanaf 14 juni wordt er twee keer per week op woensdag en zaterdag gevlogen tussen Fez en Brussel Nationaal airport.

Air Arabia gaat hiermee de concurrentie aan met Ryanair dat vanaf Eindhoven en Charleroi op Fes vliegt en Tuifly dat dit doet vanaf Charleroi

 

23-02

Norwegian opent 10 trans-Atlantische routes met B737

Norwegian heeft vandaag haar eerste plannen bekendgemaakt voor trans-Atlantische vluchten met de Boeing 737 MAX. De lowcost-carrier opent tien nieuwe routes vanuit Ierland en het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten.

De vluchten zijn ook interessant voor Nederlandse passagiers, want Ryanair en Norwegian zijn in vergevorderde onderhandeling over een uitgebreide samenwerking. Daardoor zouden passagiers op één ticket met Ryanair naar Dublin (vanaf Amsterdam) of Edinburgh (vanaf Eindhoven ) kunnen reizen, en daar overstappen op een trans-Atlantische vlucht van Norwegian.

 
22-02

Brussel: Ryanair ontwijkt boetes en stelt vluchten woensdag uit

Alle Ryanair vluchten die morgenochtend tussen 6 uur en 7 uur moeten vertrekken op Brussels Airport, worden met een uur vertraagd. De reden? Ryanair wil de nieuwe geluidsboetes vermijden, die soms tot 5.000 euro per vlucht kunnen oplopen. Andere maatschappijen passen hun tijdschema's niet aan.  Alle vluchten van de lagekostenmaatschappij worden naar een later tijdstip verplaatst, bevestigt Ryanair.

‘Dat is geen evidente beslissing’, vertelt luchtvaartspecialist Luk De Wilde aan deredactie.be. ‘Ryanair moet hiervoor nieuwe vertrekslots op Zaventem vinden én nieuwe aankomstslots op de luchthavens waar de toestellen landen.’

‘Ryanair verplaatst de vluchten enkel en alleen om aan de geluidsboetes te ontsnappen. Een lagekostenmaatschappij betaalt nooit graag te veel. Bovendien lopen die boetes soms op tot 5.000 euro per vlucht waardoor sommige vluchten van Ryanair verlieslatend dreigen te worden.’

Andere luchtvaartmaatschappijen. Tui, het vroegere Jetair, is niet van plan om zijn vluchtschema aan te passen.

 
20-02

Piloten Air France akkoord met oprichting Boost

Piloten van Air France zijn akkoord met het oprichten van een nieuwe dochtermaatschappij, die onder de werknaam ‘Boost’ tegen lagere kosten de strijd aan moet gaan met de concurrentie uit het Midden-Oosten.

De vliegers konden via een referendum hun stem laten horen. Volgens vakbond SNPL is 58 procent van de piloten akkoord met het plan.

Boost moet onder andere met Airbus A350’s gaan vliegen, die door Air France zijn besteld. Ook het personeel komt van Air France, maar door lagere salarissen bij het cabinepersoneel hoopt de luchtvaartmaatschappij de kosten aanzienlijk te verlagen ten opzichte van de eigen vluchten

 

17-02

Opening vliegveld Lelystad op 1 april 2019 haalbaar

De opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 is haalbaar en realistisch. Een jaar eerder, zoals oorspronkelijk het plan was, gaat echt niet lukken. Dat meldt  staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin gaat zij in op de planning voor de luchtverkeersleiding.

Waarom gaat de luchthaven een jaar later open?
Dijksma meldde in november aan de Tweede Kamer dat Lelystad Airport niet op 1 april 2018 open kan gaan voor grote vliegtuigen, maar pas een jaar later. Door een arbeidsconflict heeft Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) maanden geen mensen ingezet om naar de vliegroutes te kijken. Aansluiting van de routes rond Lelystad op de hogere vliegroutes is zeer ingewikkeld. LVNL heeft daarop een nieuwe planning gemaakt. Die is de afgelopen maanden kritisch bekeken door het Engelse adviesbureau Helios Consulting. Over de uitkomsten heeft de staatssecretaris nu de Kamer geïnformeerd.

1 April 2019 is dus wel haalbaar?
Volgens Dijksma wel. Ook adviesbureau Helios noemt de nieuwe planning haalbaar en vindt het positief dat Lelystad Airport binnen LVNL nu prioriteit heeft. Er is tot april 2019 voldoende tijd om de routes vast te stellen en te zorgen voor genoeg verkeersleiders. Wel blijven er risico's en aandachtspunten die adequaat moeten worden opgepakt.  Dijksma meent dat LVNL hierop nu voldoende alert is. Zo is er een speciale risicomanager voor Lelystad Airport aangesteld en blijft Helios bij het proces betrokken.

 
16-02

En weer een nieuwe route voor Eindhoven: Edinburgh

De derde nieuwe Ryanair route in twee dagen!

Met ingang van de winterdienstregeling eind oktober start Ryanair met een route van Eindhoven naar Edinburgh. Voor deze route staan drie vluchten per week in de planning.

Komt er nog meer?

 

15-02

Ryanair lanceert nieuwe winter route Eindhoven-Praag

Ryanair heeft vandaag een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Praag aangekondigd, met een dagelijkse dienst die in oktober zal beginnen

Transavia is al actief op deze route

 


Ryanair start lijndienst van Eindhoven naar Valencia

Ryanair opent komend winterseizoen een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Valencia. De budgetmaatschappij is van plan om vanaf oktober drie wekelijkse vluchten aan te bieden op de route, als onderdeel van de nieuwe winterdienstregeling.

Ryanair publiceert binnenkort de winterdienstregeling vanaf Eindhoven. Vanaf dan zal het ook mogelijk zijn om tickets naar Valencia te boeken.

Valencia is geen nieuwe bestemming voor Eindhoven Airport. Op dit moment vliegt Transavia al rechtstreeks naar de Spaanse stad.

 

Blue Air start zomer-route van Brussel naar Constanta

Met ingang van 19 mei start Blue air met een route van Brussel naar de Roemeense bad en havenplaats Constanta. Blue Air start voorzichtig, met één wekelijkse vlucht op vrijdag.

Op andere dagen is Constanta bereikbaar via een door Blue Air georganiseerde bus transfer via Boekarest. Op 22 september stopt de rechtstreekse verbinding weer.

 

14-02

Verzamelbak Duits routenieuws Flybe, Condor, Eurowings en Germania

Flybe - Flybe hervat voor de zomerdienstregeling haar vluchten tussen Düsseldorf en Cardiff. Er is één rechtstreekse vlucht per week op zaterdag.

Flybe vliegt vanaf 29 april t/m 30 september een gecombineerde route van Düsseldorf naar Jersey en Guernsey. Deze route wordt één  keer per week uitgevoerd op zaterdag.

Condor - Condor vliegt vanaf 10 april één keer per week op maandag van Düsseldorf naar het Portugese eiland Porto Santo.

Eurowings - Eurowings start op 5 juni een route tussen Keulen en het Griekse Eiland Karpathos. Er wordt één keer per week gevlogen op maandag.

Germania - Germania start drie nieuwe Turkse routes. Vanaf 9 juni wordt er twee keer per week gevlogen tussen Düsseldorf en Gazipasa. Vanaf 16 juni wordt er wekelijks gevlogen van Düsseldorf naar Adana. Vanaf 18 juni is er een wekelijkse vlucht tussen Munster en Kayseri. Half september stoppen alle routes weer.

 
Lowcost krimpt op Zaventem

De lagekostenspelers Ryanair, EasyJet en Vueling verminderen in alle stilte hun aanbod op Brussels Airport. Niet door de Brusselse geluidsnormen, maar de moordende concurrentie.

Wie tot voor kort van Zaventem naar Rome wilde vliegen, kon elke dag kiezen uit vier (relatief) goedkope luchtvaartmaatschappijen: Ryanair, Vueling, Brussels Airlines en Alitalia. Wie naar Berlijn moest, kon een ticket kopen bij Ryanair, Easyjet of Brussels Airlines. Ook naar populaire bestemmingen als Lissabon en Madrid was er keuze te over.

Door het overaanbod konden de luchtvaartmaatschappijen de vluchten op die citytripbestemmingen amper rendabel maken. En dat eist nu zijn tol. Heel wat lowcostspelers hebben de voorbije tijd in alle stilte hun aanbod vanuit Zaventem verkleind, al geven ze daar niet graag publiciteit aan.

Neem nu Ryanair. Op een persconferentie vorige week kondigde Michael O’Leary, de flamboyante eigenaar van de Ierse lagekostenmaatschappij, aan dat hij zes nieuwe bestemmingen in Charleroi lanceert, maar zijn 14 verbindingen vanuit Brussels Airport gelijkhoudt.
 
 
13-02

Transavia sluit basis in München

Transavia sluit komend najaar zijn uitvalsbasis in München. Dat heeft topman Mattijs ten Brink van de prijsvechter maandag bekendgemaakt. 

De Duitse poot is verlieslatend en het bedrijf heeft er geen vertrouwen in dat daar op afzienbare termijn verandering in komt. Veel van de ruim honderd werknemers verliezen hun baan.

Transavia begon in het voorjaar van 2016 met vluchten vanaf München. Er zijn vier vliegtuigen gestationeerd. De Zuid-Duitse stad had de eerste moeten worden van een reeks uitvalsbases buiten Nederland.

De resultaten tot dusver vielen evenwel tegen, en de vooruitzichten voor de komende maanden wezen niet op een wezenlijke verbetering. "Dan is dit voor Transavia de enige juiste keuze."
 
 
09-02

Intercontinentale vluchten prijsvechters geen bedreiging voor Schiphol (achtergrond)

Plannen van budgetmaatschappijen om vanuit Nederland naar intercontinentale bestemmingen te vliegen vormen voorlopig geen bedreiging voor de positie van luchthaven Schiphol en het netwerk van KLM. Dat is de conclusie van een onderzoek door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). De studie in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt donderdag gepubliceerd.

Doordat Schiphol naar verwachting in het komende jaar een afgesproken vliegplafond van 500.000 bewegingen per jaar bereikt zijn er beperkte groeimogelijkheden voor nieuwkomers, zo schrijven de auteurs. Uitwijkluchthaven Lelystad is pas in 2019 operationeel. Bovendien is de kans groot dat de intercontinentale prijsvechters zich in de eerste instantie zullen richten op nichemarkten, waardoor de gevolgen voor het netwerk van KLM en de positie van Schiphol als luchtvaartknooppunt beperkt blijven.
 
 
08-02

Norwegian op zijn vroegst in 2018 longhaul van Schiphol

Norwegian start op zijn vroegst in 2018 met longhaul-vluchten vanaf Schiphol. Dat meldt topman Björn Kjos van de Noorse budgetmaatschappij aan Luchtvaartnieuws.nl. "Dit jaar openen we eerst trans-Atlantische vluchten vanaf andere bestemmingen."

Pas op zijn vroegst volgend jaar zouden vluchten vanaf Schiphol mogelijk zijn. De vraag is nog wel hoe Norwegian aan slots gaat komen voor deze vluchten. Dit jaar start Norwegian met de nieuwe Boeing 737 MAX trans-Atlantische vluchten vanaf luchthavens als Cork (Ierland) en de Schotse hoofdstad Edinburgh. Naar welke Amerikaanse bestemmingen is nog niet bekend.

"Binnenkort maken we bekend waar we onze Amerikaanse 737 MAX-basis vestigen." Kjos wilde daar alleen over kwijt dat deze basis wordt gevestigd op een luchthaven "ten zuiden van Boston en ten noorden van New York".

Ryanair gaat vanaf eind dit jaar passagiers aanvoeren voor de trans-Atlantische vluchten van Norwegian

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

Zes nieuwe Ryanair routes voor Keulen

Ryanair start met ingang van de winterdienstregeling, eind oktober met zes nieuwe routes vanaf  Keulen / Bonn Airport. De nieuwe routes zijn: Bristol (4x P.W.), Bologna (2x PW.), Manchester (dagelijks), Sevilla (2x P.W.), Venetië - Treviso (2x P.W.) en Vilnius (2x P.W.)

Daarmee komt het aantal bestemmingen vanaf Keulen komende winter op 25.

bron: http: //corporate. ryanair. com/news/nachrichten/170208-ry anair-stellt-rekord-winterflug plan-2017-2018-fur-koln-bonn-v or/?market=de  
 

07-02

Ryanair: vijf nieuwe routes voor Charleroi, geen uitbreiding op Zaventem

Charleroi airport krijgt zes nieuwe routes in het winterschema, dat van start gaat in het najaar:  Naast het door ons al eerder genoemde Eilat Ovda,  Lissabon  1 x per dag (Portugal), Napels 2 x per week (Italië), Plovdiv 2 x per week (Bulgarije), Varna  2 x per week (Bulgarije) en Wroclaw 3x per week  (Polen). Op verschillende andere verbindingen voert Ryanair de frequentie op. Charleroi zal in het winterschema van Ryanair 69 routes hebben.

Ryanair lanceert geen nieuwe routes meer op Brussels Airport zolang er geen oplossing is in de discussie over de geluidsnormen. Snijden in het aanbod doet de Ierse maatschappij voorlopig niet, maar in de zomer zal dat volgens topman Michael O'Leary onvermijdelijk worden.

Bronnen www.demorgen.be en www.lanouvellegazette.be

 

06-02

easyJet vanaf mei van Amsterdam naar Alicante

EasyJet opent een nieuwe lijndienst vanaf Schiphol naar Alicante. De Spaanse badplaats wordt vanaf 13 mei gedurende het zomerseizoen twee keer per week aangevlogen.

Alicante is de 42ste bestemming waarop easyJet vanaf Amsterdam vliegt. Easyjet gaat met het openen van de route naar Alicante direct de concurrentie aan met Transavia, Vueling en KLM.
 

02-02

Transavia breidt fors uit op Rotterdam

Venetië, Pisa (beide Italië), Valencia (Spanje), Pula (Kroatië) en Bergerac (Frankrijk) zijn toegevoegd aan de bestemmingen van Rotterdam The Hague Airport. Hiermee komt het aantal bestemmingen dat Transavia aanbiedt vanaf Rotterdam op 22.

Het zomerschema gaat in op 3 april. Bergerac is terug van weggeweest, nadat Transavia 'bijzonder veel vragen' kreeg van klanten die de Franse plaats graag terugzien vanaf Rotterdam. Vanaf begin april wordt vijf keer per week gevlogen naar Bergerac en terug.

Volgens de luchtvaartmaatschappij winnen ook Valencia, Venetië en Pisa aan populariteit en de drie plaatsen worden vier keer per week aangevlogen. Omdat ook de vraag naar Oost-Europa steeds meer toeneemt, vliegt Transavia in de zomerpiek ook twee keer per week naar Pula.

Voor deze uitbreiding stalt de prijsvechter vanaf april een zesde Boeing 737 op de vluchthaven. ,,We zijn blij dat we vanaf Rotterdam kunnen groeien'', aldus commercieel directeur Erik-Jan Gelink van Transavia. ,,Met een extra toestel kunnen we deze regio beter bedienen.''

bron: www.ad.nl

 

01-02

Ryanair start route van Charleroi naar Israelische badplaats Eilat (Update)

Ryanair opent in oktober een verbinding tussen Charleroi en de Israëlische badplaats Eilat. De verbinding zal tijdens het winterseizoen twee keer per week worden uitgevoerd  op het op 60 km van Eilat gelegen Ovda airport. Eilat is een populaire vakantiebestemming in het uiterste zuiden van Israël, aan de Rode Zee.

In totaal biedt de budgetvlieger volgende winter 19 routes naar Israël aan: 7 naar Tel Aviv en 12 naar Eilat. Helaas nog geen routes naar Eindhoven of Weeze.


 

31-01

Ryanair van Charleroi naar Barcelona

Ryanair heeft vandaag het schema bekend gemaakt voor de winterdienstregeling van Barcelona El prat. In totaal starten vanaf eind oktober zes nieuwe routes.

Voor ons van belang is een nieuwe dagelijkse route van Charleroi naar Barcelona.

Ryanair vliegt al vanaf Brussel Zaventem op Barcelona en ook Vueling is actief op de route vanaf Brussel.

bron www.aviator.aero/press_releases/32794

 

Verzamelbak routenieuws - Corendon, Ryanair, Air Niki, Germania, Sun Express en Flybe

Corendon - Corendon breidt het aantal vluchten dat wordt aangeboden vanaf Brussels Airport komende zomer uit. Vanaf april wordt wekelijks gevlogen naar Burgas, waarna in mei Faro aan het netwerk wordt toegevoegd. 

Ryanair - In tegenstelling tot wat ik eerder gemeld heb blijft Ryanair actief op de route tussen Brussel en Hamburg. Wel wordt het aantal vluchten met ingang van de zomerdienstregeling  gehalveerd van 2 vluchten naar 1 vlucht per dag.

Air Niki - Air Niki neemt de route van Munster naar Mallorca met ingang van de zomerdienstregeling over van Air Berlin.

Germania - Germania start met ingang van 4 mei met vluchten tussen Bremen en Athene. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en donderdag.

Sun Express - Sun Express stopt met ingang van de zomerdienstregeling met haar vluchten tussen Keulen en Lanzarote.

Flybe - Flybe stopt op 5 februari met haar vluchten tussen Düsseldorf en Doncaster/Sheffield airport.

 

26-01

Onur Air van Amsterdam en Keulen naar Kayseri

Onur Air opent twee zomerseizoen-routes naar Kayseri in het binnenland van Turkije.
Van Amsterdam en Keulen wordt er elke donderdag gevlogen. Vluchten worden uitgevoerd van 6 juli t/m 14 september.

Bron –  www.routesonline.com

 

Ryanair start route Milaan Malpensa - Eindhoven

Ryanair heeft vandaag maar liefst zeven nieuwe routes gelanceerd vanaf Milan Malpensa, waaronder Eindhoven. De route Malpensa – Eindhoven wordt vier keer per week aangevlogen vanaf het begin van de winterdienstregeling. Ryanair Vliegt al Vanaf Bergamo airport. Wat de gevolgen zijn voor deze route is mij nog onbekend.


 

23-01

Air Asia “deze zomer” van Bangkok en Kuala Lumpur naar Europa

Volgens diverse Duitse bronnen heeft de CEO Tony Fernandez van Air Asia op het World Economic Forum in Davos aangekondigd dat Air Asia X nog deze zomer met vluchten naar Europa gaat starten. Het zou gaan om vluchten van Londen naar Kuala Lumpur en van Frankfurt naar Bangkok.

Startdata en vluchtfrequenties zijn nog onbekend. De goedkoopste tickets zouden ongeveer €200 moeten kosten.

Naast Europa wil Air Asia X ook gaan vliegen op Hawaii. Dit word dan de eerste bestemming ooit van Air Asia in de Verenigde Staten.

Lees meer op: www.aero.de/news-25899/Air-Asia-treibt-Plaene-fuer-Europa-Verbindungen-voran.html

 

21-01

Dankzij Boost hoeft Air France-crew minder in te leveren

Boost, de werknaam van de nieuwe dochtermaatschappij van Air France, start oktober 2017 met zo’n vijf routes op de middellange afstanden. Dit heeft Pierre-Olivier Bandet, Executive Vice President Vloot en Netwerk aan Zakenreis bevestigd.

Bandet hoopt dat de onderhandelingen met de vakbonden van cabinepersoneel en piloten eind januari zijn afgerond. Maar om in het najaar te kunnen starten, wordt niet op een akkoord met de vakbonden gewacht en zijn de voorbereidingen voor Boost al in volle gang. Een definitieve naam is nog niet gekozen.

In 2020 moet de vloot van Boost bestaan uit tien toestellen voor de lange afstand en 15 tot 18 voor de middellange afstand. “In oktober zullen wij in eerste instantie starten met medium-haul vluchten,” zegt Bandet, die ‘project Boost’ leidt. “Daarvoor worden vijf tot tien Airbus A320’s van de Air France-vloot gebruikt die rond de vijf routes gaan uitvoeren. De exacte invulling staat nog niet vast en is ook afhankelijk van de onderhandelingen met de bonden. In de zomer van 2018 beginnen we met langeafstandsvluchten met Boost, waarschijnlijk met drie toestellen.”

Lees verder op: http://zakenreis.nl/luchtvaart/dankzij-boost-hoeft-air-france-crew-minder-in-te-leveren

 

19-01

Travel Megatrends : Low Cost, Trans-Atlantisch (achtergrond, Engelstalig)

Airlines in Europe and the U.S. may have underestimated the threat posed by short-haul, low-cost operators. There’s not much they can do about that anymore. But as more low-cost airlines look to add long-haul flights, expect legacy carriers to respond aggressively.

Lees verder op: https://skift.com/2017/01/19/travel-megatrends-2017-low-cost-carriers-reinvent-the-transatlantic-market

 

18-01

Eurowings introduceert strippenkaart voor vliegreizen

Eurowings introduceert een soort digitale strippenkaart, genaamd Flightpass. Met dit product kunnen reizigers tien keer vliegen voor een eenmalig bedrag.
 
De Flight Pass is een half jaar geldig en is er in drie varianten: Student Pass (voor studenten, 499 euro), City Pass (voor economy, 699 euro) en Business Pass (voor de zakenreiziger, 1499 euro).

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/01/18/eurowings-introduceert-strippenkaart-voor-vliegreizen

 

Lelystad Airport mag uitbreiden

De uitbreiding van Lelystad Airport mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. De bezwaren tegen het bestemmingsplan van de gemeente Lelystad zijn ongegrond verklaard. Er is geen hoger beroep meer mogelijk. De start- en landingsbaan mag nu worden verlengd naar 2.700 meter en worden verbreed naar 45 meter. Hierdoor kunnen zwaardere vliegtuigen op de luchthaven terecht.

Onder meer Vogelbescherming was in beroep gegaan, omdat omliggende natuurgebieden gevaar zouden lopen, met name de kiekendieven die er leven. De uitbreiding van de luchthaven zal omliggende gebieden niet aantasten, volgens de Raad: de bruine en blauwe kiekendieven in de Oostvaardersplassen lopen geen gevaar.

 

17-01

Tuifly België van Brussel naar Kroatisch Brac

Het vliegveld van het Kroatische eiland Brac is verbouwd en kan nu grotere vliegtuigen ontvangen. De eerste nieuwe zomer-lijnvlucht is nu en feit.

Vanaf Brussel start Tuifly met een wekelijkse vlucht op dinsdag. Er wordt gevlogen van 23 mei tot en met 3 oktober.

https://goo.gl/maps/XZ8K8T9yMtG2

 

 

15-01

Air Berlin en Niki kondigen nieuw geherstructureerd netwerk aan

Air Berlin en Niki hebben gezamenlijk aangekondigd dat een aantal vakantieroutes met ingang van de zomerdienstregeling overgaan van Air Berlin naar Niki.

Air Berlin gaat zich richten op intercontinentale routes, op meer zakelijk georiënteerde routes binnen Europa en op binnenlandse vluchten binnen Duitsland, Terwijl Niki diverse recreatief georiënteerde zal overnemen van Air Berlin.

Niki wordt een onderdeel van een nieuwe onderneming met de merknaam Blue Sky. De aandeelhouders van dit concern zijn touroperator Tui, Etihad Airlines en Niki Privatstiftung.

Air Berlin zal zich volledig terugtrekken van Münster / Osnabruck airport. Vanaf Düsseldorf wordt er gestopt met Abu Dhabi (gaat naar Etihad), Kerkyra en Menorca. Vanaf Keulen wordt er gestopt met Olbia.

De volgende vluchten gaan van Air Berlin naar Niki

  • Dusseldorf naar: Lanzarote , Malaga , Alicante , Faro , Funchal , Fuerteventura , Heraklion , Ibiza , Kos , Las Palmas , Ponta Delgada , Palma Son Sant Joan , Rhodos , Santa Cruz de La Palma , Tenerife Sur

  • Keulen / Bonn naar: Malaga , Fuerteventura , Ibiza , Las Palmas , Malta , Palma Son Sant Joan , Tenerife Sur

Lees het originele uitgebreidere artikel op  www.ch-aviation.com/portal/news/52396-air-berlin-and-niki-announce-new-restructured-network


 

11-01

Cobalt Air van Brussel naar Larnaca

Het Cypriotische Cobalt Airlines heeft een route aangekondigd van Larnaca naar Brussel Zaventem. Vanaf 27 maart wordt er twee keer per week gevlogen op maandag en donderdag.

Ryanair is al aktief op deze route. Er waren ook geruchten dat Cobalt vanaf Amsterdam zou gaan vliegen, maar blijkbaar zijn deze plannen in de ijskast gezet.

 

10-01

Ryanair met 117 miljoen reizigers de grootste van Europa

Ryanair is Europa's grootste luchtvaartmaatschappij. De Ierse prijsvechter heeft Lufthansa onttroond als vervoerder in Europa van de meeste passagiers. Ryanair vervoerde 117 miljoen mensen; Lufthansa en zijn dochters bleven steken op 110 miljoen.

Andere grote Europese maatschappijen, zoals British Airways en Air France-KLM, werden jaren geleden al overvleugeld door Ryanair. Lufthansa bleef tot nu toe buiten bereik, ondermeer door overnames van maatschappijen als Austrian en Swiss. Maar vorig jaar groeide Lufthansa maar 2 procent, en Ryanair 15 procent. En nu is ook de grootste der Europese reuzen ingehaald door de dwerg.

Dat Ryanair de meeste passagiers vervoerde, wil namelijk niet zeggen dat de maatschappij nu ook echt de grootste is. De Ierse prijsvechter vliegt nagenoeg alleen betrekkelijk korte Europese trajecten. Lufthansa, Air France-KLM en British Airways vliegen ook veel intercontinentaal. Die vliegen dus veel meer kilometers, en ontvangen ook veel meer geld voor hun kaartjes.

Lees verder op: www.volkskrant.nl/economie/ryanair-is-met-117-miljoen-reizigers-de-grootste-van-europa~a4446416/

 

04-01

‘Vueling start in de zomer vluchten naar Los Angeles’

Vueling start deze zomer met vluchten van Barcelona naar Los Angeles, zo meldt de luchthaven van laatstgenoemde stad op Twitter. De intercontinentale vluchten zouden in juni starten, maar over de frequentie en prijzen is nog niets bekend. Vueling heeft er zelf nog niks over gezegd.

De aankondiging volgt kort nadat Willie Walsh, de CEO van Vueling’s moederbedrijf IAG, in de Spaanse krant La Vanguardia aangaf low-cost intercontinentale vluchten vanaf Barcelona te willen beginnen.

Lees meer op  www.upinthesky.nl/2017/01/04/vueling-start-vluchten-van-barcelona-naar-los-angeles


 

Flybe inplaats van Dundee naar Edinburgh

Zoals eerder gemeld heeft Flybe zijn vluchten vanaf Dundee gestaakt. Inplaats daarvan is Flybe gestart met vluchten van Amsterdam naar Edinburgh. Deze vluchten vinden dagelijks plaats

Flybe gaat op Edinburgh de concurrentie aan met Easyjet en KLM, die al op de route van Amsterdam naar Edinburgh actief zijn.


 

Lowcostmaatschappijen vervoerden voor het eerst meer dan miljard mensen

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben vorig jaar 3,7 miljard passagiers vervoerd. Dat is 6 procent meer dan in 2015, zo meldde de International Civil Aviation Organization (ICAO). De toename werd vooral ondersteund door lowcostmaatschappijen. Zij vervoerden voor het eerst meer dan een miljard reizigers.

De passagierstoename was het grootst in Azië (+8 procent), het Midden-Oosten (+11,2 procent) en Latijns-Amerika (+6,5 procent). In Afrika (+5,7 procent), Europa (+4,3 procent) en Noord-Amerika (+3,5 procent) lag de stijging onder het gemiddelde. "Meer dan de helft van alle toeristen wereldwijd die naar het buitenland reisden, deed dat door de lucht", stelt het in luchtvaart gespecialiseerde agentschap van de Verenigde Naties.

Het wijst ook op het toenemende belang van de prijsvechters. "De toenemende aanwezigheid van lagekostenmaatschappijen in het bijzonder in groeilanden heeft bijgedragen aan de wereldwijde passagiersgroei", klinkt het. De lowcostsector is nu goed voor 28 procent van het passagiersvervoer. In Europa is dat bijna een derde.

Volgens de ICAO zullen de maatschappijen dankzij de passagiersgroei en de nog altijd voordelige brandstofprijzen hun bedrijfswinsten met 2 miljard dollar zien toenemen tot 60 miljard dollar. In 2015 was het aantal vliegtuigreizigers met 7 procent gegroeid tegenover het jaar voordien.

bron: www.hln.be
 


 

02-01

FlyBe niet meer van Rotterdam

FlyBe staakt de vluchten vanuit Manchester en Birmingham naar Rotterdam The Hague Airport. Na 10 januari is het niet meer mogelijk om tickets te boeken voor vluchten naar Birmingham. De route naar Manchester wordt na maandag 2 januari al niet meer gevlogen. Dit blijkt uit gegevens op de website van FlyBe.

De laatste vlucht naar Manchester vertrekt maandag 2 januari om 21.45 vanaf Rotterdam. De laatste vlucht naar Birmingham gaat op 8 januari om 18.15 uur. De bestemming Knock is al geschrapt. De laatste bestemming, Iverness, wordt niet meer uitgevoerd. De laatste vlucht vertrekt op 5 januari om 09:45 uur.

lees verder op

www.upinthesky.nl/2017/01/01/flybe-niet-meer-van-rotterdam-naar-manchester

 

 

31-12

Verzamelbak routenieuws Flybe en Eurowings

Flybe
Stobart Air / Flybe start op 4 mei met vluchten tussen Keulen en Londen Southend Airport. Stobart start met 6 vluchten per week van maandag tot en met vrijdag.

Flybe is gestopt met haar vluchten tussen Amsterdam en Dundee in Schotland

Eurowings
Eurowings wil twee nieuwe langeafstand routes vanaf Keulen / Bonn Airport starten
Vanaf juli wordt er twee keer per week gevlogen in Windhoek in Namibië en twee keer per week op Montego Bay op Jamaica.

 

29-12

Vueling start route van Amsterdam naar Manchester

Na Londen Luton is Manchester de tweede Engelse bestemming vanaf Amsterdam van Vueling. Met ingang van 28 maart start Vueling met zes vluchten per week, van zondag t/m vrijdag.

Na Easyjet, Flybe en KLM is Vueling de vierde maatschappij die aktief wordt op deze route.


 28-12

TUI Fly Nederland start eigen vluchten naar Suriname

Reisorganisatie gaat directe concurrentie aan met KLM.

 TUI Nederland gaat met een retourvlucht van de eigen luchtvaartmaatschappij TUIfly de directe concurrentie aan met KLM op de route tussen Amsterdam en Paramaribo. Dit meldde de reisorganisatie woensdag in een persbericht.

 TUI gaat daarbij een codeshare samenwerking aan met Surinam Airways, dat al twee keer per week met een Airbus A340 tussen Suriname en Nederland vliegt. In juli komt daar een derde vlucht met een Boeing 787 van TUIfly bij. TUI biedt op deze vluchten zowel losse tickets als pakketreizen aan.

 bron: www.deaandeelhouder.nl 

 

24-12

Vueling start vluchten op Florence en Fuerteventura

De Spaanse luchtvaartmaatschappij opent twee nieuwe routes in het komende zomerseizoen vanaf de luchthaven Schiphol.
 
Vanaf 26 maart wordt er vier maal  per week gevlogen  op Florence. Van juli t/m oktober is er een dagelijkse vlucht.
 
Op 8 april komt daar een nieuwe route tussen Schiphol en Fuerteventura bij. De vluchten naar het vakantie-eiland worden twee maal per week uitgevoerd.

 


23-12

IAG wil ook long-haul low-cost vanuit Barcelona

De International Airlines Group wil vanuit Barcelona long-haul low-cost vluchten gaan bieden. Om dit te kunnen doen, kan het bedrijf een nieuwe maatschappij oprichten of kan het hiervoor bestaande maatschappijen als Iberia of Vueling gebruiken. Dit stelt CEO Willie Walsh in een interview met de Spaanse krant La Vanguardia.

Om te beginnen worden er twee A330’s ingezet. Walsh mikt op de Verenidge Staten, Zuid-Amerika en Azië. “Met twee toestellen kunnen we drie of vier bestemmingen lanceren. Dan kunnen we snel uitbreiden”, stelt Walsh. Volgens La Vanguardia gaat het concreet om Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires, Santiago, Havana en Tokyo. Het nieuwe plan zou voor 250 banen zorgen en kan in de zomer van 2017 al beginnen, schrijft de krant.

Lees verdere op: www.upinthesky.nl/2016/12/23/iag-mikt-op-concurrentie-met-norwegian-barcelona

 

Terminal 2 van luchthaven Charleroi ingehuldigd

Waals minister-president Paul Magnette heeft vanavond de nieuwe terminal ingehuldigd op de luchthaven van Charleroi (BSCA). Die moet ervoor zorgen dat de luchthaven binnen dit en enkele jaren 10 miljoen passagiers kan verwerken, aldus de politieke verantwoordelijken.

De nieuwe terminal, officieel T2 gedoopt, moet T1 op drukke momenten ontlasten, zegt Laurent Levêque, voorzitter van BSCA. De terminal, die gebouwd werd dankzij investeringen van 15 miljoen euro, is een alternatieve oplossing. Aanvankelijk wilde men er een grotere terminal bouwen, maar Europa stak daar een stokje voor.

Binnen dit en enkele jaren moet de terminal ervoor zorgen dat de luchthaven meer dan 10 miljoen passagiers kan verwerken. Ter vergelijking: in 2016 waren dat er 7 miljoen.

bron: www.hln.be


 

21-12

Eurowings start basis op München, vluchten naar Amsterdam (UPDATE)

 Eind maart, met ingang van de zomerdienstregeling start Eurowings een basis op München airport. Op deze basis worden vier Airbus A320 gestationeerd. Eurowings start 32 nieuwe routes op vanaf München. Voor ons van belang is een route van Amsterdam naar München. Op deze route zal zes keer per week worden gevlogen van zondag t/m vrijdag.

Zoals eerder aangekondigd start Transavia op 16 februari met vluchten vanaf Amsterdam op München. Transavia vliegt al vanaf Eindhoven op München.

 

Norwegian wil naar VS vliegen vanaf Dusseldorf

Norwegian wil binnen twee jaar intercontinentaal vliegen vanaf Düsseldorf Airport. Dat zegt CCO Thomas Ramdahl in gesprek met het Duitse weekblad Wirtschaftswoche.

“We werken eraan om in 2018 vanaf Düsseldorf naar de Verenigde Staten te vliegen. We kijken daarvoor naar zo’n twaalf bestemmingen, waaronder New York, Boston en Los Angeles”, aldus Ramdahl.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2016/12/20/norwegian-wil-intercontinentaal-vanaf-dusseldorf

Lees het originele interview in het Duits (2 pagina's): www.wiwo.de/unternehmen/dienstleister/norwegian-vizechef-ramdahl-wir-starten-die-wahre-revolution-auf-der-billig-langstrecke/14979056.html

 

17-12

Petitie voor uitbreiding Rotterdam Airport

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport zijn donderdag een petitie gestart vóór de uitbreiding van het vliegveld. Tegenstanders startten onlangs ook al een petitie, omdat zij vrezen dat de woon- en leefomgeving van RTHA hiermee behoorlijk zou verslechteren. De voorstanders vinden echter dat deze ‘klagende omwonenden’  uit eigenbelang denken en de kansen negeren die uitbreiding met zich meebrengt.

 Petitionaris Ronald Konings en zijn medevoorstanders verzoeken de regering, lokale en provinciale bestuurders dan ook de uitbreiding door te zetten en zo de metropoolregio een hoogwaardige luchtverbinding met de rest van de wereld te geven. „Dit kan en mag niet worden tegengehouden door enkele honderden bewoners. Dat staat namelijk niet in verhouding tot de groep omwonenden en bedrijven die de uitbreiding wel ondersteunen”, vinden zij.

 RTHA vraagt om uitbreiding van de geluidsruimte, waarmee het aantal vluchten geleidelijk opgevoerd wordt. Volgens tegenstanders betekent dit meer geluidsoverlast en slaapverstoring, waardedaling van de woningen en ongezondere lucht. De voorstanders stellen juist dat het kansen biedt op economisch vlak, omdat de regio beter bereikbaar wordt voor toeristen en zakenmensen. Daarnaast zou er nog volop ruimte beschikbaar zijn op de luchthaven in de late ochtend en middag.

 De petitie is in een dag tijd zo'n 400 keer ondertekend. De petitie tegen de uitbreiding telt na vijf dagen ruim 700 handtekeningen.

 bron: www.metronieuws.nl

 

16-12

Verzamelbak routenieuws Germania, Sun Express, Ryanair en Tuifly België

Sun Express: Sun Express start op 1mei met een route tussen Keulen en Kayseri. Er wordt gevlogen met een vluchtfrequentie van twee per week.
Sun Express gaat vanaf 3 mei vliegen vanaf  Düsseldorf en Keulen naar Burgas.

Germania: Vanaf 15 mei start Germania een wekelijkse vlucht tussen Bremen en Dalaman. Vanaf 18 juni Munster start Germania een wekelijkse hoogzomerroute naar het Turkse Kayseri. Vanaf 27 maart is er een verrassende nieuwkomer bij Germania. Vanaf Düsseldorf wordt er twee keer per week gevlogen op de Tsjechische kuurstad Karlovy Vary.

Ryanair
Ryanair stopt op 27 maart met haar dagelijkse route tussen Brussel Zaventem en Hamburg.

Tuifly België
Tuifly staakt op 23 februari haar vluchtuitvoering op de route tussen Brussel Zaventem en Tel Aviv.

 

15-12

Düsseldorf Airport krijgt rechtstreekse treinverbinding met Nederland

Nederlanders kunnen voor het eerst rechtstreeks met de trein naar Düsseldorf Airport. Op dit moment is nog een overstap nodig op het centraal station van de Duitse stad, maar met ingang van april volgend jaar is dat niet meer nodig.

De Duitse spoorwegen verbindt Düsseldorf Airport vanaf 6 april 2017 met Arnhem. De regionale RE19 rijdt vanaf 5.44 uur elk uur via Zevenaar en een aantal Duitse tussenstations naar de luchthaven. Daardoor kunnen reizigers die een vroege verre vlucht pakken ruim op tijd op de luchthaven zijn. De eerste trein arriveert om 7.24 uur op Düsseldorf Airport.

Lees verder op: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/dusseldorf-airport-krijgt-treinverbinding-met-nederland


 

14-12

Wizz Air start route van Eindhoven naar Varna

Strandbestemming Varna wordt na Sofia de tweede basis van Wizz Air in Bulgarije. Wizzair start eind juli 6 nieuwe routes op vanaf Varna, waar het één vliegtuig stationeert.

Eindhoven Thursday, Sunday 23 July

Dortmund Monday, Wednesday, Friday  21 July

Bron: https://book.wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizzen518

 


13-12

Norwegian start vijf routes op vanaf Düsseldorf

Norwegian vliegt al vanaf Keulen, maar start nu ook vijf Spaanse routes vanaf Düsseldorf airport. Lijkt mij serieuze concurrentie voor Eurowings en het noodlijdende Air Berlin ( Of haar eventuele opvolger). De route naar Barcelona sluit natuurlijk prima aan op de lange afstandsroutes die Norwegian gaat starten vanaf deze luchthaven.

Düsseldorf – Malaga: Norwegian will offer four weekly departures on Wednesdays, Thursdays, Fridays and Sundays. Start date: May 1, 2017
Düsseldorf – Alicante: Norwegian will offer three weekly departures on Wednesdays, Fridays and Sundays. Start date: June 4, 2017
Düsseldorf – Barcelona: Norwegian will offer three weekly departures on Mondays, Wednesdays and Fridays. Start date: March 27, 2017
Düsseldorf – Palma de Mallorca: Norwegian will offer six weekly departures on all days except Saturdays. Start date: June 8, 2017
Düsseldorf – Tenerife: Norwegian will offer two weekly departures on Mondays and Fridays. Start date: May 1, 2017

Bron: www.aviator.aero

 

12-12

Tuifly België: 6 nieuwe routes voor Charleroi

Met ingang van de zomerdienstregeling eind maart start Tuifly België met 6 nieuwe routes vanaf Brussels South Charleroi. Hiervoor stationeert Tuifly een extra vliegtuig op Charleroi Airport

De 6 nieuwe routes zijn het al eerder door mij genoemde Sarajevo. Verder komen daar bij Napels en Trieste in Italië. Essaouira en Ouarzazate in Marokko en Hurghada in Egypte. Naar een aantal andere bestemmingen wordt de vluchtfrequentie verhoogd.

Nieuwe routes voor de zomer van 2017
• Naples (Italy): 2x / week (Thursday and Sunday), from 29 €
• Trieste (Italy): 2x / week (Friday and Sunday), from 29 €
• Essaouira (Morocco): 1x / week (Friday), starting from 49 €
• Ouarzazate (Morocco): 1x / week (Friday), starting from 49 €
• Hurghada (Egypt): 2x / week (Tuesday and Saturday), from 99 €
• Sarajevo (Bosnia and Herzegovina): 2x / week (Monday and Friday), from 29 €

Extra vluchten voor bestaande bestemmingen
• Malaga (Spain): 3x / week (Wednesday, Friday and Sunday), from 49 €
• Casablanca (Morocco): 6x / week (every day except Saturday), from 49 €
• Nador (Morocco): 4x / week (Monday, Tuesday, Thursday and Saturday), from 49 €
• Tangier (Morocco): 4x / week (Monday, Wednesday, Thursday and Saturday), from 49 €
• Oujda (Morocco): 4x / week (Monday, Wednesday, Thursday and Saturday), from 49 €

Bron: www.luchtzak.be

 

Corendon slaat handen ineen met Ryanair

Reisorganisatie Corendon slaat de handen ineen met luchtvaartmaatschappij Ryanair. Vanaf april biedt Corendon reizen aan waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair

Dat meldde Corendon-topman Steven van der Heijden maandag tijdens een presentatie van de toekomstplannen van het bedrijf in Amsterdam. Het is volgens Van der Heijden voor het eerst dat Ryanair een dergelijke samenwerking met een reisorganisatie aangaat.

De aankondiging volgt kort op een soortgelijke overeenkomst die Corendon-concurrent TUI Nederland sloot met easyJet. Volgens Van der Heijden is de samenwerking tussen Corendon en Ryanair vooral gericht op vakantievluchten. Bij easyJet en TUI gaat het volgens hem met name om stedentrips.

Een van de redenen om met Ryanair in zee te gaan is het feit dat Corendon nu niet vanaf luchthaven Eindhoven vliegt. Ryanair vliegt op zijn beurt vanaf de Brabantse luchthaven op circa tien bestemmingen waar Corendon als reisorganisatie actief is.

Ibiza, Mallorca, Malaga en Faro zijn de eerste vier bestemmingen waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Mocht de samenwerking succesvol zijn dan is de kans groot dat meer bestemmingen worden toegevoegd. Dat kan volgens de Corendon-topman al deze zomer.

bron: www.parool.nl

 

07-12

Norwegian wil volgend jaar deal met Ryanair over feedervluchten

Norwegian wil volgend jaar een deal rond hebben met Ryanair over nauwe samenwerking. Dit heeft de CEO van de Noorse maatschappij, Bjorn Kjos, gezegd tegen persbureau Reuters.

In de samenwerking zou Ryanair zogeheten feedervluchten verzorgen voor Norwegian’s longhaul-vluchten. Passagiers kunnen dan overstappen van Ryanair naar Norwegian zonder aparte tickets te kopen en opnieuw te hoeven inchecken.

Lees verder op www.upinthesky.nl/2016/12/07/norwegian-wil-volgend-jaar-deal-met-ryanair

 

Nieuw claimbureau betaalt meteen €180

Onder de naam Claimingo is een nieuw claimbedrijf voor vluchtvertraging van start gegaan. Deze startup uit Utrecht neemt de claim van gedupeerde vliegreizigers over en betaalt hen tot 180 euro cash per persoon.

Claimingo is in 2016 opgericht door jurist Alexander Colenbrander, nadat hijzelf vertraagd was bij een vlucht van Londen naar Amsterdam, en ondernemer Timothy Egeler. De startup is van de grond gekomen met een bijdrage van 800.000 euro van een Nederlandse investeerder.

 Volgens de initiatiefnemers maakt 80 tot 85 procent van de gedupeerde reizigers in Nederland, die meer dan drie uur vertraging hebben opgelopen, geen werk van hun recht op vergoeding omdat zij dat te veel werk vinden, of niet afweten van het claimproces.

Lees verder op www.travmagazine.nl/nieuw-claimbureau-betaalt-meteen-180-euro

 

05-12

Airberlin verkoopt belang Niki

Airberlin heeft haar belang van 49,8 procent in de Oostenrijkse prijsvechter Niki verkocht aan Etihad Airways voor 300 miljoen euro. De Arabische maatschappij is voor 29 procent eigenaar van het verlieslijdende airberlin en de transactie met Niki wordt gezien als een interne kas-injectie door de grootaandeelhouder.

Qua vluchten is het de bedoeling dat Niki leisure-bestemmingen overneemt van airberlin, dat zich meer wil richten op lijndiensten. "In het kader van de transactie past airberlin haar Europese city-netwerk aan om zich meer te kunnen concentreren op het aanbod voor zakenreizen," zegt de carrier in een verklaring.

Ook TUI is bij de deal betrokken: de Duitse touroperator neemt 24,8 procentpunt van het belang van Etihad in Niki over. Hoeveel TUI voor haar belang betaalt is onduidelijk. De andere 50,2 procent blijven in handen van de Niki Privatstiftung van de voormalig Oostenrijkse autocoureur Niki Lauda.

Lees verder op: http://zakenreis.nl/luchtvaart/etihad-koopt-niki-van-airberlin

 

04-12

VS geeft Norwegian toestemming voor trans-Atlantische vluchten

Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft Norwegian Air International toestemming gegeven voor vluchten vanuit de Europese Unie naar de Verenigde Staten. Hiermee kan het Ierse dochterbedrijf van de Noorse prijsvechter van start gaan met de voorgenomen lijndienst van het Ierse Cork naar Boston.

De maatschappij reageert opgelucht en zegt “nog vele andere routes” te willen openen. Tegen de toekenning van een 'foreign carrier permit' was veel weerstand, met name vanuit airlines in de Verenigde Staten. Ook vakbonden in Europa waren uiterst kritisch.

De volgende stap voor Norwegian Air is ook een 'foreign carrier permit' voor haar Britse dochteronderneming binnen te halen. De Noorse onderneming voert momenteel op kleinere schaal al transatlantische vluchten uit vanaf luchthavens in de EU, onder meer vanaf Londen Gatwick en Parijs Charles de Gaulle.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

03-12

Corendon terug op Maastricht met drie bestemmingen

Corendon keert na een korte periode van afwezigheid terug op Maastricht Aachen Airport met drie bestemmingen. De vluchten naar Antalya worden vanaf april 2017 hervat en in diezelfde maand starten ook nieuwe vluchten naar Faro en Heraklion. Alledrie de bestemmingen worden twee keer per week aangevlogen. In juli 2016 schrapte Corendon nog de vluchten naar Antalya vanwege een tekort aan vraag naar de vliegtickets.

De Turks-Nederlandse maatschappij en touroperator lijkt steeds meer haar pijlen te richten op de regionale luchthavens. Volgend jaar opent de maatschappij ook nieuwe vluchten naar Kos en Heraklion vanaf Groningen en Eindhoven Airport.

bron: www.airportnieuws.nl

 

01-12

TUI Nederland en easyJet in 2017 samen op pad

Met ingang van de zomer van 2017 gaan TUI Nederland en easyJet samenwerken op een vijftal bestemmingen. Op vaste vluchtdagen en –tijden worden scherp geprijsde city trip arrangementen aangeboden vanaf Amsterdam Schiphol naar Londen (Gatwick), Lissabon, Milaan, Rome en Liverpool. Door de samenwerking wordt het bezoeken van deze steden nog gemakkelijker en voordeliger.

easyJet beschikt over moderne vliegtuigen en biedt mooie vluchttijden van Schiphol. TUI neemt gegarandeerde stoelen af op deze vluchten en verzekert zich daarmee voor haar klanten van een ruime capaciteit tegen een scherpe prijs. Daardoor zijn de stedenarrangementen die worden aangeboden, ook kort voor vertrek, voor een aantrekkelijke prijs te boeken.

De arrangementen zijn vanaf 13 december te boeken via de website van TUI Nederland

Bron: www.pilootenvliegtuig.nl


 

Ryanair start route van Eindhoven naar Napels

Ryanair start 17 routes op vanaf Napels. Twee daarvan zijn er voor ons van belang.

Vanaf 7 april start Ryanair met vluchten tussen Eindhoven en Napels. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en vrijdag. Vanaf 5 mei starten er ook routes van Napels naar Bremen. Ook hier is de vluchtfrequentie twee per week.


Ryanair vanaf Schiphol ook naar Malaga (UPDATE)

Na Dublin wordt Malaga de tweede bestemming waarop Ryanair gaat vliegen vanaf Schiphol. Met ingang van 26 maart vliegt de Ierse prijsvechter op maandag, woensdag, vrijdag en zondag  naar de Spaanse vakantiebestemming. De ticketverkoop is inmiddels gestart, het introductietarief voor een enkele reis is 29,99 euro.

Volgens www.upinthesky.nl start Ryanair deze zomer met nog eens drie routes vanaf Schiphol. Het zou gaan om Faro, Alicante en Tenerife. Wij wachten op bevestiging van deze bestemmingen.