Aanmelden nieuwsbrief kan op

www.goedkoopvliegenclub.nl/opgeven-nieuwsbrief.html

Alle berichten die in deze nieuwsbrief staan zijn te vinden op de nieuws pagina.

 

Nieuwsbrief  1 oktober

VOLG ONS OP TWITTER
https://twitter.com/Goedkoopvliege1Ellende bij Ryanair en Air BerlinDe klucht rond het piloten tekort van Ryanair heeft het aantal bezoekers van de website naar record hoogte doen stijgen. Ik denk dat het voor iedereen wel duidelijk is dat het probleem niet de opname van vrije dagen is, maar dat het een structureel probleem is. Met de aantrekkende vraag naar piloten in Europa ruilen veel Ryanair piloten hun zzp contract bij Ryanair in voor een normaal contract bij een andere airliner. Zolang Ryanair vast houdt aan de zzp constructie blijven deze problemen. Het roer bij Ryanair moet dus om.

Het tweede probleem geval is Air Berlin. Alle lange afstandsvluchten zijn geannuleerd. Heb jij een vlucht geboekt bij Air Berlin en gaat je vlucht niet door? Dan kan je je geld terug krijgen met de aankoopgarantie-regeling van je creditcardmaatschappij. De afhandeling van het faillissement is in de tweede fase. Op dit moment lijkt het er op dat Lufthansa (lees Eurowings) en Easyjet de poet gaan verdelen. Maar ik verwacht dat de Europese mededingings-autoriteiten gaan ingrijpen en een te dominante rol van Lufthansa op de Duitse luchtvaartmarkt gaan inperken.

Het positieve nieuws van deze maand is dat Transavia nieuwe routes gaat aanbieden vanaf Rotterdam, Ryanair doet hetzelfde met Charleroi en Weeze en de lange afstands-vluchten van Air Berlin worden voor het grootste deel opnieuw opgestart door Condor en Eurowings. Waarbij de tarieven van Eurowings waarschijnlijk gunstiger zijn dan die van Condor.

Transavia
Vanaf Rotterdam biedt Transavia zes nieuwe zomerse routes aan: Kreta (2x p.w.), Lissabon (5x p.w.) en Al Hoceima (2x p.w.) zijn nieuw. Dubrovnik (2x p.w.), Almeria (2x p.w.) en Palermo (2x p.w.) verhuizen van Amsterdam naar Rotterdam.

Pech voor Berlijn liefhebbers: Transavia vliegt vanaf 1 november niet meer vanaf Rotterdam naar de Duitse hoofdstad. De maatschappij heeft haar toestellen nodig voor haar vluchten naar Spanje.

Vueling
Vueling wil haar vluchten vanaf Rotterdam en Eindhoven naar Barcelona met ingang van de winterdienstregeling beëindigen. Het is nog niet bekend of deze vluchten in de zomerdienstregeling van 2018 worden hervat.

Wizz Air
Wizz Air stopt in de winterdienstregeling met haar vluchten tussen Maastricht en Katowice.

Ryanair
Met ingang van de zomerdienstregeling eind maart start Ryanair een basis op de Bulgaarse zonbestemming Burgas. Ryanair stationeert er 1 vliegtuig en start met 10 nieuwe routes. Voor ons van belang is de route tussen Burgas en Weeze. De vluchtfrequentie van deze route is 2x per week.

Voor de zomerdienstregeling 2018 start Ryanair met 6 nieuwe routes vanaf Charleroi. De nieuwe routes zijn: Lissabon (dagelijks), Malta (dagelijks), Napels (4 p.w.), Plovdiv (2x p.w.), Varna (2x p.w.) & Wroclaw (3x p.w.). Daarnaast wordt het aantal vluchten naar Alicante, Brindisi, Porto en Sofia opgevoerd. De route naar Malta vanaf Brussel Zaventem vervalt.

Air Corsica
Air Corsica voegt Calvi toe als derde bestemming op Corsica vanaf Charleroi. Die route wordt tussen 3 juli en 28 augustus aangeboden, om aan de grote vraag van stoelen richting het eiland te kunnen voldoen.

Tui fly België
Tui fly zou met ingang van de winterdienstregeling starten met een route van Brussel Zaventem naar Sint Maarten. In verband met de orkaanschade op het eiland wordt deze start uitgesteld naar begin april 2018.

Wow Air
Wow Air voegt in mei volgend jaar Dallas/Fort Worth toe aan het Noord-Amerikaanse netwerk. Dallas/Fort Worth wordt vanaf 23 mei 2018 drie keer per week aangevlogen met een Airbus A330 en is met een overstap te Reykjavik bereikbaar vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.

Air Berlin
Air Berlin beëindigde per 25 september het Caraïbische programma. Daarmee komt een einde voor de routes vanaf Düsseldorf naar Curaçao, Cancun, Havana, Varadero, Punta Cana en Puerto Plata. Naast de al gestopte vluchten naar de Cariben stopt Air Berlin half oktober met haar vluchten naar de Verenigde Staten.

Condor
Condor biedt vanaf 1 november non-stop vluchten aan van Düsseldorf naar Punta Cana (2x p.w.), Cancun (1x p.w.), La Romana (1x p.w. en om de week een extra vlucht), Montego Bay (om de week twee vluchten) en Barbados (om de week een vlucht).

Eurowings
Eurowings vervroegt de start van haar route tussen Keulen en München van 25 maart 2018 naar 29 oktober 2017.

Eurowings start met ingang van de zomerdienstregeling een route tussen Keulen en het Tunesische Monastir. Op deze route wordt één keer per week gevlogen.

In het kader van de overname van lange afstandsvluchten van Air Berlin start Lufthansa met ingang van de winterdienstregeling met vluchten van Düsseldorf naar Miami.  Deze nieuwe route wordt vanaf zomer 2018 ondergebracht bij Eurowings.

Vanaf 8 november wordt Punta Cana aan het netwerk van Eurowings toegevoegd  met vier vluchten per week. Half december komen daar Puerto Plata, Varadero en Cancun met een wekelijkse vlucht bij.

Eurowings vliegt vanaf 1 mei drie keer per week vanaf Keulen naar Fort Myers in Florida.

Joon
Joon, het nieuwe (low cost) dochterbedrijf van Air France, start op 1 december met vluchten van Parijs Charles de Gaulle. In het zomerseizoen van 2018 staan de eerste langeafstandsvluchten naar Fortaleza en de Seychellen op het programma.

Andere nieuwsberichten
* Ryanair mailt klanten na dreigement waakhond.
* EasyJet zet groter toestel (A321) in op vluchten naar Schiphol.
* EasyJet verwacht binnen tien jaar elektrisch te vliegen.
* Ryanair schrapt nog meer vluchten, 400.000 reizigers gedupeerd.
* TUI Nederland en easyJet breiden samenwerking uit.
* Volgend jaar ID-controle op vluchten binnen Schengen.

* Voorakkoord over verkoop Air Berlin.
* Crisis bij Ryanair duurt voort, piloten stellen ultimatum.
* Naam Transavia misbruikt in Facebook-winactie.
* Ryanair maakt volledige lijst met geschrapte vluchten bekend.
* CBS: Budgetmaatschappijen winnen terrein.
* Ryanair: dit moet je doen als ook jouw vlucht geannuleerd is.

* Honderdduizenden reizigers gedupeerd door geschrapte vluchten Ryanair.
* Wizz Air laat namen groepsboeking later invullen.
* Uitspraak Europees Hof versterkt positie medewerkers Ryanair.
* Nederland verliest luchtvaartpositie niet zomaar door meer prijsvechters.
* Ryanair verlaagt tarieven check-in bagage en verhoogd toegestane gewicht.
* KLM baas lobbyt tegen Ryanair en easyJet.

Alle bovenstaande berichten, zowel het routenieuws als de algemene nieuwsberichten kan je hier uitgebreider vinden.


Aanbiedingen
Wisten jullie dat er op een aparte pagina van de website veel acties van low cost carriers en andere maatschappijen worden genoemd? Houdt deze pagina dus in de gaten voor de laatste en beste aanbiedingen.

Op dit moment zijn er acties van Blue Air, Ryanair, Aegean, Thomas Cook Airlines, Condor, Tui fly Duitsland, Aer Lingus, Vueling (2x) en Sunweb.

Bovenstaande aanbiedingen kan je hier uitgebreider vinden.