Aanmelden nieuwsbrief kan op


www.goedkoopvliegenclub.nl/opgeven-nieuwsbrief-5.html

Alle berichten die in deze nieuwsbrief staan zijn te vinden op de nieuws pagina.

 

nieuwsbrief  1 janiuari

VOLG ONS OP TWITTER
https://twitter.com/Goedkoopvliege1

 

------------------------------------------------------------------------

 

Vanaf vandaag zijn vluchten vanaf Nederland een stuk duurder dankzij de nieuwe luchthavenbelastingen

 

 

 

2023: Maak je dromen waar en boek een mooie reis! Hierbij wens ik jullie een goed en reislustig 2023.

Een beetje nare smaak in mijn mond heb ik van die krankzinnig hoge luchthavenbelasting in Nederland, die vandaag ingaat. Nee, ik heb niets tegen belasting betalen! Ik ben als Europeaan wel van mening dat deze overal in Europa hetzelfde moet zijn. Zelfs als dat betekent dat de belasting dan hoger wordt dan nu het geval is.

Deze maand zijn er eindelijk weer een redelijk aantal nieuwe routes aangekondigd. Opvallend is de nieuwe route van easyJet naar het Kanaaleiland Jersey. Ryanair krijgt een vierde vliegtuig op Weeze met als nieuwe routes, Milaan/Bergamo, Pula en Reus. Zakynthos is nieuw bij Transavia op Brussels Airport. Wizzair hervat op 3 juni haar vluchten vanaf Charleroi naar het Georgische Kutaisi. Vanaf mei t/m september vliegt Eurowings vanaf Düsseldorf naar Bergen in Noorwegen.

Wat is er te melden over de stakingen: Bij Vueling blijft op stakingsdagen ongeveer 85% van de Spaanse vluchten doorgaan. Over de acties bij het Spaanse bagagepersoneel van Ryanair hoor ik nog steeds helemaal niks. Ze zijn er wel maar de impact is zeer beperkt. Op Charleroi zijn er dit en komend wekend weer acties bij Ryanair. De piloten van Eurowings zijn nog steeds aan het praten over een nieuwe CAO. Acties vallen ook daar niet uit te sluiten. Als laatste een nieuwe. Cabincrew van easyJet in Frankrijk heeft acties aangekondigd. Data zijn nog niet bekend. Ik weet niet hoeveel vluchten vanaf basis Amsterdam worden aangevlogen en welke vanaf Franse bases.
 
easyJet
Vanaf 22 april vliegt easyJet twee keer per week op dinsdag en zaterdag van Schiphol naar Jersey, één van de Britse Kanaaleilanden.

easyJet begint een hoogzomer-route van Amsterdam naar Mykonos. Vanaf 28 juni t/m 6 september zijn er twee vluchten per week.

Ryanair.
Ryanair stationeert met ingang van de zomerdienstregeling een vierde vliegtuig op Weeze. Ryanair plant drie nieuwe bestemmingen vanaf Weeze:  Milaan/Bergamo (3x), Pula (2x) en Reus (2x ). "Er is een verhoogde frequentie op vijf routes - Agadir, Faro, Malaga, Trapani en Zadar.

Vanaf april 2023 staan 4 wekelijkse vluchten gepland naar Cluj - Napoca en 3 wekelijkse vluchten naar de stad Iasi in Roemenië.

Ryanair staakt meer dan 15 routes die het had geëxploiteerd van/naar 4 regionale luchthavens in Roemenië. De route van Weeze – Oradea is al gestopt. Van Charleroi naar Sibiu en Suceava  vervalt eind maart. Dit omdat de stimuleringsregelingen(€) van deze luchthavens vervallen.

Vanaf 4 mei start Ryanair met een zomerroute van Charleroi airport naar Nantes in Bretagne. Ryanair start met 2 vluchten per week. De laatste vlucht op deze route is op 31 augustus.

Ryanair start een hoogzomer route van Münster naar Zadar. Van juni t/m september staan er twee vluchten per week in de planning.

Transavia
Zakynthos is nieuw bij Transavia op  Brussels Airport Zaventem. Transavia vliegt tijdens de zomerdienstregeling één keer per week op deze route. Het is (tot nu toe) de enige nieuwe route vanaf Brussels Airport van Transavia.

Wizz Air
Wizzair hervat op 3 juni met vluchten vanaf Charleroi naar het Georgische Kutaisi. Wizzair plant 2 vluchten per week Georgië is de perfecte vakantieplek voor wie héél goedkoop op vakantie wil. Strand, mooie cultuursteden en bergen op redelijke afstand van elkaar (een aanrader!).

Wizzair is al gestopt met haar route tussen Eindhoven en Chisinau (alternatief is FlyOne vanaf Amsterdam en Brussel).

Volgens hun dienstregeling vervallen eind maart als de zomerdienstregeling ingaat vanaf Eindhoven diverse routes naar Polen: Lublin,  Poznan  en Rzeszow. Voor deze routes zijn volgens mij geen alternatieven. Ook vervalt  de route vanaf Eindhoven naar Riga (alternatief (Air Baltic vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf).

Ook de routes van Dortmund naar het Balatonmeer en Plovdiv vervallen, net als de route van Keulen naar Katowice. Al vervallen is de route van Charleroi naar Ljubljana airport.

Eurowings
Vanaf 14 mei t/m 24 september vliegt Eurowings wekelijks vanaf Düsseldorf naar Bergen in Noorwegen. In het vakantieseizoen zijn er zelfs twee vluchten per week. Ook is er een hoogzomerroute van Dusseldorf naar Tanger. Er is 1 wekelijkse vlucht in de nacht.Niet vanuit onze regio – wel interessant

Wizz Air

Wizzair gaat twee keer per week vliegen van Rome naar Ryad en vanaf Milaan naar Jeddah in Saoedi Arabië. Wizzair gaat vanaf Wenen en Rome vliegen op Koeweit en vanaf Rome ook op Abu Dhabi en Baku.
 
Wil je alle nieuwsberichten op één pagina lezen, klik dan op onderstaande link
www.goedkoopvliegenclub.nl

Wil je de nieuwsberichten apart lezen klik dan op deze link
www.Clubs.nl
 


Charleroi: Ryanair liet ploegen uit buitenland overkomen

Podcast: NH Nieuws blikt terug op roerig jaar Schiphol

Charleroi: Komend weekend 107 vluchten geschrapt door staking bij Ryanair

Vlaanderen houdt regionale luchthavens open

 

Ryanair plant heropening basis Brussels Airport

Ryanair van Charleroi naar Nantes

Belgisch boordpersoneel Ryanair gaat opnieuw 5 dagen staken

 

Consumentenbond sleept Transavia voor de rechter

- Transavia: Naar Zakynthos vanaf Brussel

- Britse luchtvaartautoriteit bezorgd om Wizz Air

- Bedrijf achter o.a. Vliegtickets.nl failliet verklaard

 

- Spanje Staking van luchthaven-arbeiders afgeblazen na akkoord met ministerie

- Provincie Limburg stemt voor openhouden Maastricht Airport

- Extra 'Verzamelbak Routenieuws'
 

- Weeze: 3 nieuwe Ryanair bestemmingen

- Wizzair schrapt flink op Eindhoven. Nieuw vanaf Charleroi: Kutaisi - Georgië

- Ryanair betaalt compensatie voor pilotenstakingen in 2018

- Spanje: Werknemers vliegveldbeheerder AENA dreigt met staking rond de feestdagen
 

- Charters Sky Express voor Sunweb vanaf Weeze

- Ryanair naar Cluj en Iasi in Roemenië vanaf Charleroi

- Meer diversiteit in uniformvoorschriften voor easyJet cabinepersoneel
 

- Ryanair verlengt contract van Michael O'Leary tot 2028

- Keulen Airport introduceert vooraf geboekte tijdslots om beveiliging te stroomlijnen

- easyJet start zomer-route van Amsterdam naar Jersey

- Vervalt binnenkort de 100 ml eis in onze handbagage?

 

- Vliegen in de kerstvakantie? Vakbond voorziet chaos op Eindhoven Airport

- Ryanair en Shell sluiten SAF-deal

- Stakingsdreiging bij easyJet in Frankrijk

- Naar het toilet gaan op Charleroi Airport kost €1Op dit moment zijn er aanbiedingen van: Pegasus, Tunisair, Tuifly België en Duitsland, Interrail (Europa & landpassen)